Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   326 / 443
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Idézet:
„de mm-ben is próbáltad?”

A mértékegység ebben az esetben lényegtelen, csak az annak megfelelő értékekre kell ügyelni.
(#) kameleon2 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Nem biztos, hogy lényegtelen. Ha számítási, kerekítési hiba - adhat más eredményt.
(#) kameleon2 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia! Amit tapasztalatból tudok: Meg tudod adni a vezetők szélességét izolációs távolságokat stb, de egy kézzel routolt panelnél minden egyes vonalnál látod - hogyan alakul a panel. A gép szolgai módon routol - az ember intuitív módon.

Éppen ezért kell a megfelelő mértékegységet választani, hogy ne legyen kerekítési hiba. Egyébként a gyártó azt írja, hogy a program maximális felbontása 0,00325 mikrométer. Kell ennél nagyobb pontosság?

Ebben egyetértünk, azért írtam, hogy az autoroutert a kézivel vegyesen célszerű használni. A lényeges dolgokat kézzel célszerű routolni, amely részeknél pedig lényegtelen a vonalvezetés, arra nyugodtan rá lehet küldeni az autoroutert. A kézi routolás mindig előnyt élvez, azt az autorouter nem írja felül.
Meg attól is függ, mekkora és ilyen bonyolult az adott áramkör. Kisebb, egyszerűbb kapcsolásnál lehet vele kézzel játszadozni, de mondjuk egy PC alaplap bonyolultságú panelnél ember legyen a talpán, aki az egészet kézzel huzalozza be.
A régebbi autorouterük valóban gagyi volt, de érdemes kipróbálni az újat, sokat fejlődött.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) videokartyab hozzászólása Nov 5, 2014 /

Sziasztok

Eagle 6.5-öt használok. Az alkatrész könyvtárban egyszerű sztereó jack ki és bemenetet keresek.
Pontosan milyen néven találom meg? Ha rákeresek "stereo jack*" néven egyiknek sem tettszik a rajzjele. Elvileg nekem csak 3v4 pin-re van szükségem.
(#) bandi777 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Eddig nem próbáltam, de most már igen. Semmi nem változott. Egyébként nem volt hülye kérdés.
(#) bandi777 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Akkor nem elég egyértelműen írtam. Mellékelek két képet. A kritikus körívet most átállítottam sárgára, a jobb láthatóság végett, de ez lényegtelen.
Az első képen a kísérletezéssel beállított szöggel látható, hogy minden a helyén, a másikon viszont a számított értéket írtam be, és a grafikán, illetve a paramétereken is látszik, hogy nagyon nem stimmel valami.

Vagy a számológépem hülyült volna meg??

niedziela: Egy dióda lehet, hogy ne érdemelne ekkora precízkedést, de sok diódának én úgy döntöttem, hogy megadnék kb. 1 perc luxust.
(#) elektrocad válasza bandi777 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

OK, azt nem írtad, hogy az nem félkörív.
No így más a leány fekvése.
Tehát, ahogy a leírásban meg vagyon írva, az ARC funkciót kell használni. Ha már aktiváltad a parancsot, az első kattintást a körív kezdőpontjában végezd, majd a másik kattintást akkor végezd, amikor már megfelelő átmérőjű körívet húztál, a harmadikat pedig a végpontban.
Esetleg nézz utána a HELP-ben, hogyan lehet megadni a parancssorban.
De egy másik kérdés: Miért a 19-es unrouted rétegre tetted?
(#) vzoole válasza bandi777 hozzászólására (») Nov 5, 2014 / 1

Megvan a hiba, felcserélted a két befogót a szög kiszámításánál.

Visszacserélve 263,718425° az eredmény.
(#) vaskoferenc113 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia !
Próbáltam vegyesen használni de igy is 2 oldalit csináll, vagy kb 10-12 alkatrészt nem köt össze...
Melyik az az új verzió amelyik már jól autoroutol ?
Kössz a segítséget !
(#) kaqkk válasza vaskoferenc113 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Már leírták-leírtuk 500* az autorouter nem csodaszer nem fogja helyetted (rendesen szépen) megcsinálni a tervet, " ő "csak segít ! Ha rendes tervet akarsz neked kell kézzel megcsinálnod ..
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) niedziela válasza vaskoferenc113 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Szia !

Mergnéztem a rajzod, az elrendezés olyan, logikátlan, hogy ezt kézzel lábbal sem lehet összekötni normálisan.
Csak egy példa IC 12 láb - R9 - kijelzők
IC a panel bal szélén - R9 az IC felett 3cm-el - kijelző meg a panel alján.
Tervezd át a panelt, hogy az alkatrész csoportok közel legyenek egymáshoz amennyire lehet.
Úgy nehéz ha a sávnak el kell indulni a bal sarokból átlóba a jobb sarokba, majd onnan keresztbe le, és ebből van egy halom
(#) bandi777 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Hogy miért tettem a 19-es rétegbe?
Idézet:
„A kritikus körívet most átállítottam sárgára, a jobb láthatóság végett, de ez lényegtelen.”

Tényleg nem írtam, hogy nem félkörív, nem tudtam, hogy eagle-ban a körívek azok igazából pontos félkörívet jelentenek, ha nem mondjuk külön, hogy nem arról van szó.
Bocsánat.
Kézi körívrajzolás már megyeget egy jó ideje (ld. a két képet, azokon hajdanán kézzel készült körívek vannak), de célravezetőbbnek tartottam a kurzorral pötypöröttyözés helyett biztosra menni billentyűzettel.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
(#) bandi777 válasza vzoole hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Felcserélve a két befogót valóban jó szöget dobott ki a számológép!

Már csak azt nem értem, hogy miért...
De most így nézve rájöttem. A középponti szög helyett a két végpontból indított érintő szögét számítottam ki. (Miért is?.?.?.)
Már minden világos.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
(#) elektrocad válasza bandi777 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Kicsit bonyolultan, de meg lehet adni a parancssorban is.
Írd be a következőt (innen be is másolhatod):
ARC CW (0.03359867 -0.375) (0 0) (0.03359867 0.375)
(A két szélső zárójelben a kezdő és vég koordináták vannak, a középsőbe elvileg a középpontot és a sugarat kellene megadni, de valahogy a te értékeiddel nem jót rajzol meg.)
Kapsz egy félkört és a tulajdonságok ablakban (lásd a képet) a pirossal jelölt mezőkbe beírod a végpontot és a szöget. Az utóbbit a tegnapi egyik hozzászólásból vettem.
Az Apply-ra kattintással megrajzolódik a köríved az általad megadott értékekkel. Viszont a te végpontok és sugár adataiddal a körív középpontja nem a 0 0 pontban lesz.
Arra még ügyelj, hogyy a koordinátákban ne tizedes vesszőt, hanem pontot kell használni.

Koriv.png

(#) Droot hozzászólása Nov 7, 2014 /

Sziasztok!

Mérési pontot hogyan lehet lerakni Eagle-ben?
(pl 0,8mm furatátmérővel, csak egy PAD-et és pl a VCC-hez kötni)
Csak lbr-ben tudom megszerkeszteni?
(#) cross51 válasza Droot hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Ha a kapcsolás rajzon is jelölni szeretnéd wirepad libary vagy teszel VIA-t es hozzá kötöd azt a pontot/vezetőt amit mérni szeretnél.
(#) rascal válasza Droot hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Én hasonló helyzetben egy PINHD-1X1 alkatrészt tettem be a pinhead könyvtárból.
(#) Droot válasza rascal hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

Köszi srácok. Közben én is találtam hasonlót.
(#) zut hozzászólása Nov 8, 2014 /

hello!
Valaki tudna adni lbr-t tda 2030-hoz?
köszi!
(#) cross51 válasza zut hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

A linear.lbr-be megtalálható, ezt írd be az alkatrész keresőbe TDA2030*.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
(#) kameleon2 válasza Droot hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Szia! Ha leteszel egy sima pad-et - az is jó, bármilyen mérettel - ami neked szimpatikus. Aztán "name" parancs és elnevezed arra a vezetéknévre, amihez kötni akarod. Már meg is jelenik a kis sárga vonalad, már csak elhelyezni és routolni kell.
(#) zut válasza cross51 hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

a kereső nem találja úgyhogy megkerestem kézzel
köszi
(#) qvasz2 válasza zut hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

A keresője - sajnos - egy f()s, és semmit se talál meg, csak ha *-ot is írsz mindenhova, úgy , ahogy cross51 megmutatta neked!
(#) elektrocad válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Ha valamit nem tudunk használni, a legegyszerűbb azt mondani rá, hogy f()s?
Először is, csak azokban a könyvtárakban keres, amelyiknél ott a zöld pont, tehát be van kapcsolva rá a USE. A LBR mappára a jobb egérgombra a felugró helyi menüben be lehet kapcsolni az összeset - USE ALL. Ezután csak annyit kell beírni a keresőmezőbe, jelen esetben, hogy TDA2030*, vagy TDA2030? és már meg is találja. Ilyen egyszerű.
A * technológiát, a ? a tokozást jelenti - de ez már le van írva a kézikönyvben.
(#) kriszrap hozzászólása Nov 11, 2014 /

Sziasztok
LM3915N -t használok és annyi bajom van hogy bal oldalt 8 van a másik oldalt pedig 10. Nekem bal 9 jobb 9 fog kellene . Nálatok is így van? Hogy tudom orvosolni pl LED1 áthoznia másik oldalra?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) cross51 válasza kriszrap hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

A könyvtárban átszerkeszted a lábkiosztást, vagy nem húzod végig a vezetéket, húzol a hozzá kötendő alkatrészből is meg az ic-ből is és elnevez mindkettőt ugyanolyan nevűre.
(#) jointsilver36 hozzászólása Nov 14, 2014 /

Sziasztok! Kerestem az eagle-ben olyat ,hogy bc109c .Nem találtam meg .Valaki tudna segíteni abban,hogy milyen tranzisztort találok benne aminek a tokozása és a lábkiosztása megeggyezik vele.Tranzisztor neve stb.Előre is köszönm a segítséget
(#) H2opok hozzászólása Nov 14, 2014 /

Üdv
Érdeklődnék,hogy eagle-ben, be lehet e importálni gerber file-t,módositás végett.
Úgy mint az új SprintLayout 6 ban.
Előre is köszi.
Következő: »»   326 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem