Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 18, 2015
Tehát: mindenki másképp csinálja. Mint a képeken is látszik, először a nyákot készítem el, utána marok-fúrok. Általában először maróval elkészítem a felfogató csavarok helyét és a kontúrt. Ennek az az oka, hogy a maró méretéhez készítem el a poziciónáló jeleket; jelen példában 2-es maró, 2mm átmérőjű jelek általában a sarkokban. Tapasztalat, hogy könnyebb a 2-es kukorica maróval pontosan ráállni egy 2mm átmérőjű pöttyre, mint pl. egy 0,6-os fúróval a pötty közepére.
Így ha már a maró van befogva, először marok, utána pedig a fúrók, szépen sorban.

A képeken látszik a fúrás-marás előtti állapot és a kész nyák is.
(#) hotib válasza varttina hozzászólására (») Okt 2, 2013
Ha már CNC, úgy kell tervezni a nyákot, hogy az ilyen kritikus részeken maróval célszerű teljesen keresztül marni a nyákot. Erre egy 2-es kukorica maró tökéletes lehet.
(#) hotib válasza vicsys hozzászólására (») Szept 26, 2013
Köszönöm, igyekszem.

@nagym6
Használt keményfém fúrókkal (0.7, 0.85, 1.1 és 1.25) fúrtam, a kép széle felé eső lyukakon látszik is hogy nem kellően voltak élesek. A nagyobb lyukakat 2-es kukorica maróval martam, átmérőjük 3.5 illetve 2.9mm. Ezek sorjásak lettek, de egy régebbi, nem túl éles bicska élével meghúztam őket. Gyors, és szebb eredményt ad (egyenes éleken) mint a tűreszelő. A lyukakat persze tűreszelővel "dolgoztam meg"

Így könnyen kitalálható, hogy CNC-vel készült a fúrás-marás, maga a nyák pedig fotózással, dry fóliával.
(#) Zoli_bácsi válasza gyulank hozzászólására (») Jan 31, 2013
kukorica maró + proxxon. Ez tuti jó páros.
(#) gyulank válasza polonkaig hozzászólására (») Jan 31, 2013
kukorica marót nem igazán találtam. 0,8mm-eset még úgy se, de ha létezik, biztos jó. Viszont szerintem többet fúrnék, mint marnék, ezért elsősorban a gép érdekel.
(#) polonkaig válasza gyulank hozzászólására (») Jan 31, 2013
Ezeket olvasd át. Amit szerintem keresel, az a kukorica maró.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
(#) emmzolee válasza Hujikolp hozzászólására (») Aug 6, 2010
Én vásároltam egy csomó keményfém fúrót régebben. És meg kell mondjam, nagyot csalódtam bennük. Mindenki azt mondta, hogy milyen kopás álló, és sokáig jó. Na hát nálam 4-5 használat után eltörtek.
Mielőtt nekem ugranátok, van állványos fúrógépem, és 20'000 ford/perc tud pörögni, és annyival is pörgettem, amikor eltörtek a fúrók.
Berezonált a gép a fúrótól, és már annyi is lett. Egyedül a kukorica maró miatt áldom az eszem, mert az tényleg jól használható.
Ezek után a sima HSS fúrókat használtam. Megtanultam ilyen vékony fúrót is élezni. Ilyen vékonyaknál nem könnyű, de lehet. A törött 0.5mm-esen próbáltam ki, hogy meg tudom-e élezni. Nehezebb volt mint az 1-eseket, meg a 0.8-asokat, de olyan jó lett, úgyhogy használom is azóta újból.
Szóval használok egy fúrót, aztán átteszem egy másik fakkba, és amikor gondolok egyet, akkor a használtakat végig élezem, és újból olyanok mit ha vadi újak lennének.
Lehet szar az állványom,, de nem veszek másikat, vagy újat, mert a sima fúrókkal tök jól használható.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 4, 2010
Kb 5000Ft-ért vettem még 4-5db társaságában, csak azok egy másik dobozban vannak. 4db kukorica-maró is van közte (egy már eltört).
Na ez megérte!

DSCF5783.JPG

(#) Attila86 válasza Pet91 hozzászólására (») Jún 9, 2010
Én nem szenvedek.
Ez egy 30000Ft-os profi Proxxon ipari fúró-marógép, egy 15000Ft-os precíz Proxxon állvány és egy emberöltőre elegendő keményfém csigafúró és kukorica-maró. :yes:
Ehhez a géphez füldugó sem kell, akár beszélgetni is lehet mellette olyan halk.

DSCF5131.JPG

(#) Attila86 válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 17, 2010
Proxxon IB/E profi ipari fúró-marógéppel, Proxxon MB140/S álvánnyal és 1,2-es kukorica-maróval.
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Aug 9, 2009
Nem teljesen ilyen az enyém, az tényleg úgy néz ki mint egy kukorica. Sajnos nem találta róla jobb képet a neten. :no:
(#) Frankye válasza lidi hozzászólására (») Aug 9, 2009
Itt, az apróhirdetések között szokott lenni ún. "kukorica-maró fej", ami olyan, mint egy mini ráspoly rúd alakban. A fúróba fogható, vastagított szárral. Vigyázni kell vele, mert iszonyat durván lemunkálja az anyagot, ha egy picit jobban hozzányomódik a lemez.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 6, 2009
Tudom hogy nagyon jók ezek a fúrók, épp ezért használok én is régóta ilyeneket. Kedvencem viszont a kukorica-maró. Azzal nagyon jó dolgozni.

A HQVideóra nem is gondoltam, köszönöm a tippet! Itt olcsóbbak is a fúrók.
(#) Attila86 válasza Bari- hozzászólására (») Márc 10, 2009
Üdv.!

Én is gratulálok a sikeredhez!
Ilyen hosszúkás lyukakat kukorica-maróval lehet a legkönnyebben kivágni. Elég drága, de nagyon hasznos.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem