Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   290 / 290
(#) pisti1818 válasza profiminden-s hozzászólására (») Szo, 12:37 /
 
Szia! Ugyanígy jàrtam egy LG kompresszorral. Ám ott nem a kompresszornak volt gondja, hanem a kapillàrcső dugult le. Ki kellene forrasztani a szívó, és a nyomó ágat is, és úgy megmérni a nyomásokat, valamint akkor màr nagyjából làtszana, hogy a kompresszor rendben működik e. (Az én esetemben a kapillàrcső dugulàsa miatt nem tudott elindulni a kompresszor, csak kis ideig, ezekutàn a túlterhelés védelem lekapcsolta a kompresszort.)
(#) profiminden-s válasza pisti1818 hozzászólására (») Szo, 19:56 /
 
Szia!
Kiforrasztottam minden csövet.Valamit csinál a lineáris kompresszor,ha ráteszem a kezem érezni ,viszont nyomás nincs?.Mi a véleményed?
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:56
(#) pisti1818 válasza profiminden-s hozzászólására (») Vas, 8:02 /
 
Egészen pici nyomàst, vagy szívàst sem lehet érzékelni a szívó, valamint a nyomó ágon? Még annyit megtehetsz, hogy a kompresszor katalógusàból kikeresed az üzemi àramokat, és lakatfogóval megméred mennyi áramot vesz fel "üzem" közben. Ha egy sima "on-offos" kompresszor lenne könnyebb lenne a helyzet. Így lehet akár szelep-lap törés, vagy annak sérülése a nyomó oldalon bent a kompresszorban, vagy esetleg azis, hogy kinyomta a hamisfeldél tömítést és emiatt nincs kompresszió. De az is lehet, hogy simàn csak az inverter valamilyen hiba miatt nem akarja kipörgetni a kompresszort.
(#) profiminden-s válasza pisti1818 hozzászólására (») Vas, 17:50 /
 
Szia! Szóval mozog a dugattyú hangerősítővel elég zakatos.0,4A áramfelvétel, ha befogom a szívót talán picit változik a hangja. Azt hiszem kompresszor csere . A common és a pover kqpocs között mérek 120V Dc , common és save kapocs között ugyan ennyit.Semmi hibakód, .Mit gond
olsz? Üdv Lajos
(#) lacimbi hozzászólása Vas, 18:22 /
 
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Whirlpool W7 921O K AQUA típusú kombi hűtő ami a napokban a hűtő része nem hűtött viszont a fagyasztóna semmi problémát nem tapasztaltunk.
Utána olvasva elsőkörben 36órán át kinyitott ajtóval le engedtük és megnéztem, hogy a légzsilip működ-e.( tökéletes)
Újraindítva úgy tünt minden rendben,6 fokra állítva elsőbb a fagyasztó hűtöött mjad a felső hűtő része is lehült. Visszapakoltunk. kár volt, működött 2 napig majd azt vettem észre, hogy a kompresszor nem megy. A fagyasztót kinyitva hallani ahogy a ventillátor megy és ha a hűtőajtót nyitom ki akkor az is leáll. Kihúztam a hálózatból kb.10 percre, majd visszadugva a légzsilip működött úgy, hogy ha kinyitottam a hűtőajtót elzáródott és a ventillátos leállt majd becsukva ujraindult és a légzsilip kinyitott viszont a kompresszor sehogy sem indult el.
Kihúztam megint 10 percre de mostmár se a légzsilip se a kompresszor nem megy, a ventillátor meg megy folyamatosan csak akkor áll meg ha a hűtőajtót kinyitom.
Mi dögölhetett meg benne?
3 éves a gép és szeretjük, ha lehet inkább megjavítanám vagy megjavíttatnánk de előtte tájékozódni szeretnék.
köszönöm a mihamarabbi választ.
(#) pipi válasza lacimbi hozzászólására (») Vas, 19:19 /
 
Hali! Az én whirlpool mélyhűtőm minden hálózati áramszünet után automatikus leolvasztó ciklussal kezd, ami akár 20perc... Vártál eleget?
(#) lacimbi válasza pipi hozzászólására (») Vas, 22:21 /
 
Szia. Úgy gondolom, hogy a 3 év alatt volt már pár áramkimaradás de eddig egyszer sem vettem észre, hogy elsőbb leolvaszt majd beindul. Viccet félre téve nincs benne ilyen funkció. Minden egyes alkalommal bekapcsolt egyből a kompresszor.
(#) lacimbi válasza pipi hozzászólására (») Vas, 23:08 /
 
Azért csak még néztem. Az imént visszadugtam a hálózatra és a ventilátor elindult, a zsalu ajtónyitásra lezárt egyúttal leállt a venti és fordítva. Aztán vártam és láss csodát, 10 perc múlva indult a kompresszor. Most reggelig 6 fokra állítottam és meglátjuk mi lesz. Szerintem 2 napig megint jó, majd a hűtő része egyszer csak nem hűt.
Bizakodom
(#) pipi válasza lacimbi hozzászólására (») Vas, 23:46 /
 
Bocs azt nem írtam hogy nofrost-os a mélyhűtőm... Ezek szerint a kombid nem ilyen módon indul...
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:47
(#) Dino71 válasza lacimbi hozzászólására (») Hé, 5:58 /
 
Ha nem tud leolvasztani akkor is ez a jelenség.
(#) lacimbi hozzászólása Hé, 6:46 /
 
Nos a probléma fenn maradt.
Reggelig ment a kompresszor és a ventillátor.
Csak akkor állt le a komper ha a gyorsfagyasztó gombot benyomtam. Ha vissza állítottam bármilyen hőfokra nem indult el csak kb 20perc múlva de akkor is csak 2mp-re. A zsalut nem hallani hogy menne. De most, hogy írok beindult a komper.(nem hiszem el)
Venti nem megy.
(#) pisti1818 válasza profiminden-s hozzászólására (») Hé, 6:54 /
 
Valószínű, hogy a kompresszor lehet a problémás. Legjobb lenne, kipróbàlni egy màsik ugyanilyen kompresszorral, hogy kilehessen zàrni az inverter hibàt, de sajnos ez a fajta kompresszor bőven 100 ezer Forint felett van. (Viszont benne van az a lutri is, hogy mégsem a kompresszor a probléma, mert a méréseid alapján 120V DC a kimenő feszültség. A kompresszor adattàblája pedig 0-220 V működési feszültség tartományt mutat.) Ha abból indulunk ki, hogy "meleg" hűtőnél is csak 120 Voltot ad ki, holott ilyenkor ameddig meg nem közelíti a kívànt hőmérsékletet, közel 100 szàzalékon kellene üzenelnie, ami miatt úgy gondolom, hogy a kompresszor feszültségének egy kicsit többnek kellene lennie mint 120V.
(#) lacimbi válasza lacimbi hozzászólására (») Hé, 10:20 /
 
Továbbra sem hűti a hűtőt csak a fagyasztót.
Lehetséges, hogy a vezérlő elektrónika szállt el?
(#) profiminden-s válasza pisti1818 hozzászólására (») Hé, 10:32 /
 
Szia! Köszi a választ. Nekem is ez jön le. Feszültség ide vagy oda, azért sállítani kéne a kompresszornak,gondolom valamennyit.
Üdv Lajos
(#) robis01 válasza lacimbi hozzászólására (») Hé, 10:38 / 1
 
Hasonló problémával küzdöttem egy Samsungnál. És ahogy Dino71 kolléga is írta ezt a hibát okozhatja leolvasztási hiba is. Kellene szerezni doksit, és megnézni hogy rendben van-e a leolvasztó fűtőszál, hőfok szenzorok, hőbiztosíték, stb. Nálam a leolvasztó fűtőszálat kellett cserélni.
(#) cjanos hozzászólása Kedd, 9:10 /
 
Tiszteletem
Van egy beko hsa32520 hűtőládám hogyan lehet le ellenőrizni az indító relét mert a szerviz kicserélte az eredetit de azzal sem dolgozik
fel töltögettem a képeket a hűtőláda dolgozott csak több napon át volt áram kiesés és amikor megjött az áram akkor még vagy 16 óra után indult el a hűtőláda de a következő áramszünetig rendesen dolgozik
elektromos termosztátja volt
mindenről amit kérdeztem itt vannak a képek aki tud segítsen
Tisztelettel Czencz Jánoss
(#) Dino71 válasza cjanos hozzászólására (») Kedd, 9:22 /
 
Szia! Ha a kerek PTC nincs szétégve és jó az érintkezése akkor jó. Abban az elektronikában meg cserélném mind két kondit. A sűrű újraindítást kerüljed. Annak a PTC nek vissza kell hűlni a következő indításig.
(#) cjanos válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 11:48 /
 
Át szeretném szerelni mechanikus termosztátra mer nagyon sok az áram szünet
a klixon betétet kell kicserélni hogyan lehet le mérni műszerrel és milyen értékeknek kell lenniük
az elektromos vezérlés nem kell csak az a fekete klixon és a fehér valamelyik nem jó
kell neki így ahogy gyári alkatrésszel 16 óra hossza hogy vissza hűljön
(#) cjanos válasza cjanos hozzászólására (») Kedd, 13:37 /
 
Így gondoltam én
Klixon aminek a képei már fenn vannak és mechanikus termosztát
(#) Dino71 válasza cjanos hozzászólására (») Kedd, 13:51 /
 
Biztos nem kell 16 óra, hogy visszahűljön. Akkor ott más a gond. Cseréld ki abban az elektronikában a kondikat. Gyanítom, hogy a leolvasztás elhúzódik a rossz kondik miatt. És amíg olvaszt addig a kompresszor nem megy. Vagy a hőérzékelő NTC a rossz.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:56
(#) cjanos válasza Dino71 hozzászólására (») Kedd, 16:18 /
 
Tiszteletem nem szeretném vissza tenni az elektromos termosztátot mert sok az áram kiesés
azért szeretném vissza tenni a klixont a fekete relét
és a mechanikus termosztátot
Hogyan lehet le ellenőrizni hogy ez a fekete relé jó e

Tisztelettelm
(#) cjanos válasza cjanos hozzászólására (») Kedd, 16:42 /
 
Tiszteletem
4 óra hosszat nem volt áram meg amikor meg jött az áram átunna 8-12 óra hosszára indult vissza az eredeti gyári alkatrészekkel és bekötéssel
azt elektromos panelt nézte egy elektromechanikus és azt mondta hogy a processzor ment tönkre az áramtól nem tudom én csak azt írom amit nekem mondtak de már nem bízom az itteni szervizben azért kérdezek minden dolgot lehet hogy méhe nem kérdek valós dolgokat ezért elnézést kérek
Tiszteletem
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:44
(#) cjanos válasza cjanos hozzászólására (») Kedd, 17:02 /
 
Tiszteletem az elektromos szondát a szerviz ki szakította
beszerelt egy mechanikus termosztátot ami az előző képen van a szondát már nem lehet vissza tenni
de meg van a képe milyen volt benne
minden héten van egy pillanatnyi áramszünet és ezt az elektromos dolgok nem szeretik
van két talpon álló fagyasztó ládám azzal semmi gond megjön az áram utána azonnal indul

Titelettel
(#) pisti1818 válasza cjanos hozzászólására (») Kedd, 22:05 /
 
Szia! A klixont úgy tudod a legegyszerűbben leellenőrizni, hogy alap "hideg" állapotban ràmérsz egy multiméterrel szakadàs vizsgálóval. Ha a klixon üzemképes, a multiméternek folytonosságot kell jeleznie, mert alapban zárt állàsú. Ha nem jelez folytonosságot, akkor valami problémája van, szerezni kell helyette egy ugyanilyen karakterisztikàjút.
(#) Hkori79 hozzászólása Kedd, 22:27 /
 
Sziasztok!
Használtan vásárolt Ariston NoFrost hűtőszekrény fagyasztójában -30c van a hűtőben +5 körül. Már egész kis fokozaton is ez a tapasztalat. Típusa kb. MTM191X F lehet, a hátulján van egy kapcsolási rajz, az azon szereplő számora keresve ezzel találtam rá kinézet alapján. Ezekben is olyan termosztát van, mint a régi Lehel hűtőkben, vagy ez már máshogy működik? Köszönöm!
(#) cjanos válasza pisti1818 hozzászólására (») Kedd, 23:22 /
 
Tiszteletem ki méregettem a klixont
nem tudom hogy jó mértem e ki
itt vannak a mérések a rajzon meg a képek
kell e a mechanikus termosztáthoz bekötéshez kondenzátor
A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:22
(#) pisti1818 válasza cjanos hozzászólására (») Sze, 5:51 /
 
Szia! Ha tudtàl ellenàllàst mérni a klixonon, akkor biztos, hogy jó, mert alapban zártnak kell lennie. Ha a hűtőgép hátuljában nem volt elektromos kondenzátor, akkor nem szükséges. Az indítàshoz a segédfàzis kapcsolását úgyis a PTC elem oldja meg. (Kompresszor tekercs vizsgàlatnàl a 3 db csatlakozó tüskén mért ellenállàs legnagyobb értékének, a másik 2 db csatlakozó tüske ellenállás összeadott értékének kell lennie.)
(#) ezermester1 válasza cjanos hozzászólására (») Sze, 20:40 /
 
Hali! dobd ki a PTC pogácsát belőle és kössél a helyére egy 450v/12uf üzemi váltakozó áramú kondit. Nekem évek óta így működik a hűtőm. Még a fogyasztása is kisebb lesz a hűtőnek.
(#) cjanos válasza pisti1818 hozzászólására (») Sze, 21:17 /
 
Tiszteletem
Gyárilag volt benne kondenzátor
Kicsit lejjebb feltettem a klixonon mért értékeket aljén és a hátúján is

Tisztelettel
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:19
Következő: »»   290 / 290
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem