Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3995 / 3995
(#) bugyi680 hozzászólása 15:30 /

Hella 24V/70W-os 2db izzó felváltva villogtatva 24V-ról üzemeltetve

Sziasztok!

Tudnátok küldeni egy olyan kapcsolási rajzot ami 2db 24V/70W-os izzót villogtat kb. 1 másodpercenként felváltva? A tápfeszültség 24V.

Én egy astabil multivibrátor kapcsolásra gondoltam csak az alkatrészek méretezésénél mire figyeljek oda, ha az megfelelő lehet?
A hozzászólás módosítva: 15:30
(#) Gafly válasza bugyi680 hozzászólására (») 17:40 /

Mielőtt rajzot küldenénk, több dolog fordult meg a fejemben:
- Az a 24 V egyen, vagy váltakozó feszültség?
- Nem baj ha klattyog?
Azért kérdezem, mert egy 24 V 70 W-os izzó folyamatosan világítva olyan 3 A-t eszik, bekapcsoláskor ennek akár a tízszeresét is.
Autós relé megbírkozik vele, de egy félvezető (Fet, Triak) 50...100 A magasságban már izmos darab.
Az astabil multivibrátor egyébként jó kiindulás...
Következő: »»   3995 / 3995
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem