Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Elvileg ha felment az előző .hex és a fuse biteket beállítod, lesz egy gyári "üres" UNO-d. Mehet bele a blink.ino probaképpen...
Ezer köszönet, most lett 3 kontrollerem. Nem tudom, hogyan ment el a bootloader? Lényeg, hogy hibátlanul működik. Egyikbe ment a villogó kód, másikba a kormánytáv kódja. Szépen csinálják, amit kell. Ezt a bootloadert jól elteszem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Üdvözlettel: Tibi
Találtam egy Hakko T12-es TIP-ekhez készített szabályzót Arduino nanoval elkészítve. Viszont számomra a 20, 21 és 22 sz. kivezetések beazonosítása nem egyértelmű, ebben szeretnék segítséget kérni.
Én is erre gondoltam, csak a számozás nem világos.
google-be írd be, hogy atmega 328 pinout
Ott a pont, mert én csak a nano pinoutjait néztem. Köszi !
Arduino nano + T12-re van gyártatott nyákom. Bővebben: Link
Ok, ha ez szerint kötöm be, az helyes ?
Köszi, még nem biztos, hogy ez lesz a befutó.
Nem rábeszélni akartlak, és főleg nem üzletelni.
Gondolom igen. Alapvetően egy nanóval kiváltható az uc/kristály/usbttl része a kapcsolásnak.
Köszi, megvan a megoldás "berkesandor"-nak köszönhetően.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van minden arduino panelon 1k ellenállás az MCU és a soros-usb illesztő tx-rx között? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
Idézet: „...miért van minden arduino panelon 1k ellenállás az MCU és a soros-usb illesztő tx-rx között?” Azért van, hogy normál pin-ként (digitalIO) lehessen használni, anélkül, hogy megszakitjuk a soros vonalat. Igy egy "erősebb" input felül tudja bírálni a logikai szinteket. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2019
Tehát ha én szintén soros kommunikációra szeretném használni az MCU TX-RX vonalát, akkor nem kell ellenállás pl az ESP-01 adapter és a board közé? Természetesen szintillesztés megoldott.
Nem kell ellenállás, sőt, csak akkor fog működni, ha nincs ellenállás az ESP felé!
- az MCU adás vonala: nincs gond, az ESP és a soros-USB bridge is megkapja a jelet. - az MCU vételi vonala: A soros-USB bridge meghajtja az MCU-t, de az ellenállás miatt "gyengén". Egy erősebb - ellenállás nélküli ESP- felül tudja bírálni a szinteket. Viszont: mivel az MCU rx az ESP-t fogadja ekkor, a bootloading nem fog működni, a Serial.print, stb. sem. Ha ez gond, bevethető a SoftwareSerial.
Az ESP ha jól tudom 3,3 Voltos, nem tudom tolerálja-e az arduino 5V jelét...
Arduino nano, esp, ssd1306 oled, 2 db dht22 a kapcsolás.
Minden szép és jó volt, de úgy vettem észre, hogy a softserial-on 115200-on nem elég stabil (pontos). Áttettem hw-esre a kommunikációt, de az oled onnantól nem működik. Nem jelenik meg semmi rajta. Több oled könyvtárat is kipróbáltam, mindegyik ugyanzet csinálja. Mi akad össze, mivel? Idézet: „Természetesen szintillesztés megoldott.”
Olyan problémám lenne, hogy egy nyomógombbal akarom elindítani, majd esetleg egy hosszú nyomással leállítani a motort, ami a következő program szerint fut:
Mivel soros futású a program, így a goto paranccsal nem ugrik vissza az elejére, azaz ha akkor nincs benyomva a gomb, akkor nem megy a motor. Hogyan lehetne megoldani, hogy a gomb egyszeri rövid nyomására elinduljon, és addig ne álljon le, amíg a gombot nem nyomom hosszan? (Leállítás kb 2sec nyomásra)
Két verzió van: vagy interrupt, vagy a delay-ek kiváltása. Ez utóbbi kicsit egyszerűbb.
Nyilván nem a delay(2) témákról van szó, de a delay(2000)-et és társait ki kell cserélni valami időfigyelős dologra:
Itt a while-ba tedd be a gombnyomás ellenőrzést is, vhogy így:
Ezt akár egy fv-be is kiszervezheted... És még 2 javaslat: 1. felejtsd el a goto-t, ha átlátható programoz szeretnél írni 2. felejtsd el a franciát. Inkább legyen magyar, ha már angol nem tud lenni, de ne legyen francia. Kb. 2 percet agyaltam azon, hogy milyen (angol) szavakból, vagy azok rövidítéséből jöhetett össze a "Compteur" váltoró neve. Aztán a "Glignotement de la LED" már meg se lepett... A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2019
Nem egészen erre gondoltam.
Arra, amíg nem nyomom meg a gombot pl addig a LED nem villog. Ha megnyomom, akkor addig villog, amíg nem nyomom hosszan a gombot. Azaz a void loop ha lefut és a gomb nincs benyomva akkor is a megfelelő sorra fut, azaz a LED villogtatásra. Ezt hogyan lehetne megoldani?
Az I2C semmi forgalom nincs (logikai analizátorral nézve).
Mi a fene lehet ez?
Egy logikai változóban tárolod, hogy milyen állapotban van a gép, ezen változó állapotától függően hívod meg a villogtató függvényt, vagy vezérled az elágazást. Ez után már csak azt kell elérned, hogy a változód kezelje a be és a kikapcsolást. Először javaslom a gombnyomásra be-ki kapcsolást megoldani, majd a kikapcsolást csak akkor, ha több loop után is nyomva van a gomb. Ehhez a gomb állapotát egy globális változóban kell tárolnod. A goto utasítást kerüld el véleményem szerint is! ja én sem böngésztem át a programot, egyszerűbb újat írni...
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Egy egyszerű mintaprogramot tudsz mutatni? Köszönöm!
Próbáldmeg ezt:
(Sajnos nekem megírni könnyebb, mint elmagyarázni!) A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |