Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ez a verzió legalább 7 éves, miért nem használsz újabbat? Van rá másik topik.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2013
Üdv,
5.6 -ost használok, csak ez a topik volt betéve régebbről figyelőbe, ezért ide írtam. Gondoltam, a megfejtés ugyanaz.
Üdv!
Tudja valaki, hogy lehet betenni stopba (mindkét layer-en) a Via-kat ?
Szerbusztok.
Egy kérdésem lenne nem találom a eagle programban az lm 3914 n-1 Ic-t. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Mellékesen 5.6 verzióm van meg. Üdv.
Szervusz. Nálam a National-Semiconductor LM391 alkatrész könyvtárában van, igaz az én verzióm 6.3-as
Köszönöm a segítséget, ott sajnos nem találom így tovább keresgélek.
Üdv.
Szia !
Az 'IC-linear' alkatrész könyvtárban keresd. Üdv.
Biztosan még más alkatrészt se fogsz valamikor megtalálni egy jó ötlet kereséshez a * joker karakter pl: lm3914* így megtalálod
De még biztosabb, ha elé is teszel egy csillagot.
Köszön a segítséget.
Lenne még egy kérdésem, amikor a nyák tervet nyomtatom azaz mentem a képet. Hogy tudnám azt megoldani hogy csak a képet azaz annak méreteivel mentse el (tehát nem egy A4 es lap közepén szélén alján stb) a mentett kép akkora legyen amekkora nyákrajz. remélem érthetően fogalmaztam. Üdv.
1. Exportáld ki kép formátumba (png), ott választhatsz felbontást is (dpi).
2. Print to file (PDF), a papírméretnél válaszd ki a Custom-ot és a felugró ablakban a papír méretét. Egy minimális (4,3mm-es) képkerettel, lapszéllel itt is számítani kell.
Köszönöm a segítséget.
Lehet nem értem pontosan a kérdést de azt is lehet hogy nyomtatásnál beállítod
az arányszámot így lehet x-szer nagyobb képet is csinálni.Amit meg látni akarsz rajta azt meg a layerben beállítod. Úgy meg lehet PDF nyomtatóra is küldeni.
Üdv!
Chopper ezzel a feltétellel akar nyomtatni: "...a mentett kép akkora legyen amekkora nyákrajz. remélem érthetően fogalmaztam." Így az arányszámmal való nagyítás nem jó, a nagyított nyomtatott kép nagyobb lesz, mint a panel valójában. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Akkor marad az Export.Amúgy nyomtatásnál nem a nyomtató DPI beállításai szerint nyomja ki?
Teszem azt 600DPI-s a nyomtató akkor nem akkora file-t generál?
Idézet: „Amúgy nyomtatásnál nem a nyomtató DPI beállításai szerint nyomja ki? Teszem azt 600DPI-s a nyomtató akkor nem akkora file-t generál?” De a nyomtató dpi beállítása szerint nyomtatja ki, ezért lesz a nagyobb dpi-s kép nagyobb méretű a papíron. Elvileg azonos dpi esetén mérethelyesnek kellene lennie. De ezt ellenőrizni kell. Tehát export 600 dpi-vel és nyomtatás ugyanúgy 600 dpi-vel elvileg mérethelyesnek kellene lennie.
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok az Eagleben, bár nézegetem bőszen a youtubeon az oktató videókat. Gondoltam, hogy megpróbálok készteni egy nagyon alap nyákot. Ebben az esetben ez egy usb kapcsoló. A kapcsolási rajzot megrajzoltam viszont amikor átváltok nyák nézetbe két furcsaságot látok és nem értem azokat (csatoltam egy ábrát, illetve az alapfájlokat is): 1. Nyák nézetben a GND-hez kapcsolódó vonal (bal oldal piros színű) átmegy a másik három vonalon. Ez nyilván nem jó, kapcsolási rajz nézetben ezek nem érintik egymást. Miért rajzolta így meg a nyákot? 2. Miért van az hogy nyák nézetben egyes vonalak piros színűek a többi meg kék? A segítséget előre is köszönöm!
Helo!
Az autoroute-nál ki kell kapcsolni a top oldalt. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Köszönöm szépen a gyors választ. A piros/kék vonal mit jelent?
A kék az a forrasztási oldalon lévő vezető, a piros pedig a beültetési oldalon lévő.
Ahogy sastas01 is írta, a kék a forrasztási oldal, a piros a beültetés. Ennek például kétoldalas NYÁK tervezésénél van fontos szerepe.
A piros a kétoldalas nyák feléd néző (top), a másik oldal a kék (bottom)....
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Köszönöm a válaszokat! Így már teljesen tiszta!
Szasztok,
Meg tudnátok mondani, hogyan lehet azt megoldani, hogy a vezetéket az EAGLE ne húzza be a az alkatrész lábának fenntartott furat közepéig csak a forrszemig? Azt szeretném, hogy a furatok helye a kinyomtatott maszkon kimaradjon, ne kelljen pontozgatni. Köszönöm. L. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
board nézetben
- Opciók - beállítások - Általános - Valós furatok (*)
Kösz, ez valóban lyukas pad-okat rajzol, de a vezetékeket továbbara is belehúzza a furatokba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |