Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Mindjárt feladom, kijavítottam az LCD nél 16, 2, re , most megint valami bánata van.
Ezt már így lefordította. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
Nem kel a vessző a végén:
Köszönöm NEKTEK a segítséget, feltöltöttem működik. Már csak a DS18B20 kell rákötnöm.
Az normális, hogy a digit13 láb LEDje kb. 300 msec gyorsasággal villog? A DS18B20 at hiába kötöm rá marad a -127 fok a kijelzőn. Lehet, hogy döglött a DS.?
A 13-as lábra kötötted a Dst, azt láthatod a led villogásán.
#define DS18B20 13
Nincs rajta a DS és mégis villog a D13 LEDje.
Mert attól még a programot próbálja lekérdezni.
Akkor lehet, hogy be van krepálva az egyetlen DS18B20 am. Hogy tudnék valami jelet a 13 lábon küldeni neki, hogy lássam, a változást?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
Próbáld meg a 2-es lábon: Bővebben: Link
Ott nem zavar a LED. legyen: //DS18b20 connected to D2 #define DS18B20 2
Köszi! Működik.!!! Csak ennek a DS nek nem a legjobb a felbontása.
Ennél van jobb hőmérséklet szenzor? A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2019
A felbontása 12 biten 0,0625 fok, a pontossága ettől sokkal rosszabb. Mire kellene ettől jobb?
Az jó eséllyel nem az "összedobom párszáz forintból és letöltök egy kész kódot hozzá" kategória lesz.
Valaki tudja ilyenkor milyen szerepe van while (true) résznek?
Én ugyanezt a setup részben láttam, elvileg, ha oda írod azt, ami a loop részbe menne, akkor gyorsabb a program. Gyakorlatban nálam semmilyen különbség nem volt mérhető....
Értem!
while részben blokolja a sorosportot? T érték soha nem jelenik meg soros terminálon! pl
Teljesen más a gond, szerintem while nélkül sem jelenik meg semmi a sorosporton... De ezt neked kellene megvizsgálnod, ott van előtted. A while nem csinál semmi mást, csak ismétli azt, ami bele van ágyazva, mindaddig, amíg a zárójelben levő feltétel igaz. Jelen esetben a true mindig igaz. De ha az lenne, hogy i--, előtte pedig i-t 10-es értéket adsz, akkor addig ismétli magát, amíg i el nem éri a nullát. Itt jön be a képbe, hogy a kivonás a feltételvizsgálat előtt vagy után hajtódik végre, és while-ból van hátultesztelős verzió is. Érdemes egy programozós könyvet kézbe venni.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2019
Ha asrock kódját lefordítod, és feltöltöd, akkor jön soroson vég nélkül a "TESZT" sztring.
Nem fogom lefordítani, nincs is rá lehetőségem. Én csak hiszek a kérdezőnek. Valószínűleg nála nem jön, mert a soros port sebessége rosszul van beállítva, vagy fogalmam sincs miért Szóval az előző hozzászólásom még mindig korrekt, miszerint nem a while miatt nem megy a soros port
Örült itt minden string eredményt blokol a while rész!
Azt tudod, hogy ez a sor if (tol==2) {break;}; mit jelent?
TESZT string teszt!
Bővebben: Link
Nem én irtam csak használni fogom break kiugrik eböl a részböl ha x rész nem találja...!
Ez a videó privát.
Ráadásul nem válaszoltál a kérdésemre.
Nem nyert. Kiugrik a while(true) ciklusból, ha tol értéke 2. Mivel tol értéke rögtön a ebben a sorban: tol=szoveg.indexOf("X",ig)+2; kettő lesz, így a ciklus többi része SOHA sem fut le.
Ha a Serial.println("HELLO2"); sor elől kiveszed a kommentet, az meg fog jelenni. Érdemes fejben futtatni a kódot, hamar rá lehet jönni. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2019
De az első X függvény sem működik akor?
Mert alap string jőn - át csak ....
A 24. sorban a feltétel mindig igaz, így mindig a 39. sorban folytatódik a futás. A kettő közötti sorok SOHA sem kerülnek végrehajtásra.
Így már érthetőbb?
Ha te éred mit javasolsz?
Ha értetlenén itt nem kérdezném ez logikus! Igy részben olvasa az első karakter sort a sringböl de leharapja az kezdő karaktereket..
Ez jön vissza :0.000 a 100.000 helyet az elsö karaktereket teljesen le hagya mindig! |
Bejelentkezés
Hirdetés |