Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Oda 100 µF -et is tehetsz. Az elkó feszültsége min. 16V legyen. A bemenetre elég a 100V-os, mert ott - elvileg 0V van.
igen én is így gondoltam, a 25u-sat meg azért akarom mert olyan van itthon szép mm kondik de másra nem tudnám elhasználni mivel 250V-osak. holnap megveszem a hiányzó alkatrészeket és öszedobom a deszkamodelt. Egy másik kérdésem hogy ha erősen rozsdás a kimenő vasa az nagy gond? gondolom csak a hangminőséget rontja nem?
Szerintem a rozsda nem nagy gond. Nekem is rozsdásak a kimenők. Úgy tudom a rozsda nem vezet. Akkor gondolom nem növeli az örvényáramot a vasban.
És ugye a Vcs-nek is elég a 100V-os kondi?
Elég. Ha megszakad a katódellenállás ( a 150 Ohm ), akkor sem megy fel vészesen a fesz, mert a cső lezárásba vezérli magát. A rács marad a földön, a visszacsatoló ág lesz a katódkör, ezzel beáll egy új munkapont, de nem lesz 10-15V-nál nagyobb fesz a katódon.
Bizony! Volt szerencsém találkozni pár fórumtárssal az őszi börzén. Imivel és Ricsi92-vel is már több ízben sikerült összefutnom. Szerencsére Köbzoli relatíve közel lakik, így nála vagyok legtöbbször.
Sajnos most nyakamon a nyelvvizsga, meg az érettségi így nem tudok annyi időt szentelni az elektronikának(szinte semennyit). ( Majd nyárra énis kérek időpontot Imihez egy erősítőépítős szeánszra
Reméljük,ha jobb idő lesz,és köbzoli se bánja,megint összejön egy kis talállkozó nála. még rímel is.Ha korábban mennénk Zolihoz(Imivel),akkor még Simsonozni is kimehetnénk egy kicsit .
Tényleg,hogy áll a gitárerősítőd?Érettségi...fú,én már most f.sok tőle,pedig még csak 10.-es vagyok.Ja,drukkolok,menny át mindenből! .
Nekem Jani van viszonylag közel, bár Ő többet járt nálam, mint fordítva. Börzéken elég gyakran találkozunk, ott egymás véleményét kikérjük, hogy egy adott dolgot megvegyünk-e, megfelel-e a céljainknak. Az Őszi börze volt a legjobb, ott Müszivel is találkoztam, de csak futólag, kicsit későn értek oda. Köbzoli vendégszeretetét a távolsághoz képest gyakran élvezem. Sturbi is fel lesz a nyáron keresve, csak még nem tudja.
Dávid, nyáron motorozunk, de azért majd beszélünk még. De addigra lesz bizonyára valami produktum. Kíváncsi leszek, hogy Ricsi milyen eredménnyel lesz képes reprodukálni a PL500 PP "drótkupacunkat.
Szép jó estét! Megjöttem a "beszerzésből". Az eredmény:
ECH84 - TUNGSAM, eléggé füstös EF80 - TUNGSAM, 4DB eléggé füstösek EF183 - TUNGSAM, minimális füstölődés EF184 - TUNGSAM, minimális füstölődés PCL84 - TUNGSAM, eléggé füstös PCL85 - TUNGSAM, semmi füstölődés PCL86 ND - németnek nézem, semmi füstölődés PCL86 - TUNGSAM, minimális füstölődés PCF802 - TUNGSAM, semmi füstölődés Ezeket csak kuriózumnak: PL500 - TUNGSAM, minimális füstölődés PY88 TUNGSAM, minimális füstölődés - flyback diode A PCL86-hoz kimenőtrafó, és remélem egy jó táptrafó. A kimenő trafón 2 pimert és két szekundert nézek. A primerek közül olyan mind ha az egyik szakadt lenne, nagy az ellenállása. Lehet ez? A szekunderek pedig úgy voltak bekötve, hogy az egyik a 4 ohm-os 6VA-es hangszóróra a másik meg tuchelre kötve. A táptrafót még nem bontottam ki a sasszéból. Asszem jól írom. A PCL86-osokon kívül lehet valamilyen erősítőfélékre használni a többiből valamelyiket? Akár fejhallgatóhoz, vagy előerősítőhöz?
Szerintem a rozsda csak a kitltési tényezőt növeli. Szóval a rozsdás lemez vastagabb, mint a tiszta, így kevesebbet tudsz egy csévetestbe tenni, így kisebb lesz az effektív vaskeresztmetszet, vagy valami ilyesmi Azért nem árt megtisztogatni, de NE smirglivel, vagy drótkefével, hanem nitro, rongy, stb
Tegnap DÚRTAM egy kicsit....:
Találtam NÉHÁNY csövet...
Na még egy kis nyálcsorrantó:
De mire is használjam én ezeket....
Rockersrác brátom, van EM80!! Námm-nyámmm És még nem is láttátok az EBL-UBL 21-eimet, meg a közel 40db 6P-t...
Téged államosítani kellene.
Az én 15db csövemhez képest te nagytőkés vagy.
Én jelenleg 670 valahány db-nál tartok.
üdv
És mindegyik legalább 90%-os állapotban van?
...vagy elindulhatunk egy kevésbé feminim vonalon is és mondjuk Imi és Jani PL500-as példáján okulva az alkotó magát is rajta "felejti" egy a művéről készűlt fotón.
Így legalább a lomtalanításokon is felismerjük egymást
Én felveszem a Hobbielektronikás pólómat, ha eljutok börzére.Vagy elkiabálom magam hogy ki van a Hobbielektronikáról.
Egyébként a felhasználói beállításoknál is lehet feltenni képet. üdv
a gomblyukban ellenálás az jó ötletnek tünik!
Lehet hogy én lakom rossz helyen de felénk képtelenség bontott csövekhez hozzá jutni.
Én sajnos mindent vásárolok. Azért érdekelne hogy a csudában lehet ennyi csövet összeszedni!
Elég sok embert ismersz a csapatból.
Te leszel a klubvezető. :yes: Az azonosítást egy másik hobbista kőrrel úgy sikerült megoldani hogy kisméretű kítűzők készültek. Elég egy cent méretű apróság.
Jó ötlet. A többiek mit szólnak hozzá?
A lomtalanításokat nem szeretem, mert nálunk Félegyházán ha van ilyen, megszállják a kukákat a dolgoskezű szinesfémszakértő barna figurák, és foggal körömmel, még egymástól is, védik a szemetet. Egyszer mondtam az egyiknek hohy ha csöves tv vagy rádiót talál, dupla pénzt adok érte. Azt mondta rendben van, csak adjak már neki 500 ft-ot. Megadtam a tel.számomat is. Azóta nem láttam.
jó ötlet! HE/természetesen ZÖLD színű/ felirattal kéne csinálni kitűzőt vagy hasonlót!
na jó mostmár fejezzétek abba! ez már szinte gusztustalan amennyi csővel egyesek rendelkeznek! köszi hogy szóltál! láttam hogy van EM80! azt tudom használni sztereo kivezérlés jelzőként,vagy kettő kell belőle ha sztereót akarok csinálni?
Én főleg a rosszakat és a ritkákat gyűjtöm
Sziasztok
Vegigolvastam a topicot hat nem semMi amitt ti itt leirtok de nagyon nehez kozule egy jo es konyen megepitheto erolkodot kivalasztani. Ezert titeket tapasztalt epitoket kerlek agyJatok egy otletet mejLYik erositot erdemes megepiteni (csoves erositobol elso lenNe) mivel meguntam mar az eszeveszet hujLYe hangzasu erositoket most koltozok at uj lakasomba es oda akartam uj zenei cucot epiteni. Ez iranyaba mar rendeltem 2 Black widowot a Celestiontol 80w es meLleje most gondolkodok magasokon szuresen es dobozon.Ja meg persze egy par ismerosom (zeneszek)javasoltak, hogy az a hangszoro csak csoves erositovel szol igazan.Itt minalunk (Romaniba) 3 fajtat lehet uzletbe kapni ujONan az olcsobb fajta 1700.Euro az meg egy kisSe sok (kikoltosztet az asSzony az utra zenestol egyutT ha ijLYesmire merek gondolni) A keresem egy megbiszhato, konyen megepitheto,max 20w os jo hangzasu Csoves erosito. Kerlek ha tutok segitsetek amiota eloszor beleolvastam a topickba (ezelot egy evel) azotatol gondolkodok a megepitesen most viszont van egy kis szabad idom (kb 2-3 honap)es szeretnem megepiteni. Elore kosz valaszaitokAT! Ezzel a helyesírással katasztrófa bármit is leírnod, még inkább nekünk elolvasnunk. Csak néhány, szembeötlőbb hibát javítottam ki, de ha továbbra is így írsz, nem sok jövőt jósolok Neked, itt, a fórumban! Frankye
Szia! Én is ebben a cipőben járok. Eddig azt szűrtem le, hogy a legegyszerűbb szerintem, a PCL86-os csőből összerakható. Igaz kb 2W amit tud. Utána az EL84-re épülő, ez már 4W! Amit Te szeretnél 2x15 Wattos HF csöves sztereo végerősítő EL84-re.
Tehát, én a napokban nekiállok összerakni a PCL86-ost monóban (ha mindenem meg lesz hozzá). Életem első saját építésű csöves dolga lesz. Sok sikert magunknak!
Nos nekem is van egy pár darab cső itthon bár én nem gyüjtő vagyok csak a hosszú évek során összegyűlt ! Pont a multkorában szedtem elő őket a dugihelyről és még a tisztogatásuk folyamatban van ,meg van amit azonosítanom kell ? KB 200 darab. Meg szerencsére van 280 darab amin teljes mértékben látható a felirat!
Jaaaj! Szegény csövecskék, rossz nézni őket. Olyan mintha egy tömegsírban lennének.
Apropó lekopó feliratok. Tisztogatás közben nekem is lejött volna, azonnal abba is hagytam, s gyorsan ráírtam alkoholos filccel is, hogy tudjam milyen. Ha netán valamelyik jobb sorsra érdemül (erősítő), de lekopott róla a felirat, szerintetek mivel lehetne szép új feliratot varázsolni rájuk?
Hát igen sajnos nem igen voltak eddig megbecsülve? Talán majd most jobb sorsuk lessz , szépen megtisztogatom őket a portól mert csak porosak . Azt még nem tudom hogyan lehetne a feliratot pótolni . eggyenlőre csak külön fogom szelektálni , tipusonként! És így remélhetőleg kikerülnek a tömegsírból
|
Bejelentkezés
Hirdetés |