Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nézz szét a gyártó oldalán, sokminden van náluk. Én is onnan rendeltem 4 darabot. 1 hét alatt itt volt.
Szia!
Esetleg akkus fúrógép motor?
Bocsi, már látom hogy ez lassú lenne neked.
Ennek 333 Hz kellene a 200-as lépéshez hogy kijöjjön a 100-as fordulat. Ilyen léptetőmotor lehet hogy nincs is.
A motor nem elég. Redulált kimenet kell, 100 ford/perc körül. Vagyis olyan mint egy ablaktörlő motor, csak nem derékszög kihajtásssal, hanem egyenessel, arra van hely csak. Ráadásul mostoha körülmények lesznek, vagyis burkolt motor jöhet csak szóba.
Találtam egyenes kihajtású motort, csak mind kicsike. Méretre is (4 mm tengely) és erőre is. Ja és egyszerű DC (kefés) motor kell, mert nem akarom túlbonyolítani léptetéssel az ügyet. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem gyártanak ilyet. Nem mindenki akar autómodellt építeni, ahova ezek a fikányiak kellenek. Most nekifekszek a netnek megint és próbálok találni egyenes kihajtású ablaktörlőmotort, ha egyáltalán létezik olyan.
Egyszerűen nem találtam olyan topikot, ahol ezt a kérdést feltehetném. Van egy régi TEC ledes ébresztős órám vagy 5 centis számokkal. Egy régi CRT tv alatt a szekrényen volt. Kicseréltem a tv-t egy lapos Samsungra. Mellette egy 3-as hosszabbító, oda vannak bedugva mind a ketten. Azóta az óra siet mint az állat. Azt hittem elromlott. Kihoztam a másik helységbe és teljesen pontos. A helyére a TV alá tettem egy szintén ledes rádiós noname órát, az meg tökéletesen működik ott Nem tudtam belenyugodni, mert a réginek nagyobbak a számai és többször megpróbáltam, Ugyanez volt a helyzet mindig! Sietett nem keveset. Ki tudna erre választ adni, hogy mi lehet az oka?
Inkább a tv dugvillához zavarszűrőt, abból kimenő zavart fogja meg.
Hiába ugyanaz a két vezeték, a párhuzamos vezetések miatt távolabbra már nem ér el a zavar keze. Kezdésnek keríts egy vaslapot (nem alumínium, nem rozsdamentes). Próbálj rá mágnessel egy fazék tetjére. Ha vonzza a mágnes, mehet az órára. Ha nem segít, akkor marad a zavarszűrő.
Kipróbálom ezt a fedős dolgot, az árnyékolásra már gondoltam de én tutira egy nyák lapot tettem volna oda. Nem tudtam, hogy vas kell. A másik óra viszont totál jól működik. Lehet, hogy a régi az 50 Hz-ről megy, és azt valahogy megzavarja, míg esetleg az újabb meg kvarcos?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2020
Irtad, hogy ugyanez az óra másik konnektorban jól működik.
Nekem nem teljesen világos, hogy az órat vitted oda, vagy az órához az áramot? Azt kellene eldőnteni, hogy sugárzás útján türténik a zavarás, vagy pedig a hálózaton keresztül. Én első körben az eredeti helyén, hosszabbitóval, egy teljesen másik konnektorról (ha van akár másik fázisról is) táplálnám meg az órát. Ellenpróbaként, a TV-vel egy konnektorból táplálnám meg, hosszabbitóval, és elvinném az órát a szoba másik végébe.
Húúúú ez is nagyon jó ötletnek tűnik, meg is fogom próbálni, köszi a tippet.
Kisebb fajta akkus csavarbehajtó? A nyomatéka megvan, de kell a 80W?
60-80W jó lenne. Vagyis pont egy ablaktörlő motor az ideális, van nyomatéka, nem szopja le az akksit hamar, benne van az áttétel, sőt ha variálom a vezetékeit, 2 sebességet is tud, nem érzékeny az időjárásra, mert burkolt, de nem is melegszik. Fel tudom fogatni többféleképpen, akár a saját csavarjaival, akár úgy, hogy a motor hengeres teste köré készítek konzolt. Egyedüli baj, hogy a mai összes ablaktörlő motor derékszög hajtással van a benne levő csigakerék miatt és az pont nem fér be oda, ahova terveztem. Már voltam bontóban, találtam is egy pont jót, hosszú tengellyel, mérethelyeset, belepróbáltam, de NEM FÉR BE! Basszus!
Minden más, amit javasoltatok (köszönöm nektek) nem megoldás, mivel nem tudjátok, mire kellene. Ezért próbálok a neten találni hasonló paraméterű motort, de egyenes kihajtással, de nincs. Amit találok, az mind aprócska, kicsi teljesítménnyel és nevetséges, 3-4 mm kihajtó tengellyel, ezeket modellekbe, pénzkiadó automatákba, meg effélékbe szánták. Nekem meg hajtania kell egy nehéz dolgot pár másodpercig.
Hello! A Csepelbe valót nézted már? Csepel
A mérete, ereje megfelelő, de ez nem forog, hanem alternál a kimenő tengelyen, vagyis kb 110 fokban forog erre-arra.
Igen, mégpedig azért, mert a kimenő tengelyt egy hajtókar mozgatja, hasonlóképp, mint a motor főtengelye a hajtókaron át a dugattyút. Mint a bicikli hajtókarja a lábad (bár az épp fordítva van, de érted biztosan). Ha
két tárcsát egy hajtókarral összekötünk, és a kisebb hajtja a nagyobbet, akkor a kisebb körbefordul, a nagyobb csak alternálni tud. Lebontod a külső tengelyt, a hajtókart, és ott van a megfelelő fordulatszámú tengely. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2020
Igen, jó lesz helyette. A + végű gyakorlatilag egy újabb kiadása a + jel nélkülinek. Azt viszont nem sikerült kiderítenem, mi az előrelépés. Talán a + jelű már RoHS kompatibilis.
Köszönöm, a HE store ezt árulja -innen veszem.
Elvileg + jel nélkülit már nem is lehet kapni, maximum elfekvő készletekből.
Sziasztok! Megtudná mondani valaki hogy ez a kondi milyen paraméterekkel rendelkezik?
Talán 270 micro 16V? A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2020
Ez is valami hasonló . Tehát 270 mikrofarad 16 volt
Sziasztok!
Belefutottam a következő feladatba. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet ezt megoldani a Kirchhoff és Ohm törvényekkel? Mert szuperpozícióval tiszta sor, de anélkül fogalmam sincs. Egyáltalán meg lehet? (Azt is el tudom képzelni, hogy azt próbálja szemléltetni, hogy az addigi ismeretek alapján ezt nem tudjuk megoldani, hiszen közvetlenül ez után elkezdi tárgyalni a szuperpozíciót.) Köszönöm!
R2, R3 és R4 eredője R234 = R2 X (R3 + R4)
Igy egyszerűsítve a kapocsolást: I = I1 + I234 U = U1 + U234 = I1*R1 + I234*R234 Ezt megoldva már menni fog.
Egy régebbi dugasztáp mitől tudhat zúgni?
Adott egy régebbi magyar 6V DC dugasztáp (rendesen van benne anyag, eredetileg vérnyomásmérőhöz járt), ami működik, csak eléggé zúg, főleg este feltűnő mikor körülötte minden ki van kapcsolva.
Meglazult tekercsek és/vagy vasmag a transzformátorban.
Ez ugye nem befolyásolja a rendes működésben, azon kívül, hogy eléggé jól hallhatóan zúg?
Okoz némi extra veszteséget és ha nagyon szerencsételnül lazulnak meg a vezetékek a csévetesten akkor ledörgölik egymásról a szigeteléseket. Utóbbi ritka eset de nem egyedi.
Az én elméletem szerint a trafó lemezelése lazulhatott fel és a lemezek zizegnek a hálózati frekvencia hatására. Lehetséges lehet?
Sziasztok!
Egy elektromos sövényvágóval kapcsolatban volna kérdésem! Az a probléma, hogy bekapcsolás után elkezd enyhén füstölni és igen büdös szaga van. A műanyag házat megbontva azt tapasztalom, hogy bekapcsoláskor a villanymotorban, ahol a szénkefék hozzáérnek a forgó részhez, erős, folyamatos szikrázás indul, füstölés kíséretében. A szénkeféket kivéve azt tapasztaltam, hogy mindkettőnél az egyik élen darabos töredezettség látható, míg a másik oldalon szép sima a felület. Szintre csiszoltam a szénkeféket, de nem lett jobb a helyzet. Gondolom valahol zárlat lehet, de javítható ez a probléma egyáltalán? Előre is köszönöm a válaszokat!
Hali!
Tudsz áramfelvételt mérni? Mennyivel tér el a ráírttól? gyanús hogy zárlatos |
Bejelentkezés
Hirdetés |