Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szerintem csak a glimmet meghajtó tranyód fog tönkremenni. Az újat hosszú lábbal forraszd be.
A számok enyhe vibrálására mi a tipped? A glimm most épp jó
Vibrálás...? Hmmm, ilyesmivel még nem találkoztam. Lehet, hogy mégis csak át kell vizsgálnod a kapcsitápot, tüzetesen.
Szia!
A meleg FET miatt a csövek tápjának nagyfesz oldalán az elkó kiszáradt? Kapacitás szegény?
Szia!
Mérd meg az adódfeszültséget. Valőszínűleg lecsökkent a kondenzátor öregedése miatt. Inkább a kondenzátprt cseréld le. Milyen dióda ven benne? UF4007 -tell nem melegszik a fet...
Szia,amint lesz időm mindent átnézek tüzetesen,én is gondolkodtam hogy miért melegszik a fet,nem kellene neki,főleg nem annyira hogy hűtőborda kelljen rá.Cserélek kondit,megnézem a diódát,és ha nem ilyen lecserélem.Ill kondi csere. byv95c van benne,minden a leírás szerint
Bővebben: Link
BYV95C - 600V, 1.5A, 300ns
UF4007 - 1000V, 1A, 75ns
Csere lesz ebből,viszont most néztem rá a panelra,a kép magáért beszél: kép
normális hogy ennyire meleg volt?
Nem normális. Viszont a FET körüli mindkét kondit cseréld ki!
Szia!
A képről, inkább az látszik, hogy a dióda két vége volt igazán meleg. Nem mindegy, hogy a feltöltött kondenzátor 300ns vagy 25 ns -re van rövidre zárva, ha a diódán a feszültség már záróirányú, de a dióda még vezet (recovery time)... UF4007 -tel ez a veszteség az 1/12 részére szorítható le.
Köszönöm a segítségeket,amint lesz időm kicserélem ezeket,de hangsúlyozom a fet is rettentő meleg volt,mert égette az ember ujját ha odarakta.
Üdv,a két kondit cseréltem a probléma megoldódott,a 2,2mf os gyakorlatilag már nem is funkcionált mint kondenzátor.Diódát lecserélem,ill azért kap egy új fetet is.
köszönet a segítségért
Üdv,sajnos az eredeti BYV95C van még benne,nem üzemel most,nincs bolt a környékben ahol tudok venni,rendelni meg egy 20 ft os diódáért nem akarok.A héten valamelyik nap remélem sikerül vennem.
Egyedül sf68 as diódám van itthon,hasonló
Az SF68 még jobb is, mint az UF4001, mert 35ns -os.
Na akkor próba igaz 6 ampert bír,kicsit nagy,de nem számít
Megy a tesztüzem,úgy néz ki,jó,a fet épp hogy langyos,alig érezni,a dióda nem meleg.Köszönöm mindenkinek a segítséget
Szia!
Találtam: SF18G 1A, 600V 35ns ~ 20 Ft+ Áfa, SF28G 2A, 600V 35ns ~ 25 Ft+ Áfa, SF38G 3A, 600V 35ns ~ 40 Ft+ Áfa... @ Lom ex...
Agyhalál,összeraktam,frankón ment,bekapcs,nem mennek a számok,ill a glimm sem.A nagyfesz táp jó.
Szia!
Most olvasom csak, mi történt.. A nagyfesz megvan... A +5V -os táp is megvan? A szerelésnél nem szakadt le valami?
Szia,azóta megoldódott,balfék voltam,a 7805 nél volt kontakt hiba,ezzel a diódával frankó,épp hogy langyos a fet.
Üdv
A Mule V2, Z573-as órához, még van 2 garnitúra (7 réteg + alátétek,talpak) plexi. A "limitált" pöttyös verzió, amiről én is és Janocsi kolléga is rakott föl fotót. Ebből már nem lesz több, ezért akinek kellene, az jelezze nekem pü-ben. Köszi
Már csak 1 garnitúra van, több már nem lesz. Akinek még kellene az jelezze.
+ ban kaptam 1db 5mm (pöttyös) felső réteget, és 2db sőtét (majdnem fekete , de enyhén átlátszó) egyik oldala fóliázott 2mm-es felső réteget, ha valakinek kellene.
Sziasztok !
Nem akarok aprót feladni , csak kérdezem , érdekel valakit nixe cső (Z570M) . Nem eladni akarom ! Gábor
Nem tudsz hirdetést feladni... Ha nem eladni akarod, akkor mégis minek kérdezed, hogy érdekel-e valaki?!
Nem eladni akarom !
Ha kell valakinek odaadom , Nálam csak max porosodna ..... Gábor
Meghagyom másnak... Nekem ez a típus nem tetszik. De a kis VFD-k aranyosak! :yes:
@dragon073: Bővebben: Link Ebben a topikban kínáld, szerintem jobban illik oda, mint ide. |
Bejelentkezés
Hirdetés |