Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én csapágygolyóval oldottam meg, hogy visszafelé írjon. Ónnal átfuttatva raktam be egy csőbe, két végén két-két érintkezővel. A tiéd szép lett.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
Köszi,
Én a hőbiztosíték saját anyagából oldottam meg Egyébként a programot úgy írtam meg, hogy a kiírandó szövegnél 1 paraméter megadásával lehet megváltoztatni, hogy balról-jobbra vagy jobbról-balra írjon a kütyü, így leegyszerűsítve az esetleges fordított kapcsoló bekötést. És persze kísérleteztem a folyamatos oda vissza kiírással, de nagyon össze kell hangolni a kar mozgását a program időzítésével. Szórakoztató egy kütyü Van róla képed? Ezt már itt folytassuk: Bővebben: Link
Közel egy hónapos "projektnek" értem a végére (majdnem), már kezdtem megunni a vele való barkácsolgatást. Persze az ember hozzászokott hogy pár nap alatt elkészül egy cuccal, de hát ez kicsit összetettebb volt annál.
Egy 2x100W-os billentyűkombó, 2 sztereo csatorna és egy mono gitár/mikrofon bemenet, egy mp3 játszó és egy nullszintes direkt bemenet. Egy beépített rugós zengető mindhárom csatornára, egy overdrive a gitárnak. Hátra van még egy tremoló és egy flanger effekt beépítése, de azt majd a télen Még pár potigombbal tartozik a postás, remélem azok is ideérnek hamarosan.
A folytatás.
A három kivezérlésjelző. Természetesen majd még a ledeket be kell forrasztani a vezetékükkel együtt, illetve a panelek közti vezetékeket is helyükre kell tenni.
Nem rosz, csak kár, hogy berúgtak a tranyók.
Ez a tápegység a 80-as évek legelején készült. Egy verseny, "A szakma ifjú mestere" gyakorlati feladata volt. Büszke vagyok rá, hogy első helyezést értem el a versenyen. Teljes egészében én terveztem és készítettem el. Már akkor megéreztem a jövő előszelét. Két tranzisztorral tirisztort emuláltam. (Hol volt még akkor a boltban tirisztor?) Egy kezdetleges E-FUSE. Ha a kimenő áram meghaladta a 1,5 A-t akkor a tirisztor lekapcsolta a kimenetet. Ezt kiegészítette egy multivibrátor ami egy izzót villogtat. "Kimenet = 0V". Ez akkor is villog, ha letekerem a potmétert és azért 0 a kimenet. A visszaállítás a nyomógomb megnyomásával történt. Az előlapon a jobb alsó csavar feje sajnos leszakadt. Anno a versenyen az egyik zsűritag széjjel akarta szedni, hogy megnézze mi van benne. Az a csavar sajnos IS-sel volt rögzítve. Ez a tápegység az évek során sokszor volt segítségemre, de párszor meg is tréfált. Ha a megtáplált készülék nagyobb elkót is tartalmazott és a tápfesz potit letekertem, akkor a vezérlő uA723 elszállt. Ekkor az összes táp kiszaladt, óriási kárt okozva. A kimeneti áramot sem lehet rajta szabályozni. Most jött el az ideje a korszerűsítésnek.
S mi a jövő. Persze egy itt publikált labortáp kapcsolása. Még az élesztés előtt állok, de már adtam neki tápfeszültséget. Az elkó nagyobb töltőárama után visszaesett 100mA alá. Folyt. köv.
Jól látom, hogy egy TO 3 tokozású tranzisztor "háttal" van a hűtőbordába rögzítve? Trükkös. Nem mellesleg nem lehetett véletlen az első helyezés.
Azé' a '70-es évek közepén már volt tirisztor (boltban; orosz, cseh), azzal csináltuk a 'fényorgonát' a haveroknak.
Abba a hűtőbordába gyárilag van belemarva a tranzisztor helye. Telenyomtam hőálló zsírral.
Békéscsabán a boltban mégy csak nem is hallottak róla. Budapest az más. Később lehetőségem volt az EMO-nál vásárolni. Az volt a Kánaán.
Ha tudtam akkor felmentem a Lenin krt. 92-be, 68-ba. Ott totál lenulláztam a tartalékaimat.
Mármint az anyagiakat; pedig nem is volt drága hely. Nekünk volt Szalkai bácsink! Ja, és a VKI-ben kicsit előbb jutottunk új technológiához.
Néha jártam a Hiki-ben. Leesett orcával jöttem el.
Végre sikerült belaknom az új műhelyemet! Köszönöm mindenkinek a segítséget, támogatást, első sorban a szüleimnek, nagybácsimnak, de mindenki másnak, aki bármilyen formában 1 picit is hozzátett!
Várom a pozitív és negatív kritikát is!!! Az észrevételeket szivesen meghallgatom! A felső polc nem erre lett kitalálva, de sajnos még nincs igazán egy műszerem sem.. Szép estét! (ne legyetek részegek..)
Öröm nézni, ahogy fejlődsz!
A neont cseréld ki LED-re, jobb a szemnek (szerintem)
Szerintem nézzük meg a rendet egy hét múlva is! Amúgy pofás lett!
A fénycsövet is, mert színhiányos. Majd kap tőlem forgó-nyeklő-nyakló műhelylámpát, helyi világításnak.
Majd fejlődik; lesz 'kupi' (mint nálunk!).
Ezt a rendet most úgy nézd meg, hogy ilyen soha többet nem lesz. Örökre elmúló pillanatok a mostaniak. Én is néha rendről álmodom, de kivitelezhetetlen. Baj akkor van, ha bejön valaki, és körülnéz.
Szép! A neon/fénycső, ki minek szereti, eléggé kivilágít, tégy egy takarást elé, mert így ha valamiért felnézel, eléggé zavaró lehet. Ha nem bántja a fénye a szemed, akkor nem muszály lecserélni ledre, a ledszalagok nem adnak olyan nagy fényt, bár gyártó kérdése. A másik, ami most a felső polcon van, vegyszer, azt érdemes valami zárható kisszekrénybe tenni, de legjobb az ilyet nem bent tárolni, mert gondolom, a szoba többi része lakótér.
Ja, és a rendről csak annyit, hogy mint a többiek írják, nehéz, vagy egyenesen lehetetlen lesz megtartani. De "A zseni átlátja a káoszt" mondást én is sokat használom. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2014
A vegyszereket úgy helyezd el, hogy ha felborul, ne okozhasson nagy kárt. Jobb az ilyesmit egy szekrény alsó polcán tárolni.
Szép, egyedi megvalósítás. Sok örömöt kívánok a használatához! Az az egy szem "szatyorfül" elbírja?
Köszönöm , remélem sok jó zene fogja elhagyni a szóróit
Az a "szatyorfül" egy öreg csöves EMG szkópról való békebeli magyar darab. Egy izmos acél lemez megy át a műanyag borítás alatt, úgyhogy az elbírja. A gond inkább velem lesz, nekem már fel kell fújni az arcomat hogy odébb vigyem. De tettem rá önbeállós gurigákat, úgyhogy ahol lehet majd inkább vonszolom
Sejtettem, az én szkópomon is pont ilyen van. Igaz, az 5-6 kg, ezért is kérdeztem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |