Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Kössél be még egy izzót. A relék szándékosan vannak olyanra gyártva, hogy egy izzóval sűrűbben villoganak, hogy a vezető észre vegye a hibát.
Igen csak az a baj hogy nincs hova feleslegesen meg nem akarok mert ezt németországba szeretném értékesíteni. Olyasmire gondoltam hogy valami ellenállás (lehet hülyeség nem nagyon vagyok otthon az elektronikában) vagy hasonló nem segítene a problémámon?
Beépíthetsz ellenállást is, csak 21W-ra nem könnyű szerezni. Olyan nagyon komplikált volna előre is indexet szerelni rá?
Szia!
Először is gratulálnék a munkádhoz, igazán szép darab lett. Az ellenállásos megoldást durvának érzem, elég "füstölős" lenne. A relébe belenyúlni nem egy nagy feladat, ha elektronikus, csak a frekvenciát meghatározó RC tag kondiját kellene cserélni benne, lehet, hogy megérné inkább úgy megoldani ezt a problémát. üdv: hp
Ez most 95%-ban eredeti így nem szeretnék "kókányolni" rá előre indexet mert gyárilag sincs rajta. Valami típust tudnál mondani hogy milyen ellenállást keressek?
Köszi de azért annyira meg semmenyirre se vagyok jártas az elektronikában (de szeretnék jártas lenni) annyi hogy egymagam raktam össze az elektronikáját. Az a baj hogy nagyon benne van a műszerfalba nehéz lenne kibontani ha nem lehet megoldani csak kibontással vagy plusz izzóval akkor marad így. Csak gondoltam ti többet tudtuk és van valami ötletetek.
Körülbelül 7Ohm kellene, de 20W-nál nagyobb. Talán valamelyik autó fűtőmotor ellenállása megfelel hozzá. Nem egy jó megoldás, de kivitelezhető. Szerintem is egyszerűbb a relét átalakítani, ha elektronikus.
ha most fognék hozzá a segítségetekkel hozzá is fognék megcsinálni de így nem szeretném már bolygatni a műszerfalat, inkább megpróbálok szerezni ilyesmi ellenállást. Esetleg valamilyen linket nem tudtok? Azt megköszönném.
Most néztem a 39 Ohm, 5 W-os ellenállást, nincs 50 Ft darabja.Ezekből 5-5 db . párhuzamosan kötve kiadja a kivánt ellenállást.Esetleg még a hátsó lámpába is beleférne, mivel 9x9x22 mm a mérete.
Amivel eddig találkoztam autó fűtőmotor ellenállásal, 1-3 Ohm között mozgott az értéke...arról nem beszélve, hogy újonnan aranyáron mérik. üdv: hp
Ilyenből kettő párhuzamosan kötve oldalanként.
Egy linket kérhetnék? Akkor ha ilyen kicsi akkor levélbe is kiküldik?
A LINK valamiért lemaradt.Bővebben: LinkSzerintem elküldik.[OFF]
Az is jó lehet.
köszi akkor magyarul vezeték - ellenállás - ellenállás - vezeték. mert nem akarok semmit se kifüstölni.
Igen. Nem nagy ügy. De én a magam részéról inkább felszerelnék egy első indexet a lámpa mellé. Sokkal egyszerűbb és rajtad kívül senki nem tudja, hogy nem gyári tartozék. Aki meg tudja azt sem zavarja, hiszen az előírások is változtak az elmúlt évtizedekben. Ha nem titok mi az ára?
beszerzek ilyen ellenállást és ezzel lesz megoldva mert a felni színe is probléma mi fehérre festettük a gyárija meg fekete és még nincs kapás rá ezzel is problémázzak meg a szállítással. Az ára úgy 3-3500 euró körül mozog nekem 500 e ft-ba van. Ezt nyáron csináltam apával hobbiból egy kis pénzszerzés gyanánt (17 éves vagyok!!)
Biztos vagy benne, hogy a felni színe miatt nincs rá kapás? Nem lehet, hogy csak egyszerűen nem igen kell a fricceknek a veterán traktor?
Hát érdeklődés az van csak kapás nincs. Semmiből se tart megvenni egy liter festéket és átfújni. Az a legnagyobb baj hogy csak angolul tudok, ide viszont német kellene egyik ismerősöm a kapcsolattartó személy de őneki nem "érdeke" hogy elkeljen így pl nem hívja vissza őket ha meg van beszélve stb.... De egyszer majdcsak elviszik
A 24V 21W-os izzó nem játszik?
Azt csak be kell rakni a két oldalra és kész.
Jah de előre nem akarok ha meg az alvázhoz építenék be egy izzót vagy hátulra duplán az kókonyolás lenne csak de ez az ellenállás jó megoldásnak tűnik.
Valószínű nem értettél meg.
Ha a hátsóba rakod a két 24V-os izzót, akkor megoldódik a dolgod, és sem ellenállás sem forrasztgatás nem szükséges. Csak berakod a 12v-os izzó helyett a 24V-osat. Búra vissza és működnie kell.
Szerintem ezt gondold át még egyszer.
12V-ról 24V-os??
Igen.
A babettámnál is ezt kellett csinálni, mert a mágnestekercs többet adott 12-nél és folyamatosan kiégtek. Igaz az világítás volt, és nem volt rajta feszültségszabályzó. Viszont utána nem égett ki, talán egy kicsit a hátsó világítás gyengébb volt, de az 5w-os helyett a 10 w-os azért adott fényt. Elöl maradt a 12v-os izzó.
Szia!
Mielőtt mindent készpénznek veszel... A 24 V-os 21W izzó ellenállása kb. duplája a 12V 21W-osénak, tehát, ha arra cseréled, halványabban és még sűrűbben villogna. Jelen esetben a 6 V/21W-os izzó ellenállása lenne megfelelő, de ez ugye igen hamar kiégne. Marad az ellenállások beépitése, ha nem akarsz relét átalakitani. üdv: hp
okés jövő héten rendelem meg a héten már úgyse érne ide meg nem is sűrgős annyira
Sziasztok!
Mercedes w140 350td 93"-hoz keresek kapcsolási rajzot, van pár problémám vele. pl: régebben ha elindultam lezárta az ajtókat ez a funkciót a középkonzolon lévő ajtózáró gomb hosszabb nyomásával kéne aktiválni, de nem működik, és a tempomat is csak ritkán működik.
Sziasztok!
A problémám a következő. Golf 4-be Thunder CA105 beépítése. Honnan lehet levenni jelet az ajtó kapcsolótól,vagy ez canbus? Mindig visszaélesedik! Köszi!
Szia!
A golf 4 nél az ajtó jel még nem CAN-es. Az ajtójel levétele minden autónál a legegyszerűbben a belső világítástól lehetséges, oda megy egy b+, b-, és egy kapcsolt negatív, ami bármelyik ajtó nyitására (beleértve a csomagtartó ajtót is 5 ajtós vw-k esetén) kapcsol. A lényeg hogy a beépítendő egység menüjébenben kell megkeresni a bekapcsolási késleltetést, és beállítani 60 s re, mert ide a bodycomputer kapcsolgatja a jelet, az késleltet és halványít is. emlékezetem szerint a 60s elég, és kell bele tenni egy diódát is, hogy az esetleges visszafolyó, vagy a párhuzamosan kötött gépháztető kapcsoló ne zavarjon be. |
Bejelentkezés
Hirdetés |