Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   312 / 443
(#) davix95 válasza davix95 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Olyanra kinézetre gondolok mint ami a képen van csak ez lemaradt.
(#) Lucifer válasza davix95 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Tfh. hogy egyoldalas panelod van.
Ami félkövérrel van azt írd a parancs mezőbe.
LAYER Kiválasztod a BOTTOM, VIA, HOLE rétegeket, esetleg a Dimension és DrillAid-et.
PRINTPDF-be, bepipálod, hogy fekete és tömör legyen. Opcionálisan pozícionálod kinyomtatod PDF-be. Onnan lehet méretarányosan nyomtatni.
(#) davix95 válasza Lucifer hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
(#) elektrorudi hozzászólása Máj 15, 2014 /

Tisztelt Uraim!
6.0.3 Light verziónál, a e-symbole könyvtárból szeretnék készülékeket betenni egy kapcs.rajzba. Például egy "LEISTUNGSCHALTER" nevű megszakítót.
Hibaüzenetet kapok: ".... eszköznek nincs lenyomata." (ez persze majdnem minden alkatrésznél előjön).
Kérdésem, hogy ez miért van? Hogy lehet alkatrészeket elhelyezni a kapcs.rajzban?
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
(#) elektrocad válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Üdv,
az e-symbole könyvtárban találtad, abban semmihez sincs lenyomat. Az csak a szimbólumokat tartalmazza, hogy azokból tudj saját elemeket készíteni. Keress másik könyvtárban, pl. az e-schalter-ben, ott vannak kapcsolók és lenyomatokat is tartalmaznak.
(#) elektrorudi válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szervusz,
Köszönöm a választ. Azt hittem van rá megoldás. Ebben a könyvtárban sok olyan szimbólum van, amit jó lett volna azonnal használni (úgy, ahogy van), viszont másik könyvtárakban nem találtam. Örültem volna, ha nem kellene saját elem gyártással tölteni az időt.
(#) kameleon2 hozzászólása Máj 16, 2014 /

Sziasztok! A fejembe vettem, hogy ismét kipróbálom az új Eagle-t linuxon. Meglepetésemre a Kubuntu 12.04 LTS csomagjai között már nem találtam. A cég gyári telepítőjét letöltöttem, de több library-t is hiányol a telepítéshez. Van valaki aki már küzdött ezzel? Régen egy sima install szkripttel felment - most is van hozzá csak éppen nem megy vele. AZ Ubuntu saját csomagtelepítő weboldalán fent van az Eagle, de letölthető csomagként nincs meg. Debian alapút kellene keresnem gondolom - vagy lehet, hogy régebbi verziót? Persze használhatnék több ingyenes PCB tervező szoftvert is, de nem akarom már mindegyiket megtanulni.
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Idézet:
„Debian alapút kellene keresnem gondolom - vagy lehet, hogy régebbi verziót?”
Csak ez van, ami a gyártói oldalról tölthető le:

Itt van az Eagle hivatalos rendszerigénye Linuxra, amelyre garantálják a működést:

To run this file you need to make it executable, or enter “sh eagle-lin-6.5.0.run” in a shell window.
System requirements: Linux based on kernel 2.6 for Intel computers, X11 with a minimum color depth of 8 bpp, 32-bit runtime environment with the libraries libssl.so.1.0.0 and libcrypto.so.1.0.0.

A letöltést megtalálod a gyártói oldalon.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
(#) kameleon2 válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Köszönöm. Nem az olvasási készségemmel van a gond és nem az oprendszer, vagy a videokártya képességeivel. Egyszerűen nem ment fel egy 4 magos I5-ös 64 bites Dell inspiron 15-re az általad említett gyári telepítő - amin tökéletesen fut egy kétmonitorosra belőtt truecolor KDE4. Tehát nem a minimum követelményekkel van a gond, hanem a Kubuntu hiányosságával az Eagle-hez szükséges libraryk terén. Találtam már több oldalt, de konkrét és jó megoldást nem láttam. Na mindegy - megpróbáltam. Marad a favágás és a net túrása.
(#) VaZso8 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Én momentán egy Debian Wheezy rendszeren használom, amit Lenny alól raktam még fel, chroot környezetben. Mivel egy rakat library-t fel kellett tennem (ill. fordítani hozzá), nem akartam az alaprendszert teleszemetelni vele (azon régebbi library-k vannak, talán még a Jessie-ben is).

Mostanság gondoltam rendberakni (de még most is inkább chroot-ban), és szinkronban tartani az asztali gépet + notit, mivel asztalin egyszerűbb a multimonitoros munka vele.

Tehát működésre lehet bírni, de a library-ket a rendszeren hozzá kell igazítani - jó lett volna, ha inkább statikusan linkelik őket...
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Üdv, nem is az olvasási készségedet vontam kétségbe, de ha a Linux ennyi fajta sokrétűségéről van szó, megkérdőjelezhető annak általános használata az egyes programokhoz. Ha ilyen különbségek vannak, nehéz olyat találni, ami minden Linuxos alkalmazáshoz megfelelő. Lehet, hogy ez a hátránya a nyílt forráskódnak? Talán jobb lenne egy fajta Linuxot megalkotni, ami alatt futna minden linuxos alkalmazás.
(#) VaZso8 válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Üdv,

Ez alapvetően nem a nyílt forráskód hátránya, max. szervezetlenség (ha az a probléma, hogy változott a libraryben a függvényhívás)... ill. valószínűleg arról van szó, hogy valamiért olyan library-verziótól teszik függővé /függetlenül attól, hogy szükség van-e az újabbra, hordoz-e szükséges, új funkciókat/, ami túlságosan új (pl. Windows esetében még egy beta fázisú rendszer része lenne). Ubuntuéknak szokása ilyen libraryket használni (Windowsos nevén DLL), míg pl. a Debian régebbi, de stabilabb és kiforrottabb összetevőket használ (tipikusan kétévente megjelenő stabil kiadásokban).

Tehát a kérdés inkább az, miért ezekhez a librarykhez kötik, és ha megteszik, miért nem mellékelik ezeket a program mellé (ezt is lehetne).
(#) Phile80 hozzászólása Máj 18, 2014 /

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy egy meglévő .brd-be hogy tudnék beilleszteni egy másik kész .brd-t? Tehát a kettőből szeretnék egy olyat csinálni, ami mind a kettőt tartalmazza.
(#) proba válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 18, 2014 /

Valahol már le volt írva, másold mindkét boardot egy külön könyvtárba, ez után az egyiket megnyitod az összes réteget bekapcsolod, kijelölöd az egészet, csoport másolás. Ez után megnyitod a másikat és be tudod illeszteni elvileg. Annyi hátránya van, az előzőleg beállított minimális furatátmérők, távolságok elvesznek (ill. az új board tulajdonságai szerint módosulnak).
(#) kameleon2 válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Sziasztok! A gond inkább abból fakad, hogy nem tudom melyik disztrubúciót támogatja a cadsoftusa. Én éppen azért tettem fel a 12.04 LTS verziót, mert abban reménykedtem - stabil és stabilan támogatott rendszer támogatása is jobb lesz. Minden okostelefonon már Ubuntu kernel fut (Android). Számos jó megoldás van a libraryk kezelésére. Mégis gondom akadt vele. Nyilván nekiállok és kimazsolázgatom, miket hiányol és felteszegetem, de valóban - ez a megoldás üzemszerűnek nem mondható. Ha a gyári Muonnal felmenne - az korrektebb lett volna. Nem egy nagy dolog lett volna a gyártó részéről sem kicsit jobban odafigyelni. Nagyon kedvelem a linuxot - már az elejétől kezdve használom is, de ez a nagy összevisszaság csak tényleg árt neki. A KDE4-ről ne is beszéljek. De mivel ez Eagle fórum itt be is fejezem. Reménykedtem, hátha valaki talált kevésbé fapados megoldást.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2014
(#) elektrocad válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Itt találsz egy leírást a kérdésedre. A leírás a 6.4.0 verzióhoz készült.
(#) VaZso8 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Meg kellene nézni, mit hiányol pontosan, de ahogy elnézem, a rendszerigény közt szereplő csomagoknak a 12.04 LTS-ben is benne kell lenni - bár hiányolhat ezen kívül mást is, vagy lehet régi a rendszerigény szövege.

Egyébként a 12.04 LTS-sel az a baj, hogy "Ubuntu-szemmel" nézve régi már ez is...
Az, hogy Ubuntut ír ki az Android kernele, sokat nem jelent... nem sok köze van ennek magához az Ubuntuhoz.
(#) Birs Alma hozzászólása Máj 25, 2014 /

Sziasztok! Hogyan kell az Eagel-ben valamit rácsra igazítani? Beállítok egy rácsméretet, és elmozdítok valamit, akkor annyit mozdul amekkora a rácsméret, de nem a rácsra!
(#) vzoole válasza Birs Alma hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

i (info) gomb, majd állíts 0, 0-ra a koordinátáját. Ezután már a rácson mozog.
(#) Birs Alma válasza vzoole hozzászólására (») Máj 26, 2014 /

Köszönöm!
(#) pppsss hozzászólása Máj 27, 2014 /

Sziasztok !

Az Eagle-ben vagy külön, létezik olyan konverter, ami az eagle projectből .cad fájlt generál ?
(#) VaZso8 válasza pppsss hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Szia!

Szerintem előbbre jutsz, ha Eagle-ből legenerálod a Gerber fájlokat (ez általános kimenet), és ahhoz keresel konvertert.

Ahogy elnézem, erre vannak is megoldások.
(#) elektrocad válasza pppsss hozzászólására (») Máj 27, 2014 /

Nem konverter, hanem export lehetőség van DXF formátumba: File - Export. Meg néhány másba is.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
(#) ZorK_D hozzászólása Máj 28, 2014 /

Sziasztok!

Miért van az, hogy egy csomó IC-nek hiányzik a kapcsolási nézetben a VDD és a GND lába?
Pl egy 4060-as CMOS IC-nél, ami 16 lábú, a kapcsolási tervezőben a 8-as GND és a 16-os VDD nincs sehol, ergo be sem tudom kötni a kapcsolásba a táp részét. A 4013 és a 4017 szintúgy. Mi lehet a probléma? Találkoztatok már hasonló hibával?

Csatoltam egy printscreen-t, ahol látszik a probléma.

Köszönöm szépen előre is!
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2014

1.JPG

(#) niedziela válasza ZorK_D hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Ez nem hiba és nem probléma.
Válaszd az invoke ikont, és kattints az alkatrészre, majd jelöld ki a PWR lábakat.
(#) ZorK_D válasza niedziela hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Na erről a funkcióról nem tudtam! Igazán nagyon köszönöm!
(#) elektrocad válasza ZorK_D hozzászólására (») Máj 28, 2014 /

Ez nem hiba, hanem a program a táplábakat automatikusan a tápfeszültséghez kapcsolja, elvben, ha csak egy helyesen elnevezett tápot használsz nem is kell vele foglalkozni. Ezt majd a panelen fogod látni.
(#) ZorK_D hozzászólása Máj 28, 2014 /

Igen, most már rájöttem a nyitjára! Egy 1 Hz-es órajel-generátor kapcsolást építek (A nyákterv már kész is van - Kapcsolás a BSS-ről), ezért válogattam ezekből az IC-kből. Találkoztam már több IC-vel, ahol viszont ezek a lábak is automatikusan be voltak jelölve, azaz hiánytalanul fel volt tüntetve az összes, amint leraktam az adatbázisból a szerkesztőfelületre. Ezt a funkciót eddig ezért nem ismertem.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
(#) zsozsoX hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok! Az eagle-el szeretnék lötstp foliának maszkot csinálni. De nem tudom,hogy az smd alkatrészek pad-jait hogy állítsam be.
(#) elektros90 válasza zsozsoX hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Szia! Hogy érted a beállítást? A tStop és a bStop rétegek kellenek neked.
Következő: »»   312 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem