Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   39 / 258
(#) kadarist válasza voodoo hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Szia!
Hasznos leírás az ebay-hez: Bővebben: Link.
(#) Mdavid válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Olvasva a cikk végét kicsit elbizonytalanodtam. Nem 60 nap a pénzvisszafizetési garancia a PayPalnél?
(#) kadarist válasza Mdavid hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Nekem (még) nem volt problémám sem az ebay-el sem a Paypal-al, úgyhogy ennek nem néztem utána.
(#) pepe091 válasza december13 hozzászólására (») Feb 16, 2013 / 1

Csak két lehetőséged lesz, mikor rákattintasz, az egyiknél az lesz, hogy a Paypal végezze, a másiknál az hogy a bank.

@lanti

Ha eleve úgy vásároltál, hogy egyből a kártyáról vonta az összeget, akkor minden esetben automatikusan visszakerül a számládra a pénz, és ha a PP váltotta vásárláskor is, akkor forintra pontosan ugyanannyit fogsz visszakapni, mint amit költöttél, hiába változott közben az árfolyam.

@Mdavid

A PP a rendeléstől számítva 45 napig biztosít lehetőséget, arra hogy case-t nyiss az ügyben, ilyenkor az eladóval tudsz levelezni, és esetlegesen megegyezni. Ha ez nem jönne össze, akkor van 60 napod, hogy a case-t eszkaláld claim-é, ekkor már egy PP-os ügyintéző fogja a kezébe venni az ügyeket, ilyenkor minden adatot, bizonyítékot bekérnek, és döntenek.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) december13 válasza pepe091 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Szia !
Köszi a választ, a jövő héten már élesben kipróbálom.
(#) december13 válasza december13 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Ma kipróbáltam, tehát ha nem eBay-en vásárolok , de PayPal-al fizetek, akkor is miután beírom a címzett email címét és a folytatás gombra kattintok, akkor megjelenik egy új képernyő, rajta a Send Money gomb, de alatta pár sorral van egy Other options nevű gomb is , amire rákkattintva megjelenik egy újabb képernyő ahol két opció közül választhatok:

1. PayPal végzi a konverziót
2. MasterCard/Visa konverzió (ez jelenti azt, hogy a bank fogja végezni az átváltást)

Én most az utóbbit választottam, meglátjuk a bank milyen árfolyamon váltja és milyen egyéb költséget pakol rá ! Egyenlőre ennyi, majd beszámolok a fejleményekről !
(#) pepe091 válasza december13 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Milyen pénznemben fizettél?
Nem feltétlenül éri meg mindig a bankkal váltatni, mert ők először átváltják euróra és utána forintra, így lehet vele bukni ha mondjuk dollárról van szó. Viszont fontnál szinte mindig megéri, mert vagy 30 forinttal többet kér 1 fontért a PP mint pl az OTP.
(#) silent15 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok, valaki tudna segíteni?
Innen szeretnék rendelni pár cuccot, de nem tudom, hogy itt paypal on keresztül hogy kéne rendelni, valakinek van már tapasztalata, ezzel az oldalla kapcsolatban?

Üdv!
(#) pepe091 válasza silent15 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Ugyanúgy kell rendelni, mint bármely más helyről. Összegyűjtöd miket akarsz megvenni, és fizetési opcióként a PP-t választod, és itt át fog irányítani a PP oldalára, ahol fizetned kell. (A Shipping and payment-ben írják, hogy lehet PP-el fizetni) $12 lesz a szállítás, bármekkora a csomag. Légi postával küldik, 12-17 nap alatt lesz itt.

Amúgy még nem rendeltem innen, csak megnéztem az oldalt.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) silent15 válasza pepe091 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Okés, majd egy kisseb összeggel megpróbálom, ha megjön, akkor majd hozok többet is, mert nekem orosz cövek is jók, és elég jó áron vannak.
(#) nagy_david1 hozzászólása Feb 25, 2013 /

Üdv!

Lenne nekem is egy kérdésem. Van még esély arra, hogy megjönnek a csomagjaim 4-5 hónap után? Elég érdekes a helyzet mert a kicsi (pl a TV távirányító méretű) csomagjaim mindig itt vannak 1 hónapon belül. Viszont már a második nagyobb méretű (csak kb 2 TV távirányító méretről van szó) csomagomról sincsen hír. Egyik eladó küldött még egyet de az sem jött meg. Kicsikét zavarban vagyok. Ugyanakkor olvasom a cikkeket, hogy a román posta hajlamos a csomagok lopkodására (Romániában élek). Ugyanakkor furcsálom, hogy ezt méret függvényében tegyék. Bármiféle tapasztalatot, segítséget szívesen várok mivel még az "ebay support" sem tudott sokat segíteni szállítás kapcsán. Az eladóknak is szokatlan a helyzet. Ugyanakkor egyik ismerősöm is velem egyidőben vásárolt kb ugyan ekkora méretű tárgyat és még ő sem kapta meg mai napig sem. Ráadásul egyik csomag Amerikából "jön" (már ha jön) a másik meg Kínából. Mit tennétek helyemben? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
(#) eyess válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 25, 2013 / 1

A vásárláskor kaptál hozzá egy szám sorozatot ami arra jó , hogy nyomon tudod követni.Ezzel meg lehet tudni , hogy ott feladták e , vagy az illetékes országba be jött e, erre jó ez a szám sorozat.Ha az országba be sem jött , akkor biz azt nem is adták fel , de ha beérkezett , akkor a szám alapján az országban lévő legnagyobb postahivatalnál kell érdeklődni , és biztos meg lesz.Persze ha ténylegesen feladták , és be is jött az országba.
(#) nagy_david1 válasza eyess hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Nem minden termékkel adnak "rendes" tracking numbert. Olcsóbb szállításnál csak a feladást rögzítik és, hogy én átvettem. A többi lépést nem. Márpedig nem fizetek "tracking number"-t olcsóbb termékeknél mivel akkor nem érné meg onnan rendelni. Sőt van, hogy tracking number se jár az esetek többségében. Az én esetemben is csak azt látom, hogy feladták a csomagjaimat, vagyis az ottani posta átvette, azután megszűnik a nyomonkövetés.
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Bocsánat, ha "túl sokat írtam be a problémámból" csak eléggé meg vagyok szorulva és már nem tudom hova forduljak. Felvettem a kapcsolatot a helyi hatóságokkal is de eléggé leráztak hivatalos papírral is.
(#) Kovidivi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Annyit tudsz tenni, hogy kicsit nagyobb értéknél kérsz 1-3$-s szállítást, akár tracking number nélkül, az már sokkal biztosabb szállítási mód, és gyors is (egy héten belül megérkezik), a kisebb értékű, nem annyira fontos dolgoknál viszont elég az ingyenes szállítás, viszont van rá esély, hogy nem érkezik meg. Érdemes megnézni az eladó értékeléseit is. Ha újra küldte az eladó, és nem érkezett meg az sem, akkor el kell könyvelni, hogy elveszett a csomag. Értékeld az eladót pozitívra.
(#) nagy_david1 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Mindig pozitívra értékelem őket ha látom a segítő készséget. Amúgy a csomag Ámerikából jön és így is 7$ volt a szállítás. Szerintem valahol egy konténer alján hever egy kikötőben és ez még a jobbik eset.
(#) san398 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Tracking number ide vagy oda az nem jelent semmit. Ha 35 naptári nap alatt nem jön meg azonnal írni az eladónak, hogy fizesse vissza az árat. Ilyenkor azt szokták írni, hogy várjak még pár napot. 3-4 napig várok így még mindig csak max 40 nap telt el. Megy a következő levél, hogy fizesse vissza az árat. Ha felajánlja az eladó, hogy másodszor is elküldi azzal nincs értelme foglalkozni ha elveszett az első akkor a második is 90%, hogy el fog!!(mindenképp ragaszkodni kell a pénz visszafizetéshez) Ha sok pozitív visszajelzésed van akkor vissza fogják utalni, ha visszafizetés után még is megérkezne az áru akkor kifizeted neki újból és mindenki örül. Ha nem jön meg akkor ne rendelj attól az eladótól máskor. Tudom ez nem vigasz az elveszett csomagokért de legközelebb már eszerint tudod mit kell tenni. Nekem eddig ez bevált 100%-ban, 6-8 alkalommal. Remélem tudtam valamit segíteni!
(#) Leaslie hozzászólása Márc 2, 2013 /

Sziasztok!
Én eBay-ről rendelek több éve dolgokat (fülhallgatótól kezdve az energia takarékos izzóig egészen bezárva a karbonszálas autó "matricáig") Eddig sose volt problémám!
Olyanok persze voltak hogy elkeveredett a csomag és akkor vissza utalta a pénzt, vagy esetleg hibás illetve törött volt a termék, de mindegyik esetben vagy visszautalta a pénzt maradéktalanul, vagy küldött helyette egy másik terméket dijjtalanúl!
PayPal es számlám van amit összekötöttem a magyar webszámlámmal amire csak akkor teszek fel pénzt ha veszek valamit, és mindig annyit amennyit éppen vásárolni akarok, ezáltal elkerülhető hogy "több pénzt vegyenek le tőlünk, vagy hasonlók" Angol nyelvtudás tényleg kell hozzá, bár nekem nincs ilyennel problémám. Ha bármi kérdésetek van ilyennel kapcsolatban, nyugodtan kérdezzetek

Na és amit én kérdeznék:
Rendelt már közületek valaki kondenzátort, IC-t stb eBay-ről? És ha igen, milyen tapasztalatotok volt vele?
(#) Mdavid válasza Leaslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Csak jók a tapasztalataim. IC-t, mikrokontrollert vettem, igaz, nagyobb mennyiségben érik meg az alkatrészek, de szerintem van értelme onnan rendelni. Nem régen 500 db LED-et vettem, amik között volt a megrendelttől eltérő színű, de ezt leszámítva semmi probléma nem volt velük. Egy hangmodulátor IC-t vettem, ami nálunk 2-3000 Ft, ott volt 2$.
(#) Leaslie válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Nyák lemezt esetleg rendeltél már? Eddig én amit találtam azok mintha drágábbak lennének mint amit itthon lehet kapni.
(#) _vl_ válasza Leaslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Nehezen hiszem, hogy az Attila86-féle közös beszerzéseknél olcsóbbat valaki tud intézni, figyelembe véve, hogy súlya van a panelnak, így a postaköltség nem tud kevés lenni.
(#) Mdavid válasza Leaslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Csak próbanyákot, az lényegesen olcsóbb a hazainál.
(#) sprofan válasza Leaslie hozzászólására (») Márc 2, 2013 /

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, a legtöbb alkatrész van ingyen postával is, így ha nem gond a szállítási idő akkor jobban megéri. Tapasztalatom szerint nem éri meg pár cent különbség miatt a kínai szállítókat választani főleg akkor ha gyorsabban kell az áru. Ha tehetem akkor Thaiföldről szoktam vásárolni, itt van egy példának ez, már csak azért is mert ez egy létező bolt, ez is egy kis plusz biztonságérzetet ad (nem mintha egyébként szükség lenne rá): Bővebben: Link bár innen elsősorban potikat veszek mert jó áron vannak... no de a lényeg: 5-6 nap! alatt itt szoktak lenni a csomagok, a legtöbb onnan eddig 10 nap volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
(#) nagy_david1 válasza san398 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Köszi. Az az igazság az, hogy még mindig valahogy úgy vagyok, hogy nem akarok senkinek rosszat mivel a szállításról nem ő tehet. Inkább kezelem baráti mintsem üzleti alapon az ilyen helyzeteket. Naivan megjártam.
(#) johny999 hozzászólása Márc 7, 2013 /

Sziasztok,

szerintetek ez a LED, 3W Red 650-660nm mennyire lehet 3W-os. 2,2-2,4V * 750mA ez nekem akárhogy is számolom csak 1,5W-ra jön ki.
(#) nedudgi válasza johny999 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

A LED wattszáma, amit megadnak a hirdetésekben, csak egy viszonyszám, hogy körülbelül hány elemi LED van a lapra szerelve. az 1W piros LED is csak 0.35*2.4V teljesítményű, nem beszélve az IR LEDekről, ahol még cifrább a helyzet...
Amit tudnod kell, az az, hogy hány lumen fényáramot vársz el egy adott csiptől. Ha megfelel, akkor használd a megadott paraméterekkel, ha nem, akkor keress másikat.
(#) Szpisti válasza johny999 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Azt hol írja hogy 750 mA? Mert olyant ott nem látok.
Ez egy vörös fényű palántanevelő fényforrás. Biztos hogy ez kell neked ?
80 lm-es ledeket itthon is kapsz ennyiért.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) nedudgi válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

A narancssárga mezőben van leírva. Görgess lejjebb! Az itthon kaphatók nem 660nm-esek.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) johny999 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Hello,

igen direkt palántaneveléshez kell
(#) johny999 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Hello,

rendben, kipróbálom.

Köszi.
Következő: »»   39 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem