Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   994 / 3985
(#) Erik08 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Sziasztok!
Van 1 wolsvagen gamma rádiós magnóm.
Tipus szám:vwziz3y9716322
Aksi saru levétele után SAFE 2 ír ki.
Tud-e rá valaki megoldást?
Előre is köszönöm
(#) Polka1021 hozzászólása Szept 19, 2010 /

A személy elleni elektromos sokkolók hogyan állítják elő a nagyfeszültséget? Transzformátorral vagy kaszkád feszültségsokszorozóval? Kíváncsiság, nem akarok ilyet csinálni.
(#) Imi65 válasza Polka1021 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Transzformátorral. Egy kondenzátort töltenek fel, ezt sütik időnként a trafóra.
(#) vicsys válasza imi84 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Én a tömör erű UTP kábelsz szoktam megcsupaszítani, ha hosszabb átkötésre van szükségem.
(#) attila2010 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Erdekelne hogy megbirna e egy biciklirol leszerelt hatsolampa tobb ledet vilogtatva kb. minden jelnel 10et , vagy ha tudtok valami egyszeru kapcsolast ami sorba vilogtat lehetoleg pic meg epron nelkul mert ahoz nem ertek elore is kosz.
(#) hadnagyakos válasza attila2010 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Futófények:
Bővebben: Link

Ha csak egyszerű villogót keresel, nézz szét ITT.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hali mindenkinek! Lenne egy kis gondom. Kaptam régebben egy képcsövet. Nem színes, hanem "zöld" fényű. Az lenne a gondom, hogy nem tudom a bekötését. Készítettem pár fotót, hogy hátha rájövök a bekötésére. Ebben kérnék segítséget. A képen beszámoztam a "lemezeket" Az1-es lemezre megy 2 láb. A 2-es lemezre megy egy láb. A 3-as lemezre is szintén egy láb megy. A fűtés megvan. Fennmarad egy elektróda, ami a fűtőszálat körülvevő csőre megy. Valószínűleg ő a katód. A képcsőnek az eltérítő tekercsei megvannak. Valamint nagyjából hány KV-ot kéne belevezetnem? Előre is köszönöm!
(#) hadnagyakos válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

[OFF]Egyedül azt tudom elképzelni, hogy minden LED felvillanásánál lefényképezték a kész áramkört és például Gimppel összevágták egy gif képpé.
(#) Polka1021 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Találtam egy EDISON nevű szoftvert, amivel áramköröket lehet kipróbálni a számítógépen, a kapcsolásirajzot is megrajzolja. Van hasonló, de szabadon felhasználható jogállású program?
(#) kadam válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szerintem az a piros fény nem a LED igazi fénye, hanem egy számítógéppel utólag berajzolt piros pont. Minden LED felvillanás egy másik képkocka, ezeket összefűzték és kész. Tud ilyet a Swishmax (talán jól írtam)
(#) fantom45 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hali. Az a kérdésem hogy a uPC1892 es IC nek mekkora a teljesítménye? És a 10-11, 21-22es lábnál mibe különböznek a kondenzátorok a többitől? És ugye ez az erősítő jó mindenféle lejátszóhoz?(pl: DVD lejátszó vagy számítógép)
(#) istvan3 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Sziasztok. Tekertem ma egy trafót M74 es vasra, amelyik 6 V ból 12 őt csinál A meneteket így számoltam: Primer 33 Secunder: 70 Keresztmetszet: 7.4 cm2
Mivel 50W osra van legalább szükségem megtekertem a primert 2mm es a secundert 1,5 ös drótból, de mikor kipróbáltam, egy másik trafó 6V os leágazásával, mikor összrkötöttem a vezetékeket szikrázott, és elkezdett melegedni nagyon. Később kipróbáltam 0.5 ös dróttal is, hogy nem e zárlatos a huzal, de azzal is hasonlóan viselkedett. A feszültség a secunderen rendben volt.
Tudnátok segíteni, hogy mivel lehet a baj. Köszi előre is.
(#) qvasz2 válasza istvan3 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Picit vastag a 2-es huzal. De hasonló menetszámokat adott egy méretező progi is, viszont a vasmagra nagyobbat akar:

trafo.jpg

(#) istvan3 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Számoltam ezzel a programmal is, a menetszámok miatt. Egy táblázatban néztem hogy ez a vas mekkora teljesítményt tud leadni, és ott is 50W ot írtak, és mivel a trafót még nemis terheltem, csak kimértem az adatokat, és ilyenkor nemszámít a teljesítmény.(ha nincs terhelve) Menetszámok is rendben.... nem értem mi lehet a baja.
(#) nincsmsnem hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehetne kiküszöbölni a búgást az autórádió hallgatása közben. Az autórádió egy tápegységre van kötve és ha bevan kapcsolva akkor búg ha lehalkítom meg menet közben is szerintetek mitkéne csinálni vele ? zavarszűrő vagy mi ? előre is köszi
(#) djgaby hozzászólása Szept 19, 2010 /

Sziasztok!
Bár nem egészen elektronika de mégis olyan tárgyról van szó..
Tehát adott egy füstgép melynek a kazán-bemeneti rézcsőnél ereszt.
Tehát ahol megy be a kazánba a folyadék ott csöpög és fújja a füstöt is.
Ezt hogyan lehetne megoldani ?
Mivel az a nem rész menetes hanem gyárilag bele van olvasztva a kazánba de mégis mozog... kilazult valahogy.
Ezt hogyan lehetne megcsinálni?
előre is köszi
(#) mammut válasza djgaby hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Keményforrasztással elképzelhető, viszont a kazán anyaga, nem tudom mi lehet.
(#) djgaby válasza mammut hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

aluminium...és ha rámelegítenék az aluminiumra olyan 350-400fok körül nem szorulna meg a réz aljzat benne ? Vagy az már veszélyes?(elolvad a kazán)
Vagy ha ott körbeönteném ólommal... mert 280fokig fűt fel a kazán az ólom meg 330fokon olvad...
(#) nincsmsnem hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hello!
Szerintetek meglehet csinálni kicsi módosítással ezt Bővebben: Link a kapcsolást 12 voltosra ? Azaz kb 12 voltot kellene vele szabályozni.
(#) mammut válasza nincsmsnem hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Egyszerűen.
Egy órajelgenerátorral (555) hajtjuk változó pulzusszélessséggel egy FET gate-jét.

schematic.png

(#) elektroláma hozzászólása Szept 20, 2010 /

"Each segment
output is guaranteed to sink 24 mA in the ON (LOW) state
and withstand 15V in the OFF (HIGH) state with a maximum
leakage current of 250 mA. "

Ez egy 7segmenses ic adatlapján volt. Ez azt jelenti, hogy ha 10V megy be, és azt kapcsolgatja, 5 ledet ráköthetek sorba(2.0V 25mA) ellenállás nélkül?
(#) storm hozzászólása Szept 20, 2010 /

Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell beindítani, az olyan számítógép tápegységet, amin nincs zöld kábel, és ha bedugom nem indul el magától
előre is köszi
(#) kadarist válasza storm hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Szia!
Az lehet, hogy régi AT-tápegység, és valószínű, hogy rossz, azért nem indul el.
(#) dave500 hozzászólása Szept 20, 2010 /

Sziasztok! Azt szeretném kérni,hogy a 12V-os 500W-os inverterhez készítsen nekem valaki egy nyák tervet. Nagyon hálás lennék érte. És ha lehet az email címemre, mert sajnos sűrűn nem jutok net közelbe! A címem ott van a profilomba! Köszönöm szépen előre is!
(#) MaTe193 válasza dave500 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

[OFF]Üdv! Szerintem próbálkozz a NyÁK-os topicokban.
(#) marcall hozzászólása Szept 20, 2010 /

Üdv!
Csináltam egy ilyen panelt!
Ma jutottam oda,hogy élesszem!
A trafó primer körén van két sorba kötött izzó ami halványa ég!
A trafó egyenirányítás után +-37V-ot ad le!
De ha rajta van a panel akkor pont csak a felét!
+18,5V és -18,5V!
Szerintetek zárlat vagy elkötés!
Nincs jel a bemeneten a kimeneten szintén semmi egyen fesz!
Ezt a panelt csináltam!

üdvBővebben: Link
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Mi a kérdés? De szerintem is zárlat, vagy elkötés.
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Mármint az normális,hogy az erősítő panel hatására annyit esik a fesz. vagy nem!?
köszi István!
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Hány Wattos izzókat kötöttél sorba a primer oldalon?
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

2*40W-os próba lámpát kötöttem rá!
Következő: »»   994 / 3985
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem