Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Van ennél kifinomultabb megoldás: Bővebben: Link
Kell kártya, egy kártyakezelő lib, és a fájlod amiben a konfig sor van. A setup részben kiolvasod a fájlt a kártyáról, értelmezed a beállítást, és beírod a ssid, password változókba. Ezek most const típusok, de szerintem mezei változóként is mennie kellene. Nem tudom a fentiek mennyire triviálisak egyenként számodra, de ezek a lépések.
Ha ilyen egyszerű lenne nem kérdeznék.
Ha az SD kártya olvasás megy, arduino keretrendszerből programozva, változókat is megeszi a wifi init része. Legalábbis nekem a saját memóriájából szedett adatokkal indul minden bekapcsoláskor. Ha módosítani kell, induláskor valamennyi ideig hozzáférési pont, ahol be lehet állítani a WIFI hálózatot, jelszót. Ha 2 percig nincs állítás, megy a régivel tovább. Az hogy ez helyileg a mainban vagy a setupban van olymindegy.
De ha elárulod melyik része okoz nehézséget, akkor hamarabb tudunk segíteni! Vagy kész megoldást szeretnél? Azzal sajnos nem tudok szolgálni.
Bocsánat, működik. Ki sem próbáltam, mert volt máskor olyan hogy függvényen belül nem lehetett változó értékét megadni, de keresek rá példát.
Ha ESP32-vel dolgozol, akkor ajánlott az Espressif library gyűjteménye, itt érheted el: core for ESP32, de célszerű az Arduino IDE Board manager-én keresztül telepíteni. Amire neked szükséged van, az az SD kártya kezelő könyvtár: SD.h, a file rendszert kezelő könyvtár: FS.h, valamint a soros portot kezelő könyvtár az SD kártya modul kommunikációjához: SPI.h. Remélem, innen menni fog.
Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám, de valójában nem nekem van rá szükségem
Tudom, csak a hozzászólásodat egészítettem ki egy konkrét példával.
Ezeket tudom csak nem erre gondoltam.
Sziasztok!
Egy olyan IC-t keresek ami logikai szintel vezérelhető és a rákapcsolt nagyobb feszültség jön ki a kimenetein. Magyarul, 16V-os feszültségeket szeretnék 5V-ból. Köszi.
Ilyen pl. IGBT/FET meghajtó IC.
Ez az 5V-ból 16V azt jelenti, hogy megnöveli a feszültséget, míg az előbbi mondat meg azt, hogy a rákapcsolt nagyobb feszültség jön ki belőle.
A lényeg hogy egy UNO kimeneteiből szeretnék 16V-ot csinálni. Azért gondoltam valami integrált áramkörre mert 16 ilyen kimenetre lenne szükségem.
Külső, 16V-os feszültségforrás nélkül, azaz 5V-ból legyen 16V, vagy 5V-al szeretnél kapcsolni 16V-ot?
Megvan a 16V. Csak 5V-al szeretném kapcsolgatni.
Persze megolható tranzisztorokkal is. De nem szeretnék 32 tranzisztort és ugyanennyi ellenállást felpakolni a nyákra.
Azt lehet tudni, hogy mit? Vagy hogy mekkora áramra van szükség és hogy közös GND vagy közös +táp?
Egy VFD kijelzőt szeretnék meghajtani vele. 10mA elég lesz per kimenet. A közös GND nem probléma.
Akkor az STP16C595. A képen is shift regiszterek vannak.
Biztos jól írtad a típust? Igen SN74HC595 van a képen.
Igen, jól írtam, csakhogy a képen az 8 bites, én meg a 16 bites típust írtam. Azt írtad, hogy 16 kimenetre van szükséged.
Nem találom azt a típust. Jó a 8 bites, kettőt teszek bele. A TD62783 jó lesz.
Te tudod, te ismered a kijelződet. Amúgy jópofa kijelző lehet, aminek mindegy, hogy source vagy sink meghajtást kap
(Amúgy ha már ott van a képen egy típus, amivel működik, miért nem azt választottad? És azt már tudod, hogy melyik 2 szegmenst hagyod ki, ugyanis az UNO-nak csak 14 in/out kivezetése van )
A kijelzőnek 16V-ra van szüksége minden lábon. Kevesebbel nem működik. A shift regiszterekkel hajtom meg a kivezérlésjelzőt ami 14 szegmensből áll. Azért kell az IC hogy azt a 16V-ot odakapcsoljam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |