Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Van 1 wolsvagen gamma rádiós magnóm. Tipus szám:vwziz3y9716322 Aksi saru levétele után SAFE 2 ír ki. Tud-e rá valaki megoldást? Előre is köszönöm
A személy elleni elektromos sokkolók hogyan állítják elő a nagyfeszültséget? Transzformátorral vagy kaszkád feszültségsokszorozóval? Kíváncsiság, nem akarok ilyet csinálni.
Transzformátorral. Egy kondenzátort töltenek fel, ezt sütik időnként a trafóra.
Én a tömör erű UTP kábelsz szoktam megcsupaszítani, ha hosszabb átkötésre van szükségem.
Erdekelne hogy megbirna e egy biciklirol leszerelt hatsolampa tobb ledet vilogtatva kb. minden jelnel 10et , vagy ha tudtok valami egyszeru kapcsolast ami sorba vilogtat lehetoleg pic meg epron nelkul mert ahoz nem ertek elore is kosz.
Futófények:
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ha csak egyszerű villogót keresel, nézz szét ITT.
Hali mindenkinek! Lenne egy kis gondom. Kaptam régebben egy képcsövet. Nem színes, hanem "zöld" fényű. Az lenne a gondom, hogy nem tudom a bekötését. Készítettem pár fotót, hogy hátha rájövök a bekötésére. Ebben kérnék segítséget. A képen beszámoztam a "lemezeket" Az1-es lemezre megy 2 láb. A 2-es lemezre megy egy láb. A 3-as lemezre is szintén egy láb megy. A fűtés megvan. Fennmarad egy elektróda, ami a fűtőszálat körülvevő csőre megy. Valószínűleg ő a katód. A képcsőnek az eltérítő tekercsei megvannak. Valamint nagyjából hány KV-ot kéne belevezetnem? Előre is köszönöm!
[OFF]Egyedül azt tudom elképzelni, hogy minden LED felvillanásánál lefényképezték a kész áramkört és például Gimppel összevágták egy gif képpé.
Találtam egy EDISON nevű szoftvert, amivel áramköröket lehet kipróbálni a számítógépen, a kapcsolásirajzot is megrajzolja. Van hasonló, de szabadon felhasználható jogállású program?
Szerintem az a piros fény nem a LED igazi fénye, hanem egy számítógéppel utólag berajzolt piros pont. Minden LED felvillanás egy másik képkocka, ezeket összefűzték és kész. Tud ilyet a Swishmax (talán jól írtam)
Hali. Az a kérdésem hogy a uPC1892 es IC nek mekkora a teljesítménye? És a 10-11, 21-22es lábnál mibe különböznek a kondenzátorok a többitől? És ugye ez az erősítő jó mindenféle lejátszóhoz?(pl: DVD lejátszó vagy számítógép)
Sziasztok. Tekertem ma egy trafót M74 es vasra, amelyik 6 V ból 12 őt csinál A meneteket így számoltam: Primer 33 Secunder: 70 Keresztmetszet: 7.4 cm2
Mivel 50W osra van legalább szükségem megtekertem a primert 2mm es a secundert 1,5 ös drótból, de mikor kipróbáltam, egy másik trafó 6V os leágazásával, mikor összrkötöttem a vezetékeket szikrázott, és elkezdett melegedni nagyon. Később kipróbáltam 0.5 ös dróttal is, hogy nem e zárlatos a huzal, de azzal is hasonlóan viselkedett. A feszültség a secunderen rendben volt. Tudnátok segíteni, hogy mivel lehet a baj. Köszi előre is.
Picit vastag a 2-es huzal. De hasonló menetszámokat adott egy méretező progi is, viszont a vasmagra nagyobbat akar:
Számoltam ezzel a programmal is, a menetszámok miatt. Egy táblázatban néztem hogy ez a vas mekkora teljesítményt tud leadni, és ott is 50W ot írtak, és mivel a trafót még nemis terheltem, csak kimértem az adatokat, és ilyenkor nemszámít a teljesítmény.(ha nincs terhelve) Menetszámok is rendben.... nem értem mi lehet a baja.
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehetne kiküszöbölni a búgást az autórádió hallgatása közben. Az autórádió egy tápegységre van kötve és ha bevan kapcsolva akkor búg ha lehalkítom meg menet közben is szerintetek mitkéne csinálni vele ? zavarszűrő vagy mi ? előre is köszi
Sziasztok!
Bár nem egészen elektronika de mégis olyan tárgyról van szó.. Tehát adott egy füstgép melynek a kazán-bemeneti rézcsőnél ereszt. Tehát ahol megy be a kazánba a folyadék ott csöpög és fújja a füstöt is. Ezt hogyan lehetne megoldani ? Mivel az a nem rész menetes hanem gyárilag bele van olvasztva a kazánba de mégis mozog... kilazult valahogy. Ezt hogyan lehetne megcsinálni? előre is köszi
Keményforrasztással elképzelhető, viszont a kazán anyaga, nem tudom mi lehet.
aluminium...és ha rámelegítenék az aluminiumra olyan 350-400fok körül nem szorulna meg a réz aljzat benne ? Vagy az már veszélyes?(elolvad a kazán)
Vagy ha ott körbeönteném ólommal... mert 280fokig fűt fel a kazán az ólom meg 330fokon olvad...
Hello!
Szerintetek meglehet csinálni kicsi módosítással ezt Bővebben: Link a kapcsolást 12 voltosra ? Azaz kb 12 voltot kellene vele szabályozni.
Egyszerűen.
Egy órajelgenerátorral (555) hajtjuk változó pulzusszélessséggel egy FET gate-jét.
"Each segment
output is guaranteed to sink 24 mA in the ON (LOW) state and withstand 15V in the OFF (HIGH) state with a maximum leakage current of 250 mA. " Ez egy 7segmenses ic adatlapján volt. Ez azt jelenti, hogy ha 10V megy be, és azt kapcsolgatja, 5 ledet ráköthetek sorba(2.0V 25mA) ellenállás nélkül?
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell beindítani, az olyan számítógép tápegységet, amin nincs zöld kábel, és ha bedugom nem indul el magától előre is köszi
Szia!
Az lehet, hogy régi AT-tápegység, és valószínű, hogy rossz, azért nem indul el.
Sziasztok! Azt szeretném kérni,hogy a 12V-os 500W-os inverterhez készítsen nekem valaki egy nyák tervet. Nagyon hálás lennék érte. És ha lehet az email címemre, mert sajnos sűrűn nem jutok net közelbe! A címem ott van a profilomba! Köszönöm szépen előre is!
[OFF]Üdv! Szerintem próbálkozz a NyÁK-os topicokban.
Üdv!
Csináltam egy ilyen panelt! Ma jutottam oda,hogy élesszem! A trafó primer körén van két sorba kötött izzó ami halványa ég! A trafó egyenirányítás után +-37V-ot ad le! De ha rajta van a panel akkor pont csak a felét! +18,5V és -18,5V! Szerintetek zárlat vagy elkötés! Nincs jel a bemeneten a kimeneten szintén semmi egyen fesz! Ezt a panelt csináltam! üdvBővebben: Link
Mi a kérdés? De szerintem is zárlat, vagy elkötés.
Mármint az normális,hogy az erősítő panel hatására annyit esik a fesz. vagy nem!? köszi István!
Hány Wattos izzókat kötöttél sorba a primer oldalon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |