Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd ezt a cuccost Ez tuti strapabiró és nem is drága ha megépited
Persze, hogy elég. De a képen nem golyós orsó van hanem trapéz menetes, de a célnak az is megfelel. Ami van abból kell gazdálkodni.
Köszönöm, alkotok valamit. Csak a költségvetést kell elfogadtatnom, minden nincs itthon.
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó gépépítő eleme? Vagy honnan lenne érdemes beszerezni?
Nézz körül a sárga fórumon, vagy egyből keresd Lonewolf-ot.
Melyik a sárga fórum?
Sziasztok!
A kínai (ebay-es) marómotorokkal van valakinek tapasztalata? üdv.
Van valamennyi a kisebb teljesítményűekkel. Fára, nyákra és műanyagra jók. Első lépésként ki kell benne cserélni a csapágyakat minőségire (lehetőleg olyat vegyél, amin nincs alapból rajta a tokmány), a gyárilag beépítettek hamar tönkre mennek úgyis (viszont nagy az excentricitásuk is). A tokmányt utólag is fel tudod szerelni (zsugorkötés otthon: motor a fagyasztóba, tokmány a sütőbe, majd gyorsan összerak és gumikalapáccsal összeüt, kisméretű csapágylehúzóval a tokmány később megint leszedhető).
Én 3 db ot próbáltam semmi problémám nem volt vele (nyákot fúrtam , plexit, csempét ,üveget gravíroztam )
Nekem is van egy 300W teljesítményűnek mondott motorom. Első próba alkalmával párezres fordulat felett erősen rezonálni kezdett, mint kiderült a fröccsöntött ventilátor okozta. A palástvastagság eltérő volt, ezt egy alkalmas tüskére húzás után méretre forgácsoltam. Azóta kifogástalanul lehet vele dolgozni.
Most épp a proxxon marógépen helyettesíti az eredeti motort, mert a csapágyfészek kikopott, és lóg a "főorsó"... A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2017
A kínai gépem nekem is egy 300W-os motorral van szerelve. Az enyémen műanyagból van a ventilátor nekem is erősen rezonál nagyobb fordulaton. Több rezonancia pontja is van. Szerencsére van egy lyuk a rezonancia pontok között. Ragasztószalaggal szerintem ki tudnám egyensúlyozni némi kísérletezgetéssel. Leginkább egy Kress 1050 FEM1-est szoktam feltenni a 300W-os motor helyett. Felirat gravírozáshoz azonban a 300W-os jobb.
Szóval ennyit a kínai motorról. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2017
Akkor úgy látszik nekem szerencsém volt 3 motorból egy sem rezonált , mind tökéletes volt . A harmadik most is megy csak már az új gazdájánál .Lehet hogy azért mert én 400W osakat használtam ? Ne értsétek félre senkire nem akarom rábeszélni ....
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2017
Lényeg mire akarod használni?
És hogy hosszú távra tervezel e? Én átalakítottam egynek a csapágyazását, úgy még használható szerintem! Néha itt is van a fórumon marómotor az nem egy olyan rossz választás , vagyis sokkal jobb mint a kínai át kell egy kicsit alakítani, mert nincs rajta patronbefogó, de sokkal jobb. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2017
Szia! Van. 500W-os van a gépemen már vagy 2 éve. Azóta megy rendületlenül. Nincs vele semmi gondom. Igaz - 10-11000 fölé nem küldtem. Nekem bőven elég az alacsonyabb fordulatú tartomány. Műanyag lapokhoz, plexihez, nyákhoz használom.
Sziasztok!
Most szeretnék belefogni egy CNC építésébe. Először az elektronikával szeretném kezdeni. Lenne valakinek egy 100%-ig megbízható és életképes kapcsolása amit minden gond nélkül érdemes megépíteni? Előre is köszönöm!
Kapcsolás, de mihez? Léptetőmotor meghajtó áramkör? Szervohajtás? Mozgásvezérlő? Főorsó vezérlő?
Itt a legtöbben kész modulokból állítják össze a gép vezérlését. Viszont rossz irányból közelíted meg a kérdést. Az elektronika kiválasztása/megvalósítása az utolsó lépés a tervezési folyamatban. Első lépésként oszd meg velünk, mekkora gépre gondoltál és milyen feladatokra használnád. Ez alapján javasolhatunk mechanikai megoldásokat. Ezután jön a főorsó és egyéb motorok, illetve végálláskapcsolók és egyéb szenzorok kiválasztása. Ha ez mind ismert, akkor érdemes belemenni az elektronikai modulok kiválasztásába.
Szia! Szerintem fordítva kellene kezdened, mert kabáthoz szoktak gombot varrni. Első a feladat, második a mechanika, aztán a mechanikát mozgatni képes motorok méretezése és a végén az azt kiszolgáló elektronika és tápegység. Legalábbis szerintem. Mert nem mindegy, hogy egy acélmegmunkálásra képes monstrumot kell hajtani, vagy egy lézerfejet. CNC mindegyik.
Idézet: „Kapcsolás, de mihez?” Kell nekem egy CNC, mert mindekinek van. De nagyobb kell, mint a többieké. Legyen olcsó, de mutasson jól. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Úgy tűnik a kollégák túl közelről kezdték, neked először talán meg kellene tudnod, mi az a CNC.
Az enyém ekkora. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Milyen technológiát szeretnél CNC-vel?
CNC vezérléssel készíthető fúrógép, marógép, 3Dnyomtató, hegesztőgép. lézervágó, lézer gravírozó, LDM, plotter, hegesztőgép, plazmavágó, lángvágó, szikraforgácsoló.... idő se lenne felsorolni csak a mindennaposokat sem. Építés előtt kell kiválasztani a technológiát, a megmunkálandó anyagot, és a kívánt megmunkálási pontosságot, ez alapján megtervezni a mechanikát a megfelelő motorokkal és hajtóművekkel, és ha ezzel már kész vagy, akkor kell a hajtásvezérlővel foglalkoznod. Ha úgy éreznéd, hogy ehhez több szakmát kell elég mélyen ismerni, nem tévedsz. A házi megoldásoknál mindig az okos kompromisszumok megkötése a legfontosabb feladat, mert ha ipari minőséget akarnál, akkor sokkal drágább lenne, mint a kész gyári darab.
Bocs, hogy belevau, de úgy érzem átsiklottál kissé a lényegen... Gafly erőteljesen ironizált hozzászólásában.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Teljesen igazad van, átsiklottam azon, hogy az indító szebee volt, azt hittem ő akar nagyot alkotni. Akkor vettem észre, mikor már ez sem volt törölhető.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Nem én használom, csak az építésben voltam benne. Azért töltöttem fel, hogy érzékeltessem, a CNC elég sok mindent takarhat.... mint utóbb kiderült, feleslegesen.
Trollkodásból ismét jól teljesítettem
De jót szórakoztunk (tanulunk is belőle (talán?)). |
Bejelentkezés
Hirdetés |