Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ablakfelhúzó modul autóba
Témaindító: mugencivic typeR, idő: Máj 14, 2008
Idézet: Ott volt az előbb: „Letilt vagy valami?” Idézet: :yes: „Ezek a végálláskor felugro áramerösséget érzékelik, ezáltal kapcsol ki. Ha szorul, ö azt hiszi, hogy felért.”
Nem kizárt, de szerintem nagyobb az esélye annak, hogy az ablak szorul.
Probáld ki, hogy miközben a riasztoval bezárod, kézzel picit rásegitesz. Ha egy kis segitséggel felmegy, akkor biztosan jot tesz neki egy kis karbantartás.
Üdv!
Van az autóban egy bicskakulcsos riasztót, amihez vettem egy ablakemelő modult. Ennek a bekötéséhez szeretném a segítségeteket kérni. Kaptam hozzá használati utasítást, de nem tudok rajta kiigazodni. A csatolt képek: 1. Használati és huzalozási útmutató a felhúzómodulhoz 2. Az ablakemelő modul kapcsolási rajzai 3. Tetőablak bekötési rajza (autó) 4. Az autó elektromos ablakának bekötési rajza Előre is köszi, Pedrov
A 2. ábra lenne a lényeg, és pont az nem olvashato.
Amugy melyik résznél akadtál el?
Üdv!
A képek valóban rosszak. Bocs. Este kijavítom a hibát. Igazából nem tudom értelmezni, hogy hová mit kössek. A negatív vezérlést nem értem, hogy az ablakra, illetve a központi zárra érti-e. De nem ez az egyetlen dolog amit nem értek. Miért kell a gyújtás kapcsolóra kötni, ha riasztásnál nincs is gyújtás. És még mindíg számtalan kérdés merült fel bennem, ezért is nem írtam konkrétan, mert úgy nagyjából az egész homályos! Pedrov
Probáltam javítani a képek minőségén.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Üdv!
Sajnos az előző képek is elég rossz minőségűek. Viszont találtam máshol egy használati útmutatót, ami majdnem mindent megmagyaráz. Már csak egy kérdésem van: azt nem értem, hogy miért kell a modulnak gyújtás. Nem a piros/fehér vezetéken kapott tápot küldi a pl. kék/fefér vezetékre? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Ezt úgy érted, hogy az ablakhúzó modulba is ezért kell? Mert azt tudtam, hogy a riaszóra miért kell. Sőt, ha riasztott állapotban kapcsolom rá a gyújtást akkor riaszt. De erre nem gondoltam. Köszönöm a segítséget!
Rendben. Valószinűleg csak hétvégén lessz rá időm. Azért köszi.
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom ezzel az ablakfelhúzó modulal. Az ajtóba bejön a 12v és a test. Ez mindkettő megy a motorra és megy ugyanúgy a kapcsolóra is. A kapcsolóból megy két vezeték a motorba, gondolom ez a fel meg le vezérlés. Na de most akkor hova kössem az ablakfelhúzó modul két vezetékét? Előre is köszi.
Ha komfortelektronikás az ablakemelöd, akkor valoszinüleg sehova. Az a modul a hagyományos, elektronika nélküli ablakemelökhöz valo.
Hát ez egy f astra és még anno lett utólag kicserélve elektromos ablakra. kb 1 éve, de most gondoltam egy ilyen ablakfelhúzó modult is bekötök mellé. Akkor ezt nem lehet sehogyse?
F Astrában van komfortos is , meg nem komfortos is.
Egy gombnyomásra lemegy az ablak, vagy nyomva kell tartani?
Nekem annakidején azt mondták hogy tanítható, de nem sikerült sose. Talán 1x volt hogy lement magától az ablak de ennyi. Van ötleted? Vagy csak a kapcsolót kéne kicserélni, vagy a motort?
Hopika, most vettem észre csak hogy ezen a motor + tápot kap fixen, nálam negatívot kap. Hogy kéne átalakítani?
Azt vágom hogy lehet kapni 50 ft-ért kb. mindenhol.
De 3 nap mire megjön legalább postán, pk+utánvét... nem ér annyit az egész, és délután szerettem volna kipróbálni. Nem tudom a testet megszakítani neki azt totál fix, csak a pozitív ágon tudnák mérni az a bajom megy hogy nem tudok most lm311 szerezni délutánra:S
Sziasztok!
Tudna nekem valaki egy kapcsolási rajzot felrakni 3golf tető ablak elektronikárol,nem tudom mi baj lehet ha elhuzom vissza fele nem jön,meg nem nyitt fölfele sem,de ha kézzel föl tekerem akkor lecsukja elektromosan,
Szia!
A 0,1R az 5W-os cement? Vagy tekerjek huzalból? Van itthon 1mm-es CuZ.
Nekem szükségem van a 3 as GOLF tető ablak motorvezérlési kapcsolásárajo volna ha ide feltené valaki,egyik irányban nem viszi a tető ablakot,ha valaki tudna segiteni előre is köszönöm.
helló
nekem egy Suzuki Swiftem van riasztó + központi-zár gombnyomásra. van egy thunder WL001 ablakemelő modulom, és nem tudom bekötni. addig eljutottam hogy megvannak a szálak a kormány alatti csoportkábel-rengetegből, de azon nem térek napirendre, hogyan tudom a felhúzó ablakemelőmotor - és a kapcsolók közé bekötni a modult... esetleg valakinek valami tipp ?? előre is köszi
Esetleg az ablakemelő modul bekötési rajza alapján?
Üdv Inhouse
Én kötöttem már be olyat párat, benne van a rajz a dobozba.
Kell neki GND, +12v akkuról, +12 gyújtásról, és el kell csípni azt a vezetékét a motornak amin alaphelyzetben.... meg kell majd néznem a rajzot most nem tudom fejből melyiket és a kapcsoló és motor közé kell ezt bekötni, de a rajzodon rajta kell legyen pontosan melyik megy a motorra melyik a kapcsolóra.
...elvágni azt, ami felfelé tekerésnél pluszt visz a motorhoz (alapból ugye mindkettő testen van) , és az elvágott végeket kötni a modul megfelelő pontjaira.
Igen úgy, ahogy mondod...
Nem gyengén aludtam miközben azon gondolkodtam...
nem vagy esetleg borsodi ?
hogyha megtudnád oldani nekem ezt a problémát
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a csatolt komfort ablakemelővel kapcsolatban, amit a képen is berajzoltam. Melyik a helyes megoldás? Idézet: „Melyik a helyes megoldás?” Csak én nem látom a választékot?
Bocs, csatolom a két variációt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |