Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A Tandberg TPA-3006 kapcsolási rajzának részletét még a tavasszal lementettem a diíaudio-ról. Egy órán át lapozgattam a fórumot, majd rájöttem, hogy van kereső... : )
Nem tudom, hogy a tyúk volt-e előbb vagy a tojás, de ezt írják róla: A TPA-3016 szervízkönyve túl nagy méretű, de az elektrotanyáról le lehet tölteni (akit érdekel).
Szia!
Nekem meg van a nyák terv ehhez a rajzhoz, használd egészséggel!
Elvileg ez lehet a cikk.
Igaz, nem nyákrajz, de megrajzolható ebből.
Volna még egy kérdésem,van 3db Gpa300 modulom amiből 2db már be van épitve dobozba,és most hólapátolás után bekapcsoltam egyszerre az St,150 és a GPA végeket külön külön hangdobozokon,vagyis 2-2db ugyan azon a forrásról hajtva és azt tünt fel hogy a GPA nagyságrendekkel halkabban szól mint az ST. Persze nem full hangerőn hanem kellemes szobain.A GPA hangját alig hallom,lekellet az ST, tekernem vagy 40% ot a hangerőt.
Elővettem a harmadik GPA panelt méricskéltem,és mérve 47k ellenállás van a visszacsatolásba,gondolom ezzel kell kisérletezgetni mire meg lesz a közelitőleg jó érték,hogy kb.egyformán szóljanak. Sajnos közkézen rajz nincs hozzá igy nem tudok produkálni hozzá.
Sziasztok ismeri valaki ezt végpanelt annyira hogy tudná véleményezni is?Van 1 db ilyen panelem.És azon gondolkozom mit kezdjek vele.
Sziasztok! A mellékelt képen lévő kapcsolásban az R31 "Cilp"-el jelölt lábára ha tennék egy ledet trimmer potméteren keresztül a testre csatlakozva, akkor be tudnék állítani egy értéket aminél felvillan a led és jelezné hogy ki van vezérelve az erősítő? Nem zavarná a működést?
Nekem gyanus hogy ez pa300, csak nem az a védelem van hozzá, amit általában melléraknak, meg más a panel elrendezése.
Üdvözletem az uraknak, elkezdtem böngészni a topikot de nem nagyon találtam ETD49-re épülő SMPS tápegység tervet amit megépített valaki és működik szépen. Lenne egy ilyen magom 3C85 anyagból, és ebből szeretnék építeni egy legalább 800W-ot tudó tápegységet két darab PA-300 végfok üzemeltetéséhez. Ha esetleg tudna valaki mellékelni egy bevált tervet azt nagyon megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
Helló mindenkinek !
Mégépítettem ebből 2 végfokmodult élesztettem több napig teszteletem müködött rendesen. Úgy döntöttem most már megérdemel 2 nagyméretű hütöbordát és egy jó dobozt Így be is épitettem , azonban az egyik oldali végfok, betilt egyen feszültség van a kimeneten mégpedig a negatív tápfeszültség. Ha za IC-t kiveszem belőle megszünik a tiltás és nincs is a kimeneten egyenfeszültség. Az IC-t ha kiveszem a mérési értékek megfelelőek, ha visszateszem minden elmegy. Az összes diódát, tranziztort, kondenzátort átnéztem (kiforasztás nélkül) hibát nem találtam. A panelon a forrpontokat újra átforrasztottam , de csak nem akar jó lenni inditáskor 220V 100W égő volt a hálózati ágba sorba kötve, hangsúgárzót még nem kapcsoltam rá mivel nem akarom leégetni. Kezdem feladni ,akinek tippje van segítségét kérném, nem akarnám ki-be forrasztgatással az egész panelt gallyra vágni.
Sziasztok !
Megjött ehhez a végfokhoz a trafóm 2x36,5 V egyenirányitva kb +- 52 V.A végtranzisztorok MJ 15003-15004 helyett 3 pár BD249 C-250C került bele. MJE15030-15031 helyett BD241C-242C tettem bele. MJE 340-350 helyett BD139-140-et . A BC546-556 helyett BC182-212 . Az IC 5534 helyett sima 741 IC-t tettem bele. A végfok +-40V-al tökéletesen működik .Kérdezném , hogy elbírja –e ezt a feszültséget, vagy valamelyiket mindenképpen cserélni kell.
Tessék! Itt a linkje ,de ha ilyet akarsz csinálni akkor ajánlom Bubuflexet itt egy link elérhetőség
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
A pa300-at sokat megépítették, megcsinálható nagyobb teljesítményre is. A képen szereplő 600W-os rajzot is megépítették már (ha nem is itt a fórumon), az is jó, persze le kell ellenőrizni hogy nem vétettek-e hibát a rajzban. A Leach amp-nak külön oldala van, sokan megépítették, az is megépíthető nagyobbra. A Phase Linear pedig gyári végfok, az szintén tuningolható.
Azért én inkább meghirdetném azokat a tranyókat, ilyet manapság már nem érdemes építeni. Ha ekkora teljesítményre van szükséged, a pwm végfokkal többre mész.
Szevasz! Tessék itt van ez, ebből én is meg építettem már két panelt, és be is dobozoltam!. Tökéletesen működik, meg leszel vele elégedve!.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
Itt van kistehenke számára kért 300W-os erősítőhöz a dokumentációk.
Sziasztok !
A pa300-as erősítő elmenne 2x45 V Ac-val szerintetek ? Mert az pufferelve 2x63,5 V. De az adatlapja szerint 60 V kell neki. Erről lenne szó. Köszi addig is.
Szevasz, az e-mail címedre nem küldöm el hisz azért van a fórum hogy itt osszuk egymással meg a dolgokat! ezért ide teszem fel neked.
Hát az a rossz hirem van hogy lehetetlent kérsz,ahhoz teljesen szét kellene szednem,sajna
Sziasztok!Boldog karácsonyt mindenkinek!Épül a pa300-as végfokom képek alul sokat dolgoztam már rajta,ezen a végfokon van az ic után egy clipp kimenet ezt szeretném
felhasználni a clipp jelzésre egy schmitt trigger ic-s kapcsolással csatoltam mindent szerintetek ez jó lehet igy?
Ez lehet, hogy segít!
Ez alapján építettem meg én is.
Ha pa300-as rajz jó hozzá akkor ennyit tudok segíteni.
Sziasztok!
Most szeretnék trafót csináltatni az épülő végfokomhoz!Az elektoros PA-300-at építem de szerintetek mekkora toroid kell bele!A doksiba 625w-ost ir monóba mi a francnak kell ekkora szerintetek!Csatolom ha esetleg valaki nem ismeri!A puffer 2x40000mikro!És szerintetek hol érdemes csináltani!
Igen a GPA végemet is 2db 12cm ventilátor hüti,elől hátul,és úgy elvan.Pár kép bár lehet már volt fent róla.Igy van oda bent is.Alagút szerűen.Itt minden a két kezem munkája a doboz is,az soká tartott,de jó lett kicsit ipari jellegű de nekem jó igy.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Megint itt Sziasztok !
Itt a 2db Pa 300 végfokmodul.
Szia ! Nekem is van egy ilyenem és tényleg csak dícsérni lehet. A hangja remek és tényleg bírja a strapát.
Ez a nyákja.
Szia !
Erről a végről lenne szó. Eddig amiket csináltam azokkal nem volt ilyen probléma. Mentek elsőre. Ez valahogy nem akar. Sajna szkópom nincs. Nincs rajta jelforrás sem. Sőt a leírás szerint az R25-28 ellenállásokon kell 27mV-ot mérni de ha az egyiken beállítom a többin tuti hogy más értékek lesznek.
Azt a k@#°%$ én a csatolmány alapján dolgoztam és fordítva van rajt a CLIP meg az AC. Így a CLIP helyét megküldtem -60V-vel. Az AC pedig nem kapott semmit. Lett ettöl valami baja a panelnak szerintetek?
A pdf-ben van kapcsolási rajz hozzá.
Amúgy google és egyből HE-n lesz az 1. találat
Sziasztok !
Csak egy észrevétel azoknak akik a Pa 300-as erősítőt csinálják és a Szami féle nyákrajzot használják. A nyákrajzon az Ac és A Clip csatlakozó felirat fel van cserélve szerintem, ha nem így van bocsi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |