Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
De mindent jól látsz , valóban ez a lay terven nem volt rajta ! Utólag lett pótolva de ez a már megépítet paneleden semmit sem változtat . Ezek az ellenálások egyszerüen utólag beilleszthetőek a panelbe . Ha egy főtő tekercsed lessz akkor természetesen csak 2 darab 100 ohm -ra lessz szükséged . Nálam ill a terven azért szerepel mindkét oldalon mert két különálló főtő tekercsről megy a két oldal .
Pedig igazad van. Ha csak annyit teszel, hogy a meglevo lancodban a vegfokot kicsereled a csovesedre, rogton hallani fogod a kulonbseget. Ehhez nem szukseges egy profi csoves, elegendo egy hobbybol osszedobott. En azota kezdtem el epiteni, mikor szakkozepben az egyik tanarom kolcsonadott egyet ami ugyancsak hazi kivitelu volt.
Tiszta hangfrekikben gazdag,Boldog Új Évet kivánok minden Hobbistának.Nagy impedanciás hangszóró épitésén gondolkozom.Próbálgattam több vriációt.Annál maradtam, hogy mágnes helyett lágyvas, középen a lengő alatt 2-3kilós tekercs, a lengő 8ohmos 3-5vollt kapcs.üzemű táppal.Az álló tekercsre megy a hangfreki.Kiakarom próbálni hogy viszi át a frekiket.
Koszonom kobzoli a tamogatottsagot. Mar kezdtem megbanni, hogy regeltem erre az oldalra. Sajna az itt tapasztalt nem epppen epito jellegu mentalitashoz hasonlokert IS hagytam el Magyarorszagot.
A kapocsrol reszben igazad van, de itt nem a szulohazahoz kotodes, hanem a tapasztalataim megosztasa a celom. Hadd ne kelljen ecseteljem milyen "joleso" erzes volt iden nyaron visszautazni csaladostol, csak azert, mert a vilagon egyedul a magyar allam csak magyarorszagon kepes megujitani a frissen bevezetett biometrikus utlevelet. -vannak akiket kicsit huzosabb koltekezesre kenyszerit ez a teny, pl. az Ujzelandiak- (Egy kicsit odebb-rol irok, nem Anglia, hanem Irorszag. Ha valaki kivancsi, nezze meg az adatlapom, en nem titkoltam el semmit, ez itt nem divat. Itt az adott szonak sulya van) A Hirado-ban latott sok "jo" hir ellenere, remelem Boldogabb Uj Esztendeje lesz mindenkinek.
Mar nem is emlekszem milyen volt, de volt szerencsem egy ilyen gerjesztett hangszorohoz. Szep termetes darab volt. Valamilyen lomtalanitasbeli osradiobol termeltem ki.
Te arra gondolsz, hogy meg fog mozdulni a cseve a valtozo magneses ter hatasara? Hasonlonak kepzeled mint egy traszformatort? Sajna nem vagyok biztos benne, hogy megfelelo hatasfokkal mukodni, mivel a dinamikus hangszorok lelke a minel erosebb magneses ter. Ha ez gyenge, van egy rosszhatasfoku hangszorod, amibe csak pumpalhatod a teljesitmenyt es nem szol. Ennek ellenere kivancsian varom mit tapasztaltal.
Erre gondoltam en is, amikor irtam a CD szabvany mint olyan, gyenge. Hiaba van elotte-utana hiperszuper eszkozod, ha egy ponton leszukul a minoseg, utana mar nem lehet visszavarazsolni a hianyzo informaciokat -akarcsak az MP3 eseteben-.
Azert, mert nem hallunk 20kHz felett, nem megoldas a 20.5k-s felso hatar, mivel iszonyat mennyisegu felharmonikus eltunik igy, ezert is maradt meg -ahogyan irtad is- az LP mint nem epp a legolcsobb analog jelforras
A hanglemezekhez való érzelmi kötödésemen túl, többek között ezért sem váltottam CD re, mint tette egykoron sok kortársam...
Katódfűtés-melegében és ónszagban gazdag,boldog új évet kívánok Minden kedves csöves topic ,, lakótársnak"!
Rendben, így már minden világos, egy fűtőtekercsem van, ami 2,5A-re lett méretezve. erről fog menni a 4 db PCL86.
Akkor csak az egyik oldalra teszek 2db 100R-t és ennyi. Remélem így jó lesz a dolog. Üdv.
Megneztem a keptaradat Nem semmi sulya lehet annak a LP-kkel feltoltott szekrenynek.
Minden kedves Fórumtársamnak Katódból kilépő, vezérlőrácson áthaladó és Anódban becsapódó, vákuumban száguldó elektronokban gazdag Békés és Boldog új évet kívánok!
Üdv: Geri.
Békés, Boldog Új évet kívánok Mindenkinek !
Miután eldöntötem, hogy szilveszterkor a 6C33C SE-t fogom hallgatni - tegnap -, kilépve mérhetetlen tespedtségem fogságából, összedrótoztam egy sokadik első verziót, amolyan "szólaljon már meg, különben sose lesz kész" motivációjú változatot. 5 bemenetet okoztam rá, hogy rádughassak minden lomot a szekrényből. Egyelőre 6ZS11P-EV meghajtása van fojtótekercsesen (6ZS43P EV-vel akartam, de az istennek sem szólt szépen ez a cső, amit nehezen emésztettem meg) . Nagyon szépen szól a produktum, tisztán látszik (hallatszik), hogy ez lesz a jövő kedvence, ha elkészül valamikor véglegesre.
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
NAGY TERVEKET, SOK ALKATRÉSZT, ÉS RENGETEG CSÖVET AZ ÚJÉVRE!
A Többiekhez csatlakozva kívánok én is vákumcsövekben gazdag boldog új esztendőt
Nálam is éppen a 6C33C szól , bár még csak deszkán. A készülő dobozára az imént koccintottam az asztalossal
Idézet: „...az istennek sem szólt szépen ez a cső...” Akkor ne bánkódjak, hogy nincs 6ZS43P-m? Idézet: „... 6ZS11P-EV meghajtása van fojtótekercsesen ...” A munkaellenállás helyett van a fojtó?
Csovekben Gazdag Uj Evet es Hosszueletu Csoveket Kivanok Mindenkinek.
Igen, a munkaellenállása fojtótekercs, de ez változni fog. Azért van most fojtó mert az asztalon fellelhető kondikkal csak egy -150 V-os táprészt tudtam hirtelen összeütni. Később 10 K-s huzalellenállás lesz (20 W-os), ezt már régebben kikisérleteztem a szétszedett változatban, szebb hangja van bármilyen próbált rétegellenállásnál, Ekkor a meghajtás tápja valószínűleg 380 V lesz (a trafót úgy tekertem, hogy tudok +-280, +-120 V-ot és ezek kombinációját). A meghajtást most már újra egy fokozattal akarom megoldani (hasonló lesz a régihez), úgyhogy a GU 32 meghajtást egyelőre ejtettem. Ez nekem most csak 6 W-ot tud, továbbra is csak fél 6C33C-ek vannak befűtva, ezzel a cél továbbra is a már kipróbált 2*10 W, 1,5 K-s kimenővel 120 W-on belüli fogyasztással. Befűthető lesz teljesen is, de még nem találtam ki mennyit szedjek ki belőle, milyen illesztéssel, a hálótrafón mindenesetre nem fog múlni (vele van az erő).
Boldog Új Évet Kívánok Djhansnak, Köbzolinak, Sturbinak, Szamócának, Hapronak, Kócosnak, Burgdávidnak, Doncsonak, Müszinek, Ciroklnak, Moszkvainak, szóval minek is ide a felsorolás? Mindenkinek, és akkor nem hagyhatok ki senkit.
Azért szépen alkottunk ám!Jánosunk szólt egy éve először hozzánk. Én hamarosan "elmegyek vigyázni az áramra", ott ünnepelek, de lehet, hogy nem csak lélekben leszek veletek, hála a technika furmányainak.
Tisztelt Kollégák!
Én is kívánok Nektek Boldog új esztendőt, jó egészséget és nagyon sok sikeres projektet! Üdvözlettel: 6C4C
A fojtót a 6E5P munkaellenállása helyett CHZ mester nekem is javasolta, mint lehetőséget, hátha úgy többet ki lehet venni triódába kapcsolva is a meghajtásból. Aztán ez elmaradt, de úgy tűnik ez a "duó", így is elég jól be tud "fűteni" a Bowerseknek
Idézet: „Sajna az itt tapasztalt nem epppen epito jellegu mentalitashoz...” Nem kéne ennyire drasztikusan felfogni. Legalábbis itt a HE-n nem, ebben a topikban nem. Itt igenis értelmes és jószívű emberek gyűltek össze. Jónéhányuk már személyesen is ismeri egymást és amiben lehet, segítenek egymáson. Jó példa erre a rengeteg segítségadás, amely olvasható jelen topikban, immár 1848 oldalon (talán ez a nagy szám önmagában is jelent valamit és tovább nem is kell az egészet magyarázni). Aki értelmes, emberi módon, jószándékúan közeledett eddig a topikhoz, annak segítségnyújtóihoz, a rendszeres látogatókhoz, az mindig támaszra és segítségre lelhetett... Hogy a leírtakat a jövőben pozitívumként akarod megélni, vagy negatívumként, az rajtad áll.
Koszonom, a batoritasodat, akarcsak kobzolitol is.
Gondoltam, talan jol jon, ha valaki kivulrol is tud segiteni -esetleglegesen alkatresz beszerzesben is-, angol nyelvu honlapokat vizslatni, tudast-tapasztalatokat atadni tudva, az anyagilag nemtul eleresztett magyar amatoroket, csakhat jo magyar szokashoz hiven, ha valami nem ugy irodott, ahogy megszokta, jon az agresszivitas. Ugylatszik nem toleralt, ha valakinek mas velemenye is van. Igen, elszoktam a magyar nyelvtol, gondolkodasmodtol, mivel csak az angol nyelvet hasznaljuk, ezert elnezest, ha nem pontosan fejezem ki magam.
Nincsen veled az égvilágon semmi gond, örülünk hogy itt vagy (remélem a többiek nevében is igaz), kicsit merev volt a belépőd és a fiúk is kicsit merevebben fogadták a kelleténél.
A szíve mélyén mindenki érzi (tudja), hogy igazad van, de a hangforrások, hangsugárzók minőségének boncolgatása értelemszerűen nem illeszkedik egy ilyan topik szellemiségébe, hiszen azt sugallja, "miért nem érdemes", miközben a topik alapgondolata a "miért érdemes", figyelembe véve azt is, hogy sokaknak a lakás befűtése jelenti a lagnagyobb kihívást (én sem állok ettől messze). Itt szinte mindenkinek az előző állapot átlépése jelenti az audiofeelt (és ez így helyes). A legfőbb szempont a saját lehetőségek mellett elérni az elérhetőt, anélkül hogy ez létbiztonsági nehézségeket vetne fel. Nagyértékű etalonok bevezetésével meghal a topik, mert nyílván irritáló azt hallani, hogy pl. aki nem tud egy Linn-t a hanglánca elé rakni, az hiába is erőlködik, soha nem lesz jó a rendszere, elértéktelenedik az addigi fáradozása (értelmetlenül). Egyszerűen az ilyen kérdéseket hanyagolni érdemes egy ilyen hobbi erősítős topikon, hogy azzal lehessen foglalkozni, amiért a topik van, csöves erősítők, előerősítők építésével (az egyéni lehetőségek függvényében).
Boldog Új Évet Kívánok minden sorstársamnak, fórumtársam, Akinek csináltam trafót, meg akinek nem!
Én most is tekerek, méghozzá EL84 PP-hez toroid kimenőt. Nem tudom lesz-e belőle valami, próbára csinálom, már régóta motoszkál bennem.Tudom nagyon sok az ellenvélemény, de ez gitárerősítőhöz lesz, de megnézem hifihez is
Minden kedves fórumtársamnak boldog új évet kívánok! Sok szép működő és jó hangú csöves erősítőt és jó egészséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |