Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   585 / 2208
(#) bave00 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 31, 2009
Action2K, Mate78: Köszi a bíztatást!
(#) retrolabsaudio válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2009
prima! akkor még mi fogunk tárgyalni,....mindig jár a teketóriám,vagy csak saját részre dolgozol?
(#) CIROKL válasza retrolabsaudio hozzászólására (») Máj 31, 2009
fifi mester nyugottan zaklass bármikor !
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Máj 31, 2009
Hát a terménykenységről csak ennyit ! ezek az elmult alig egy fél év termései ! Egy nagy problémám nekem a gyorsaság , de most már lelassítok úgy döntöttem ?Utólagos engedelmeddel a trafódat szintén átcsomagoltam , mert a kivezetések rendezése ezt kivánta maga utánn !
(#) Mate78 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 31, 2009
Na megpróbáltam a PL504PP-t magasabb anódfeszről.350-ig tudtam felmenni,mert 350V-os pufferek vannak benne, így is kivezérlés nélkül 360V-ot kaptak.Alakul ez, 32W szinuszt mértem a teljes sávban ,ez felett kezd vágni.Jövő héten kicserélem a kondikat 450V-osra és megmérem 400-420V-on mit tud.

üdv
momentán a feliratozással van gondom,de CHZ mester tudja ezt,pedig már ő is várja mikor szólal meg a 300B-m,a napokban találtam egy papirboltot ahol a sufnyiban elfekvőben rengeteg régi LETRASET van ,külömböző méretekben,meg kell alkudnom,rá,persze,hogy én járjak jobban! próbáltam gravirt,vagy lézert,túldrága lenne,CHZ mesternek jólmegy a fotós eljárás,nekem nemakar sikerülni....lehet elkeseredésemben ,elviszem hozzá,és megkérem őt.
(#) mayky válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 31, 2009
És jó is a hangja 32 W-on ?

Én is kísérletezgettem az EL34 PP-vel, de vissza kellett vennem 420 V-ról a 400 V-ra a tápfeszt mert sokkal hallgathatóbb úgy, pedig érzékelhetően halkabb így.

Olyan hálózatit csináltam amivel 500 V-ig fel tudnám nyomni a szuflát, de ahhoz már KT88 kellene (UL, vagy triódában)
(#) mark.budai hozzászólása Máj 31, 2009
Igaz nem HF, de nem tudok PL500-al, vagy GU-50-nel AM-FM-SSB erősítőt CB-hez? Igazából USB sávra kéne, de ha jól tudom, ez beletartozik az SSB-be. Jól kihasználva az anóddisszipációját. Nagyobb anódfesz mellett, hogy jó nagy teljesítménye legyen.
Köszi!
(#) Benzol hozzászólása Máj 31, 2009
CSövezik az erősítő ?
(#) Müszi válasza Benzol hozzászólására (») Máj 31, 2009
Muszály a témánkba állandóan direktbe beleoffolni??
(#) mark.budai válasza Müszi hozzászólására (») Máj 31, 2009
Miért, ez mi volt szerinted? Inkább nézd az előbbi oldal utolsó hozzászólását !
(#) l48 válasza retrolabsaudio hozzászólására (») Máj 31, 2009
Üdv. Érdekelne a meghallgatásos véleményed a 6AS7 füles erősitőről. Én az egy csőves változatot épitettem meg. Három hónapja hallgatom szinte minden variációban. Nekem kevés a mélye amelyik fülessel meg jó azzal meg az épp élvezhető hangerőnél már jelentős torzitása van. Régebben egy másik fórumon azt irták, hogy egy csővel ez a történet boritékolható.
(#) Mate78 válasza mayky hozzászólására (») Máj 31, 2009
Nem azok a kimenők vannak benne aminek a csévéit Te tekerted, hanem az én 3,6k:4Ohmos kimenőimről megy.Vagy nem ezért kérdezted?
Nem hallottam,hogy változna a hangja, de igaz,nem is nagyon füleltem.
Az eredeti hálózatiról nem jön le nagyobb feszültség már, ezért egy külső trafót kötöttem sorba vele, így megnövelve a feszültséget.
(#) mayky válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 31, 2009
Nem a trafók miatt kérdeztem, hanem, csak úgy általánosságban

vagy más Pl. az EL34 pentódába kötve nem szól jól (nekem) , UL, vagy triódában már sokkal hallgathatóbb.
(#) Mate78 válasza mayky hozzászólására (») Máj 31, 2009
Ezek már szubjektív dolgok.Nekem nincsen nagy összehasonlítási alapom, de ezt a PP-t próbáltam triódkötésben is, nekem meg úgy nem annyira tetszett a hangja.Aztán a PCL86SE-t is bekötöttem triódásba, de visszakötöttem pentóda módba azt is.
UL-t még nem hallottam eddig.
(#) ngyzoli válasza mayky hozzászólására (») Máj 31, 2009
Teljesen igazad van,az EL 34 csak triódába kötve jó,nálam is ez a tapasztalat jött le.Mondjuk az UL-verzióval nemigen próbálkoztam.
(#) ngyzoli hozzászólása Máj 31, 2009
Nem tudom,ki volt,vagy ki nem a Hmvásárhelyi audiofil találkán,de a beizzított 6C33C-es uborkásüvegek látványa mindig megigézi a csőbarátokat.A hangjáról nem is beszélve... :taps:
Ha még valaha nekifognék az erősítőépítésnek,valószínűleg ezzel a csővel tervezném.
(#) Robid hozzászólása Máj 31, 2009
Üdv ! Hozzájutottam két E-I 84a trafóhoz,és van 0.38-as drótom.Ha teletekerem ezt a csévét, az jó lesz fojtónak?
(#) otlm hozzászólása Jún 1, 2009
Sziasztok!
Van valakinek eladó PL504, PL509, 12BH7A csövei?
Új vagy alig használt állapotú érdekel.
Köszi!
(#) Imi65 hozzászólása Jún 1, 2009
CHZ mester!
Találtam kis darabszámú Tu E83F csövet. Ez az adatlapja szerint nem annyira kis áramú, ezzel nem lehetne nagyobb SE-ket jól kihajtani? Nekem nem kellenek. Ugyancsak van EF860. Ezeket sem fogom felhasználni.
(#) CHZ válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 1, 2009
Szia !
Kisebb teljesítményű SE-hez felhasználható , egyedül alkalmazva szerintem kevés nagyobb csövek meghajtásához .
Köszönöm..
(#) kocos válasza ngyzoli hozzászólására (») Jún 1, 2009
Szia! Rég láttunk!
(#) Imi65 hozzászólása Jún 1, 2009
Müszi kolléga örülhet, most - Jani jóvoltából - egy Budapest hálózati trafóval, és a hozzávaló EZ81-esel hallgatjuk a kis EL84-EF83 SE-t. Elégedettek vagyunk a hangzásával.

SDC13013.JPG

(#) fleta hozzászólása Jún 1, 2009
Hiperszil SM 65 trafót kimenőnek mennyivel érdemes gerjeszteni?
(#) EcoPityu válasza otlm hozzászólására (») Jún 1, 2009
Szia!
Nekem van egy csomó PL500-504-em, vannak közte újak is, meg használtak. A használtakat max. fűtésileg bemérten raktam el, nem tudom milyen állapotúak!
(#) EcoPityu válasza fleta hozzászólására (») Jún 1, 2009
Szia!
Szerintem HiFi-nél 0,8T, Gityóhoz 1T is jó!

Én a Hipersil-t sem gerjeszteném jobban! Főleg erősítőben, és főleg kimenőnek!
(#) djhans hozzászólása Jún 1, 2009
Most értem haza Imitől. Nagyon jó volt ez a nap. Teszteltük az EL84 PP-t. A kimenőtrafó nagyon jól vizsgázott. Tekerhetem is a párját Meghallgattam Imi EL84 SE-jét. Nagyon jó lett
(#) fleta válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 1, 2009
köszi még hipersilt nem csináltam gitárhoz, de én is 2t-re szavazaok.
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Jún 1, 2009
A közeljövőben én is fogok tekerni SM65-re kimenőt két el84/6V6-hoz, de én sem tudom mennyivel "gerjesszem", szerintem 1 T-val fogom, aztán majd tapasztalok, és megosztom
Következő: »»   585 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem