Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   101 / 443
(#) niedziela válasza Noja hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Idézet:
„vagy inkább rajzoljam át?”

Igen !
(#) brezinajanika hozzászólása Dec 29, 2008 /

Hello.
Megcsináltam a nyákot a kivezérlésjelzőmhöz és teljesen belekavarodtam a tükrözésbe...
Kérdésem lenne,hogy vasalásos technikához így nyomtassam ki?

szerk:Hol lehet beállítani vagy,hogy ha csak a rajzot szeretném nyomtatni?
(#) mex válasza brezinajanika hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Igen ez a felülnézet(az alkatrészoldal),tehát igy nyomtasd ki,de előtte a layer fülön kapcsold ki az alkatrészrétegeket,csak a 19(bottom) maradjon bekapcsolva. A panel körvonalait a 20-as réteggel teheted láthatóvá. Nyomtatás után a festékes részt forditsd a rézfólia felé.
(#) brezinajanika hozzászólása Dec 30, 2008 /

Azért a vége dúrva volt de azért köszi...Most használok először Eagle-t eddig Trax Makr-t használtam és kicsit szokatlan utána
(#) mex válasza brezinajanika hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Bocsi,de nem birtam megállni.... Az is igaz nekem magamtól kellett rájönnöm a dolgokra,mert progi volt,csak a net hiányzott,úgyhogy "véres veritékembe" került. De igy könnyebb.
(#) mex válasza brezinajanika hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Most látom:miért nem hagytad meg a pad-ek furatait?
(#) gulasoft hozzászólása Dec 30, 2008 /

Jó ez a pcb wizard (találtam) automatikusan elrakja az alkatrészeket a panelon, csak valahogy át kéne konvertálni az eagle lib-eket pcb-be.
(#) Szamy válasza Noja hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

nem kell átrajzolni.
megnyitod a board-ot, -edit , design rules, utána sizes fül és ott a minimum width-hez írj egy nagyobb értéket pl 14-et, az 0,8 as fúrónál már elég "húst " hagy a furat körül.
(#) brezinajanika válasza mex hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

De meghagytam be is van kapcsolva a Layereknél,de mégsem jeleníti meg...
Van ötlete valakinek?
(#) niedziela válasza brezinajanika hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Mi nem sikerül, mit hagytál meg?
Érthetőbben légyszíves.
(#) kissi válasza niedziela hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Ha "visszaolvasol" akkor láthatod...

Steve
(#) niedziela válasza kissi hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Nem én fogom kibogarászni miben tudnék segteni

Nem kell bogarászni ( az ettől messze van ), csak rá kell kattintani a hozzászólás címrészének végén lévő "számra", ha segíteni szeretnél és tudsz !

Steve
(#) niedziela válasza kissi hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Tehát ha az a gond, hogy a furatok nem jelennek meg,akkor board nézetben

Opciók - beállítás - általános fül és ott a valós furatokhoz a jel.

furatok.GIF

Így már más...

Steve
(#) brezinajanika válasza niedziela hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Köszöntem
(#) cimopata hozzászólása Jan 3, 2009 /

Üdv,
Hogyan lehet az alkatrészek értékei és neveit arrébb rakni, forgatni?

köszi
(#) Attila86 válasza cimopata hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Üdv.!
A "smash" gombbal.
(#) cimopata válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Kösz!
(#) cassis hozzászólása Jan 4, 2009 /

Eagleban hol találok TSSOP 16 tokhoz *.lbr file -t? Amit én találtam ehhez legközelebb (R-PDSO-G16) ott a lábak átellenes oldalának távolsága 6.4 mm helyett 6.6 mm volt, a többi rendben lemértem őket.
Igaz ez is jó lenne, de örülnék ha megtalálnám az eredetit.
(#) gulasoft válasza cassis hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

van a cikkek között egy (keress rá) egy eagle, abban lépésről lépésre le van írva hogyan kell új alkatrészt csinálni, és benne van az is, hogy lehet egy meglévő segítségével nem elölről elkezdeni. Olvasd el, és csinálj magadnak egyet ha nem kapsz a kérdésedre választ.
Én most fejeztem be, egy 44 lábú smd pic 44 lábú dil-re alakítását, és megcsináltam hozzá az alkatrészt. (elég speciális 6cm*3cm.
(#) niedziela válasza cassis hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Idézet:
„lábak átellenes oldalának távolsága 6.4 mm helyett 6.6 mm”

TSSOP 16 - R-PDSO-G16

Szerintem a két tok annyira hasonlít, hogy mind a kettő SMD. Méreteiben biztos nem.

Talán hasonlít a R-PDSO-G14 csak annak két lábbal kevesebb van.

(#) lecso10 hozzászólása Jan 4, 2009 /

Helotok
Magyarosítás kereseg Valamelyik EAGLEhez .
Most kezdtem vele az ismerkedést de igy picit nehéz
Ja nekem most a 4.11 es verzió van meg
Köszi
(#) Tilk hozzászólása Jan 4, 2009 /

Sziasztok... Előre szólok a kérdésemre a választ 1 napja próbálom keresni itt a fórumon, több száz hozzászólást meg leírást elolvastam, de sehogy se találtam választ rá, ha mégis van bocs érte....
Eagle 5.0 és autoroute a probléma....
Készítettem 1 panelt 99%-ban smd, amin az alkatrészek ugyebár a Top layer-en vannak....
Van azonban rajta 2 db 6 pólusú Harting szalagkábel csatlakozó ami nem smd, így a bottom layeren forrasztandó....
Szépen belőttem a routert egész tűrhető rajzot csinál. de az a gondom, hogy a csatlakozó összekötésnél használja a Top és a Bottom layer-t is, de mivel házi készítésű a nyák, nem furatgalvanizált, a csatlakozót fizikai lehetetlenség mindkét oldalon beforrasztani....
És sehogy se tudok rájönni, hogy hogyan mondhatnám meg a proginak, hogy csak a bottom layert használja a csatinál.... Előre is köszi ha valaki tud erre megoldást....
(#) kobold válasza Tilk hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Via cost-okkal lehetne talán játszadozni, de nem szoktam használni az auto-t, így inkább nem mondok róla semmit.
Miért nem teszel via-kat a csatlakozód után? Odáig (a csati lábai és a via-k között) megcsinálhatnád kézzel, az auto így már a via-ra fog route-olni. Ahol nem, ott pedig javíthatod utólag is.
Egyébként beforrasztható az így is, mindkét oldalon, csak kell egy kis gyakorlat, meg némi folyasztószer
(#) Lucifer válasza Tilk hozzászólására (») Jan 4, 2009 / 4

Van valami réteg erre hogy ott ne húzzon a top rétegen vezetősávot. Most nem otthon vagyok, de így fejből t/bclean vagy hasonló talán.
(#) cappa válasza Tilk hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Tükrözd meg a csatlakozót, és máris a top layer-re teszi.
(#) Lucifer válasza cappa hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Csak vigyázz vele, mert akkor fordul a csati lábkiosztása.
(#) gulasoft válasza Tilk hozzászólására (») Jan 4, 2009 / 4

Hát ne tudd meg mit küzdöttem vele én is, de most leírom ide a megoldást mindenki figyeljen mert csak egyszer mondom el, egyszer mondom el.

trestrict illetve brestrict a te barátod, értelemszerűen a topp vagy bottom oldalon használandó. Egyszerűen a csati méretében rajzolj egy téglalapot, és az eagle szépen megcsinálja a kivezetéseket, mert tudja hogy oda nem mehet át a top rétegen. Természetesen több ilyet is lerakhatsz, és ezeket kikerülgeti.

(#) Tilk válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

áááááááááá
Ez működik, nagyon szupi, nagyon köszönöm!!! Ilyen egyszerü megoldást, pedig már azt hittem végképp feladom.....
Ha lehetne pontozni akkor te kapnád a pontok 75%-át, Lucifer meg 25-öt mert ő is elindított a helyes megoldás felé
De a többieknek is köszönöm, hogy megpróbáltak segíteni
Következő: »»   101 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem