Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
prima! akkor még mi fogunk tárgyalni,....mindig jár a teketóriám,vagy csak saját részre dolgozol?
fifi mester nyugottan zaklass bármikor !
Hát a terménykenységről csak ennyit ! ezek az elmult alig egy fél év termései ! Egy nagy problémám nekem a gyorsaság , de most már lelassítok úgy döntöttem ?Utólagos engedelmeddel a trafódat szintén átcsomagoltam , mert a kivezetések rendezése ezt kivánta maga utánn !
Na megpróbáltam a PL504PP-t magasabb anódfeszről.350-ig tudtam felmenni,mert 350V-os pufferek vannak benne, így is kivezérlés nélkül 360V-ot kaptak.Alakul ez, 32W szinuszt mértem a teljes sávban ,ez felett kezd vágni.Jövő héten kicserélem a kondikat 450V-osra és megmérem 400-420V-on mit tud.
üdv
momentán a feliratozással van gondom,de CHZ mester tudja ezt,pedig már ő is várja mikor szólal meg a 300B-m,a napokban találtam egy papirboltot ahol a sufnyiban elfekvőben rengeteg régi LETRASET van ,külömböző méretekben,meg kell alkudnom,rá,persze,hogy én járjak jobban! próbáltam gravirt,vagy lézert,túldrága lenne,CHZ mesternek jólmegy a fotós eljárás,nekem nemakar sikerülni....lehet elkeseredésemben ,elviszem hozzá,és megkérem őt.
És jó is a hangja 32 W-on ?
Én is kísérletezgettem az EL34 PP-vel, de vissza kellett vennem 420 V-ról a 400 V-ra a tápfeszt mert sokkal hallgathatóbb úgy, pedig érzékelhetően halkabb így. Olyan hálózatit csináltam amivel 500 V-ig fel tudnám nyomni a szuflát, de ahhoz már KT88 kellene (UL, vagy triódában)
Igaz nem HF, de nem tudok PL500-al, vagy GU-50-nel AM-FM-SSB erősítőt CB-hez? Igazából USB sávra kéne, de ha jól tudom, ez beletartozik az SSB-be. Jól kihasználva az anóddisszipációját. Nagyobb anódfesz mellett, hogy jó nagy teljesítménye legyen.
Köszi!
Muszály a témánkba állandóan direktbe beleoffolni??
Miért, ez mi volt szerinted? Inkább nézd az előbbi oldal utolsó hozzászólását !
Üdv. Érdekelne a meghallgatásos véleményed a 6AS7 füles erősitőről. Én az egy csőves változatot épitettem meg. Három hónapja hallgatom szinte minden variációban. Nekem kevés a mélye amelyik fülessel meg jó azzal meg az épp élvezhető hangerőnél már jelentős torzitása van. Régebben egy másik fórumon azt irták, hogy egy csővel ez a történet boritékolható.
Nem azok a kimenők vannak benne aminek a csévéit Te tekerted, hanem az én 3,6k:4Ohmos kimenőimről megy.Vagy nem ezért kérdezted?
Nem hallottam,hogy változna a hangja, de igaz,nem is nagyon füleltem. Az eredeti hálózatiról nem jön le nagyobb feszültség már, ezért egy külső trafót kötöttem sorba vele, így megnövelve a feszültséget.
Nem a trafók miatt kérdeztem, hanem, csak úgy általánosságban
vagy más Pl. az EL34 pentódába kötve nem szól jól (nekem) , UL, vagy triódában már sokkal hallgathatóbb.
Ezek már szubjektív dolgok.Nekem nincsen nagy összehasonlítási alapom, de ezt a PP-t próbáltam triódkötésben is, nekem meg úgy nem annyira tetszett a hangja.Aztán a PCL86SE-t is bekötöttem triódásba, de visszakötöttem pentóda módba azt is.
UL-t még nem hallottam eddig.
Teljesen igazad van,az EL 34 csak triódába kötve jó,nálam is ez a tapasztalat jött le.Mondjuk az UL-verzióval nemigen próbálkoztam.
Nem tudom,ki volt,vagy ki nem a Hmvásárhelyi audiofil találkán,de a beizzított 6C33C-es uborkásüvegek látványa mindig megigézi a csőbarátokat.A hangjáról nem is beszélve... :taps:
Ha még valaha nekifognék az erősítőépítésnek,valószínűleg ezzel a csővel tervezném.
Üdv ! Hozzájutottam két E-I 84a trafóhoz,és van 0.38-as drótom.Ha teletekerem ezt a csévét, az jó lesz fojtónak?
Sziasztok!
Van valakinek eladó PL504, PL509, 12BH7A csövei? Új vagy alig használt állapotú érdekel. Köszi!
CHZ mester!
Találtam kis darabszámú Tu E83F csövet. Ez az adatlapja szerint nem annyira kis áramú, ezzel nem lehetne nagyobb SE-ket jól kihajtani? Nekem nem kellenek. Ugyancsak van EF860. Ezeket sem fogom felhasználni.
Szia !
Kisebb teljesítményű SE-hez felhasználható , egyedül alkalmazva szerintem kevés nagyobb csövek meghajtásához . Köszönöm..
Müszi kolléga örülhet, most - Jani jóvoltából - egy Budapest hálózati trafóval, és a hozzávaló EZ81-esel hallgatjuk a kis EL84-EF83 SE-t. Elégedettek vagyunk a hangzásával.
Szia!
Nekem van egy csomó PL500-504-em, vannak közte újak is, meg használtak. A használtakat max. fűtésileg bemérten raktam el, nem tudom milyen állapotúak!
Szia!
Szerintem HiFi-nél 0,8T, Gityóhoz 1T is jó! Én a Hipersil-t sem gerjeszteném jobban! Főleg erősítőben, és főleg kimenőnek!
Most értem haza Imitől. Nagyon jó volt ez a nap. Teszteltük az EL84 PP-t. A kimenőtrafó nagyon jól vizsgázott. Tekerhetem is a párját Meghallgattam Imi EL84 SE-jét. Nagyon jó lett
köszi még hipersilt nem csináltam gitárhoz, de én is 2t-re szavazaok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |