Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello!
Ha a kolléga 12W-ból 100W-ot készítene, akkor kb. 10 percenként kapna egy Nobel díjat.. üdv! proli007
igen csak a videón is látszik a 100w csak kb. 1s míg a 12watt kb. 10s.
ezt valahogy úgy képzelem hogy töltenek egy kondít és azt hirtelen kisütik és a tű impulzus eléri a 100w-ott. vagy még többet ezáltal villan fel az égő. De mivel tényleg kezdő vagyok ezáltal nem tudom elkészíteni a kapcsolást ebben kérném a segítségeteket
sziasztok
Kérdésem az volna, hogy hogyan tudnám minden dokumentáció nélkül megállapítani egy alaplapi usb kivezetés lábkiosztását. Szükséges volna kivezetni egy régi alaplapról ezeket, mert sajna csak ez az 1 usb csatlakozó van rajta. Hátlapi kivezetésem van, de azt rádugva biztosan nem jó, mert nem is érzékeli a rádugott eszközöket. Köszönök minden segítséget!
Ez rendben is van. Köszönöm. Amire a kérdés vonatkozik, az az, hogy az alaplapon található 2x5-ös tüskesoron melyik tüske melyiknek felel meg, ill. ezt hogyan tudom megállapítani....
Köszönöm! Ez már akár választ is adhatna a kérdésemre, csakhogy ott a cikkben is említik, h. nincs szabványos kiosztása a tüskesornak. Ez most is beigazolódott, mert nem egyezik meg a cikk 6. képében lerajzolt kiosztással. Az én alaplapomnak nincs meg a leírása már és nem is találtam meg sehol a neten. Így nem tudom megnézni benne a kiosztást. (Ez egy p3-as alaplap valami ismeretlen távolkeleti gyártótól.)
A kérdés továbbra is fennáll...
Sajnálom, azt hidtem jó lesz... Ha jól értem, akkor a tied is ilyen 2x5-ös csoda dugasz? Miből tudod, hogy nem egyezik?
Szép napot mindenkinek!
Az lenne a kérdésem,hogyha szkóphoz szeretnék csatlakoztatni mikrofont akkor az milyen legyen?Elektet,dinamikus?Illetve erősítő kellene-e? Máté.
Ebből a szempontból mindegy szerintem, mert a dinamikus mikrofon viszonylag kis szintű jelet ad, de a szkóp valószinűleg elég érzékeny bemenettel rendelkezik hogy használható ernyőképet kapjál és igy nem kell semmi kigészités.
A elekret mikrofon nagyobb jelet ad, de meg kell táplálni mondjuk telepről ellenálláson (pl. zsebtelep és 4k7) keresztül... Ha most akarod megvenni, akkor inkább elekretet javasolnek, mert olcsóbbak szoktak lenni.
A következőt tenném. Kikapcsolt állapotban (dugó kihúzva a konnektorból) kicsengetném, hogy melyik a GND. Majd bekapcsolt állapotban ehhez képest mérnék és megkeresném a +5V-ot. Ha ez is megvan akkor bekötném a dugaszt. Ha mákod van, elsőre eltaláltad az adatvonalakat és jó lesz. Ha nem akkor a 2 adatvonalat fel kell cserélni és kész.
Ha nem akarsz mérni, akkor veszel egy PCI-os USB bővítő kártyát és azt használod.
kipróbáltam egy az ábrával egyező kiosztást, de nem volt jó... nem érzékelte a rádugott ezközöket....
köszönöm a tippet! most nincs itt a műszerem, de majd holnap ezt fogom tenni. Használhatónak tűnik ez a megoldás. Majd írok, h. sikerült-e.
Reméljük! Feltétlenül írj majd.
Már én is szívtam ilyennel. kétféle kiosztás létezik, az egyik amikor "sorba megy" 1, 2, 3, 4, 5 az egyik, 8, 7, 8, 9, 10 a másik usb, a másik az egyik oldal az egyik, 1, 3, 5, 7, 9, míg a másik 2, 4, 6, 8, 10 tüske. Ki kell mérni, nálam az 1, és 2 bizonyult +5V nak, és a két utolsó földnek.
Egyébként volt az alaphoz doksi, és abból sem derült ki. Ja és meglehet, hogy BIOS -ban engedélyezni kell.
Nem,már van egy elektret,csak nem tudtam jó-e.Köszönöm válaszod!
U.I.:A táplálást hogy gondolod?
Sikerült beizzítani
Csak nekiugrottam a netnek még egyszer. Találtam egy nagyon hasonló alaplap leírását. Minden mindegy alapon kipróbáltam az ottani bekötést. Működik. Mindenkinek köszönöm a segítséget...
Ahogy nézegettem a dolgokat, legalább 3 féle bekötés van, mert csak én láttam most annyit.
Üdv. Az hogy lehet hogy egy dinamón 1,2V-ot mérek pedig nem is tekerem. Símán álló helyzetben 1,2Vot ír ki a multiméter.
Ha összezárod a két mérővezetéket lenullázódik? ha így van, és ezután is stabilan 1.2V-ot mérsz a "dinamódon", akkor ott valahol egy galvánelem alakult ki, a kötési pontoknál a nedvesség hatására.
Igazából vicsys ötlete segítőbbnek bizonyult, szerintem, de örvendek, hogy végül sikerült.
Sziasztok!
Egy Nokia telefonból szeretnék kapunyitót csinálni, úgy hogy a vibra motor helyére kötök egy optocsatolót, és amikor hívom a számot nyit a kapu.... A baj csak annyi, hogy amikor rajta van a töltő a telefonon akkor nem hajlandó az rezegni, amúgy minden Nokia ilyen sajna.... Arra gondoltam, hogy e csörgő hangszóróval kellene akkor működtetni, mivel az mindig megy, az viszont igen kicsi feszültséget ad (úgy mértem kb. 100 mV). Létezik olyan optocsatoló amely ilyen kis fesz.-nél is működik? Ha nem akkor hogyan lehetne ezt megoldani? Esetleg tud valaki egy trükköt arra, hogy hogyan lehet kiiktatni a telóbol azt, hogy ne rezegjen amikor töltődik?
Szia!
Először is egy telefon se rezeg töltés alatt. Próbálj meg direkt az akkumlátor illesztésénél a stabil feszültséget ráadni. Ha hangszóróra akarod kötni akkor egyszer a jelet erősíteni kell azután összemosni bár szerintem a vibrátornál is kell a jel összemosása. A legnagyobb kérdés viszont az, hogy mi van akkor ha más hív véletlenül vagy akár a szolgáltató. Még sms-eket ki lehet mondjuk némítani. 4000 Ft körül kapsz már adó-vevőt ha keresgélsz. Szerintem ezért a pénzért nincs értelme szórakozni vele.
Szia!
Ha a telefonnak alapbeállításnak (üres) nevű csengőhangot adok akkor bárki hív vagy smst küld nem fog csörögni. Ez 100% 6 különböző telóról kipróbáltam. Viszont a telefonkönyvben ha hozzárendelek a névhez egy bármilyen csengőhangot, akkor az az egy szám csörögni fog! Tehát a dolog biztosan működik így? Kíváncsiságból rákötöttem egy standard piros ledet a hangszóró kimenetre és az szépen világított is amikor csörgettem. A kérdés már csak az, hogy ha egy optocsatolót kötök a led helyére vajon az is működni fog-e?
Sziasztok!
Egy 12V/21W-os izzót szeretnék kapcsolni egy kisebb kapcsolóról. Féklámpa lenne egy motorra, és a kicsi kapcsoló elférne a fékkaron . A LED pedig egy visszajelző lenne. Kigondoltam egy kapcsolást, szerintetek ez működőképes így? A tranzisztor bázisára mekkora ellenállás kell? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |