Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Karesz 50 válasza tunerman hozzászólására (») Okt 3, 2023
A Tandberg TPA-3006 kapcsolási rajzának részletét még a tavasszal lementettem a diíaudio-ról. Egy órán át lapozgattam a fórumot, majd rájöttem, hogy van kereső... : )
Nem tudom, hogy a tyúk volt-e előbb vagy a tojás, de ezt írják róla:
A TPA-3016 szervízkönyve túl nagy méretű, de az elektrotanyáról le lehet tölteni (akit érdekel).
(#) soos csaba válasza Melphi hozzászólására (») Jan 2, 2023
Szia!

Nekem meg van a nyák terv ehhez a rajzhoz, használd egészséggel!

pa300.lay6

(#) lóri válasza Dr Endugu hozzászólására (») Jan 2, 2023
Elvileg ez lehet a cikk.
Igaz, nem nyákrajz, de megrajzolható ebből.

pa300.pdf

(#) blasz hozzászólása Márc 18, 2018
Volna még egy kérdésem,van 3db Gpa300 modulom amiből 2db már be van épitve dobozba,és most hólapátolás után bekapcsoltam egyszerre az St,150 és a GPA végeket külön külön hangdobozokon,vagyis 2-2db ugyan azon a forrásról hajtva és azt tünt fel hogy a GPA nagyságrendekkel halkabban szól mint az ST. Persze nem full hangerőn hanem kellemes szobain.A GPA hangját alig hallom,lekellet az ST, tekernem vagy 40% ot a hangerőt.
Elővettem a harmadik GPA panelt méricskéltem,és mérve 47k ellenállás van a visszacsatolásba,gondolom ezzel kell kisérletezgetni mire meg lesz a közelitőleg jó érték,hogy kb.egyformán szóljanak.
Sajnos közkézen rajz nincs hozzá igy nem tudok produkálni hozzá.

GPA300.jpg

(#) blasz hozzászólása Jan 11, 2018
Sziasztok ismeri valaki ezt végpanelt annyira hogy tudná véleményezni is?Van 1 db ilyen panelem.És azon gondolkozom mit kezdjek vele.

GPA300.jpg

(#) Klorid hozzászólása Jan 20, 2017
Sziasztok! A mellékelt képen lévő kapcsolásban az R31 "Cilp"-el jelölt lábára ha tennék egy ledet trimmer potméteren keresztül a testre csatlakozva, akkor be tudnék állítani egy értéket aminél felvillan a led és jelezné hogy ki van vezérelve az erősítő? Nem zavarná a működést?

pa300.JPG

(#) Tiggey válasza balazska1987 hozzászólására (») Jún 25, 2015
Nekem gyanus hogy ez pa300, csak nem az a védelem van hozzá, amit általában melléraknak, meg más a panel elrendezése.

PA300.pdf

(#) janimester hozzászólása Jan 20, 2015
Üdvözletem az uraknak, elkezdtem böngészni a topikot de nem nagyon találtam ETD49-re épülő SMPS tápegység tervet amit megépített valaki és működik szépen. Lenne egy ilyen magom 3C85 anyagból, és ebből szeretnék építeni egy legalább 800W-ot tudó tápegységet két darab PA-300 végfok üzemeltetéséhez. Ha esetleg tudna valaki mellékelni egy bevált tervet azt nagyon megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
(#) 13_Balu50 hozzászólása Jún 3, 2014
Helló mindenkinek !
Mégépítettem ebből 2 végfokmodult élesztettem több napig teszteletem müködött rendesen. Úgy döntöttem most már megérdemel 2 nagyméretű hütöbordát és egy jó dobozt Így be is épitettem , azonban az egyik oldali végfok, betilt egyen feszültség van a kimeneten mégpedig a negatív tápfeszültség. Ha za IC-t kiveszem belőle megszünik a tiltás és nincs is a kimeneten egyenfeszültség. Az IC-t ha kiveszem a mérési értékek megfelelőek, ha visszateszem minden elmegy. Az összes diódát, tranziztort, kondenzátort átnéztem (kiforasztás nélkül) hibát nem találtam. A panelon a forrpontokat újra átforrasztottam , de csak nem akar jó lenni inditáskor 220V 100W égő volt a hálózati ágba sorba kötve, hangsúgárzót még nem kapcsoltam rá mivel nem akarom leégetni. Kezdem feladni ,akinek tippje van segítségét kérném, nem akarnám ki-be forrasztgatással az egész panelt gallyra vágni.
(#) 13_Balu50 hozzászólása Márc 11, 2014
Sziasztok !
Megjött ehhez a végfokhoz a trafóm 2x36,5 V egyenirányitva kb +- 52 V.A végtranzisztorok MJ 15003-15004 helyett 3 pár BD249 C-250C került bele. MJE15030-15031 helyett BD241C-242C tettem bele. MJE 340-350 helyett BD139-140-et . A BC546-556 helyett BC182-212 . Az IC 5534 helyett sima 741 IC-t tettem bele. A végfok +-40V-al tökéletesen működik .Kérdezném , hogy elbírja –e ezt a feszültséget, vagy valamelyiket mindenképpen cserélni kell.
(#) balazska1987 válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 12, 2013
Tessék! Itt a linkje ,de ha ilyet akarsz csinálni akkor ajánlom Bubuflexet itt egy link elérhetőség
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
(#) Ge Lee válasza blasz hozzászólására (») Júl 14, 2013
A pa300-at sokat megépítették, megcsinálható nagyobb teljesítményre is. A képen szereplő 600W-os rajzot is megépítették már (ha nem is itt a fórumon), az is jó, persze le kell ellenőrizni hogy nem vétettek-e hibát a rajzban. A Leach amp-nak külön oldala van, sokan megépítették, az is megépíthető nagyobbra. A Phase Linear pedig gyári végfok, az szintén tuningolható.
Azért én inkább meghirdetném azokat a tranyókat, ilyet manapság már nem érdemes építeni. Ha ekkora teljesítményre van szükséged, a pwm végfokkal többre mész.
(#) soos csaba válasza Davidd hozzászólására (») Márc 31, 2013
Szevasz! Tessék itt van ez, ebből én is meg építettem már két panelt, és be is dobozoltam!. Tökéletesen működik, meg leszel vele elégedve!.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
(#) soos csaba hozzászólása Márc 3, 2013
Itt van kistehenke számára kért 300W-os erősítőhöz a dokumentációk.
(#) nagysasy hozzászólása Feb 26, 2013
Sziasztok !

A pa300-as erősítő elmenne 2x45 V Ac-val szerintetek ? Mert az pufferelve 2x63,5 V. De az adatlapja szerint 60 V kell neki. Erről lenne szó. Köszi addig is.

pa300.LAY

(#) soos csaba válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 14, 2013
Szevasz, az e-mail címedre nem küldöm el hisz azért van a fórum hogy itt osszuk egymással meg a dolgokat! ezért ide teszem fel neked.
(#) blasz válasza voodoo hozzászólására (») Feb 8, 2013
Hát az a rossz hirem van hogy lehetetlent kérsz,ahhoz teljesen szét kellene szednem,sajna
(#) janika002 válasza highand hozzászólására (») Dec 24, 2012
Sziasztok!Boldog karácsonyt mindenkinek!Épül a pa300-as végfokom képek alul sokat dolgoztam már rajta,ezen a végfokon van az ic után egy clipp kimenet ezt szeretném
felhasználni a clipp jelzésre egy schmitt trigger ic-s kapcsolással csatoltam mindent szerintetek ez jó lehet igy?
(#) lajos1969 válasza soldier007 hozzászólására (») Dec 10, 2012
Ez lehet, hogy segít!
Ez alapján építettem meg én is.
(#) mineral válasza soldier007 hozzászólására (») Dec 7, 2012
Ha pa300-as rajz jó hozzá akkor ennyit tudok segíteni.
(#) janika002 hozzászólása Nov 23, 2012
Sziasztok!
Most szeretnék trafót csináltatni az épülő végfokomhoz!Az elektoros PA-300-at építem de szerintetek mekkora toroid kell bele!A doksiba 625w-ost ir monóba mi a francnak kell ekkora szerintetek!Csatolom ha esetleg valaki nem ismeri!A puffer 2x40000mikro!És szerintetek hol érdemes csináltani!
(#) blasz hozzászólása Nov 7, 2012
Ez a gpa600
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 27, 2012
Igen a GPA végemet is 2db 12cm ventilátor hüti,elől hátul,és úgy elvan.Pár kép bár lehet már volt fent róla.Igy van oda bent is.Alagút szerűen.Itt minden a két kezem munkája a doboz is,az soká tartott,de jó lett kicsit ipari jellegű de nekem jó igy.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
(#) nagysasy hozzászólása Jan 29, 2012
Megint itt Sziasztok !

Itt a 2db Pa 300 végfokmodul.
(#) nagysasy válasza Haliapu hozzászólására (») Jan 28, 2012
Szia ! Nekem is van egy ilyenem és tényleg csak dícsérni lehet. A hangja remek és tényleg bírja a strapát.
Ez a nyákja.

PA300 új.LAY

(#) gesa válasza emersys hozzászólására (») Márc 18, 2011
Szia !
Erről a végről lenne szó. Eddig amiket csináltam azokkal nem volt ilyen probléma. Mentek elsőre. Ez valahogy nem akar. Sajna szkópom nincs. Nincs rajta jelforrás sem. Sőt a leírás szerint az R25-28 ellenállásokon kell 27mV-ot mérni de ha az egyiken beállítom a többin tuti hogy más értékek lesznek.
(#) Jaksi válasza Jaksi hozzászólására (») Márc 11, 2011
Azt a k@#°%$ én a csatolmány alapján dolgoztam és fordítva van rajt a CLIP meg az AC. Így a CLIP helyét megküldtem -60V-vel. Az AC pedig nem kapott semmit. Lett ettöl valami baja a panelnak szerintetek?

pa300.LAY

(#) szinten válasza DB Thündér hozzászólására (») Márc 1, 2011
A pdf-ben van kapcsolási rajz hozzá.
Amúgy google és egyből HE-n lesz az 1. találat

pa300.PDF

(#) szamóca válasza gesa hozzászólására (») Feb 20, 2011
Köszönöm hogy szóltál!

PA300 új.LAY

(#) gesa hozzászólása Feb 20, 2011
Sziasztok !

Csak egy észrevétel azoknak akik a Pa 300-as erősítőt csinálják és a Szami féle nyákrajzot használják.
A nyákrajzon az Ac és A Clip csatlakozó felirat fel van cserélve szerintem, ha nem így van bocsi.

PA300 új.LAY

Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem