Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez egy vasmagos tekercs (elektromágnes), talán valamit behúzattak vele.
Igen köszönöm, közben megtaláltam hogy mibe való, és valóban behúzótekercs.
Ez egy INTEGRA relé behúzótekercse. Rajta van a menetszám és a huzal átmérője - ebből következtetve a betű az alján Q, vagy Z lehet. (Vasúti emlékeim szerint...) A behúzó tekercset az áramkörtől és az érintkezők számától függően lehet megválasztani. Mivel ezek száma max 16 lehet - és a nyugalmi érintkezők számától függő plusz súlyok is kerülnek felszerelésre - könnyen belátható, hogy a húzóeröt miért a-tól Z-ig betűzött, különböző erejű tekercsekkel kell biztosítani.)
Szia!
Mire használják ezt a speciális relét?
Húú, ezzel sok helyen találkoztam, először a vasútnál, INTEGRA, VES biztosító berendezések építőkockáiként. A rengeteg féle behúzó tekercs ("cséve") alkalmazásával minden feladatra optimalizálható (pl: a 48V betápról járatott izzókkal sorbakötve a kiégést figyeli és pótfényre vált, létezik mechanikus flip-flop "támaszmágnes", ami két csévével, két híddal szerelt és abban az állapotban marad, amelyik fele utoljára kapott feszt, stb). Ugyanez van a metrónál is. Nagyon régi liftek vezérlésében is voltak, az "én időmben" már csak egy helyen, a terhelés érzékelő padlónál használták. Igen biztonságos a bontás, mert egy "híd" köt össze két combos érintkező pogácsát. Minden érintkező nyomása egyenként jusztírozható egy szerszámmal, a nyugalmi érinkezők számához megfelelő plusz súlyok szolgálnak. Csepeli erőmű régi vezérlésében is volt. Minden csavarja 3,5mm-es...
Sziasztok! Kellene egy kis segítség! Egy panel kamera adatlapját szeretném megtalálni, de sajnos nincs a panelon semmi szám ami alapján elinduljak. Csak a tápfesz és a videó kimeneti pin kellene ill hogy hány volt mehet neki. Segítségeteket előre is köszönöm!
Kép 1 Kép 2 A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
Hát, elég miniatűr a kép... Általában3 pólusú csatlakozóval szerelik, +táp, GND video ki.
A GND-t kifütyülteted a legnagyobb elkók negatívjához, a video kimenetet egy 50...100µF-os elkón keresztül hozzák ki. Általában 12V 80...100mA kell neki, van benne saját stab kocka is.
Egyáltalán nem miniatűr!,teljes képernyős és tűéles!
Igen, most már látható! Pont ilyet még nem láttam, mi megy a sokpólusú csatira?
Keress rá az Effio E-re. Bővebben: Link.
Sziasztok!
A mellékelt képen látható alkatrész egy elektromos gyújtású patron! A rózsaszín részben puskapor van! Ismeri valaki? Hogyan kell bekötni? Olyan tanácsot már kaptam, hogy 3 voltos elemmel működik és simán egy kapcsolóval eldurrantható! Foglalatba tettem összekötöttem de nem történt semmi! Tud valaki valamilyen hasznos tanácsot adni? Teljesen amatőr vagyok! A válaszokat előre is köszönöm! Csabi A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
Ohmmérővel ellenőrzöd a fűtőszálat, az ellenállás értékéből kiderülhet, hogy kevés neki a 3V, vagy netán eleve szakadt.
Nem láttam ilyet, nem tudom mi célt szolgál, de legalább 1méter kábel tartson Tőled távolságot!
Hagyományőrző vagyok! Egy elöltöltős pisztolyba akarom beépíteni! A csőben durran el! Nem veszélyes! Láttam már olyat, hogy valakinek eldurrant a kesztyűs kezében de alig látszott a kesztyűn. Sajnos lengyel volt az illető így nem tudtam vele beszélni. Hozzájutottam vagy 500 darabhoz és szeretném használni. Egyébként Csehszlovák gyártmány. Ohm mérőm nincs! Próbálkozzak nagyobb elemmel? Mint írtam: teljesen amatőr vagyok.
Mivel a durranással az egész tönkremegy, nyugodtan megpróbálhatod nagyobb feszültséggel. Nem valószínű, hogy a fűtőszál úgy tudna szétégni, hogy ne indítsa be a folyamatot. A seregben használt hengeres gyutacsot 12V-os akkuval indítottuk.
Ebbe a pisztolyba akarom beletenni. Ugye van olyan 12V-os rúdelem amit bele lehet rakni? A csőbe akarom az elemet is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
Apáméknál a cégen ünnepkor a tűzijátékot 9V-os telepről indították vagy 4,5V-os telepről már nem emlékszem pontosan. Próbáld sorban, 3V, 4,5V, 6V, 9V, 12V. De ha vársz egy kicsit pont megjött apám, megkérdem tőle. A szemedre meg vigyázz!
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
Két kapcsolóval akarom megoldani! Kibiztosítom és a ravasszal gyújtom be.
Csak olyanról tudok, ami a távirányítókba való. Az ellenállás értéke nélkül nem lehet megmondani elsüti-e és hogy hányszor...
Ezek csak egyszer használatosak! Van egy foglalat amibe belenyomom és pukkanás után ki kel dobni. Majd keresek valakit aki be tudja mérni.
Megkérdeztem. 9V-os elemről indítottál, de 12V-ról indul biztosan.
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy milyen típusszám vagy név alapján tudok IC-t találni, aminek 8 kimenete van, van egy CLK bemenete, amire ha négyszögjelet adok, a kimenetek közül mindig a következő lesz bekapcsolva? Nem bináris számláló, hanem sima léptető IC. Olyan kellene, aminek van Output Enable, és Reset bemenete is. Már csak hab lenne a tortán, ha a kimenetek N-FET-es kimenetűek lennének min. 30mA terhelhetőséggel, kb. ennyi áramot kellene a GND-re elvezetniük. Köszönöm szépen! A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
Egy kicsit másképp kell vezérelni, de 8 kimenete van, van enable-nek nevezhető bemenete, kaszkádosítható, 35ma-es kimenetenkénti terhelhetőséggel a 74595-ös. Ha csak egy regiszter lesz magasra állítva, utána csak lépteti körbe.
Köszönöm mindkettőtöknek!
A shift regiszteres megoldás is tetszik. Ránézek mindekettő IC-re, melyik lenne jobb.
A 4017 jó lenne, utána úgy is FET-ek kellenek, mert csak 10mA-ig terhelhető (10-es számláló)
A shift regiszter-hez több láb kell, de végülis megoldható, mivel most 8-at használok fel... Az Output enable ahhoz kellene, hogy azt PWM-mel meghajtva, igazából a PWM jelet kapcsolgatnám a 8 FET-re. Az eltolás angolul shift, tehát shift regiszter kellene nekem? Csak azért kérdezem, milyen szavakkal keressek rá. Ugye nekem nem counter IC kell, pedig abból van rengeteg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |