Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Nyitott kapukat döngetsz. A dnc progik az ISO vagy EIA kódolású szalagokat még mindig be tudnák olvasni. Persze ehhez megfelelő lejátszó kell.
Még van-lehet üzembe olyan gép aminél lyukszalagon van mentve a paraméter tár. Már ezeken van rs232-485 meg esetleg floppy is, de dolgoztam nem is egy gépen ami még mindig tudja.
Itt a kertben van nekünk még Szentesről származó, valami nemes fokhagymánk.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2022
Nem akarok kötözködni, de ha egy vegán majonézbe belekeversz 1,8% fekete fokhagymát, max piszkosszürke lesz. Nem írják, hogy van benne E153?
Idézet: „E153 – növényi szén: A növényi szén a festékipar klasszikus fekete pigmentje. 95%-ban tiszta szénből áll. Ellentétben a folyadékokban oldható színezékekkel, a növényi szén oldhatatlan; finom részecskéi anélkül oszlanak el a közegben, hogy kémiai összetételük változna. A növényi szén színtartó, hővel és savval szemben stabil. A növényi szén az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül (quantum satis) általánosan engedélyezett.” Ebben az esetben hasmenés ellen is kiváló.
Az nem számít mesterségesnek. A tartósítószerek sem.
Ez régi szokás, én is meglepödtem, amikor egy finn barátom jol megfázva érkezett hozzánk. Nem akart semmi gyogyszert csak fokhagymát meg mézt. Azt belapátolta, és 2 nappal késöbb már egyetemi elöadást tartott.
Nem írnak "E számos" összetevőt, de a színezék "növényi szén".
Hagyd, még hisz a leírtaknak, és a meséknek
Ez a cucc, fokhagymát is akkor látott, mikor a kamionba a zöldséges raklap mellé került.... Növényi cucc is már olyan kezeléseken megy át, amibe belegondolni is rossz A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2022
Mi az, amit szerinted nyugodtan meg lehet enni? A leírtak alapján semmit.
Ami olyan helyről származó rendes kistermelői.
Ezek a szintetikus vackok, tele vannak minden félével.
Akkor van egy kevés.
A Wikipedia ezt írja a Fekete fokhagymáról : Idézet: „A Bon Appétit magazin szerint a fekete fokhagyma íze olyan mint az „érlelt balzsamecet, aszalt szilva, medvecukor, melasz, karamell, tamarind”.[2] Az ideális ízvilágot 70–80 °C közötti fermentálás során lehet elérni, 90 °C-on már keserű ízek is megjelennek.[1]” Ilyen ízeket éreztél? A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2022
Az újabb kutatások szerint az elhízás oka nem a zsiradék, vagy az eddig fetisizált hozzávalók, hanem a műanyagok, amik beépülnek a szervezetbe. Kíváncsi lennék ennek a terméknek az E betűs hozzávalóiból kevesebb van, mint 8?
Időgéppel, a honfoglalás korából származó magokat vet, onnan származó állatok kicsinyeit hozza a jelenbe, onnan származó vízzel öntöz és onnan származó levegővel burkolja be a növényeit, állatait? Esetleg a kész termékeket hozza a múltból, ahol még tiszta volt a levegő, a víz, a föld, a vetőmag?
Mennyi az "olyan" helyek termelési részaránya ma? 5 %? Itt egy kis kimutatás: Bővebben: Link Magyarország: 0.3 % (2006-os adat). Ha figyelembe vesszük, hogy mennyi a tényleg bio, nem csak a rámondott, még silányabb az arány. Magyarán fizikailag sem tudsz csak "olyan" ételt és italt vásárolni, amennyire feltétlenül szükséged lenne. Világos, hogy ez egy új (igaz, inkább sok éves) hullám csak nem sok realitása van.
Látom, a szavak kiforgatása az remekül megy, csak pont az értelmezés nem, amire kéne gondolni
Hanem a full szintetikus dolgok, mint ezek a majonéz, ketchup, és egyéb műanyag kaják, és gyorskaják... A bio cmen eladott dolgok se bio cuccok, csak többet lehet érte kérni.
Nincs itt semmi kiforgatva. Azt sugallod, hogy aki nem kistermelőtől ("olyan") származó alapanyagot vesz, az bűnözik, miközben már csak fizikailag sem lehetséges pusztán tuti kaját venni, teljesen ellentmondva maganak.
Te jó ég, hol írtam, bűnözésről
Na pont erről beszélek, hogy mindent mindenhova beképzelsz, és azt se tudod miről van szó.
Majonéz meg ketchup műanyag? Ugyan mitől?
Nincsenek kiforgatva a szavaid. Egyszerűen, amit írtál
Idézet: „Ami olyan helyről származó rendes kistermelői” az nem (nem úgy) létezik. -Egyrészt: a kistermelő is ma él, mai alapanyagokből, mai szinten gazdálkodik -Másrészt: pont a kistermelő az, aki költséghatékonyság okán (ha szabad, ha nem) Romániából vesz vetőmagot. Ahol nem tilos a GMO. (Nekem semmi bajom a GMO-val, sem Romániával, -legalábbis ilyen szempontból. Csak megjegyeztem) Simán éhenhalna az emberiség kétharmada, ha többszázéves módszerekkel termelnénk, és elég könnyen felüthetnék a fejüket rég elfeledett betegségek. Egyébként (és fontos): én is azt hittem, hogy a "pihenő pákások"-on folyó beszélgetésbe kapcsolódtam be, most látom, hogy nem. Nem ott kéne ezt? Ez a technikai, leginkább elektromos érdekességek topikja lenne, nem mzőgazdasági, élelmiszer téma.... A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2022
Nem kell túlzásokba esni... Lehet hogy számodra nem, de úgy egyébként igenis óriási különbség lehet és van is élelmiszer és élelmiszer között. Már csak ízben, illatban is. Ugye, nem mindegy, hogy a paradicsomod a kertben érik meg természetesen, abban a földben amit nem műtrágyáztál és vegyszereztél agyon, vagy egy fóliában, ahol még éretlen állapotában van elgázosítva, azért hogy bepirosodjon. Érettnek fog látszani, csak épp nem az... És lehetne ezt sorolni a végtelenségig. És már csak azért is nagyobb rálátásom van erre, mivel részben ebből élek.
Kérdezz meg egy tényleg ezzel foglalkozó kutató orvost, hogy az emésztőrendszeri betegségek zöme milyen okokra vezethető vissza. Elárulom. Arra, hogy az emésztőrendszer nem tud már megbírkózni azzal a rengeteg (nem természetes) vacakkal ami belekerül. Elég megnézni egy egyszerű kenyeret, milyen alkotórészei vannak még a szükségeseken kívül (ilyen olyan amolyan adalék, térfogatnövelő stb.). Ennek ellenére, néhány nap után penészes lesz, érdekes módon amit a régi öregek készítettek otthon az meg két hét után sem lett az. Egyetlen dologban van igazad, az hogy valami bio minősítésű, az kb. semmit, vagy nagyon keveset jelent. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2022
Nincs itt semmi túlzás, maximum ott, hogy valaki eszik egy kis szószt és mindjárt kígyót békát kiabálnak rá. Tudom, hogy vannak különbségek, nem is erről szólt az egész hanem arról, hogy a hangoskodó álszentek is megesznek mindenféle dolgot, csak éppen nem tudnak róla. Egyszerűen azért, mert nincs annyi "egészséges" kaja, hogy elég legyen.
És minél többen leszünk, annál kevesebb lesz. Az "egészséges" kaját pedig általában megeszi az aki megtermeli, a vásárlónak abból már nem jut. Mert sokat abból nem lehet előállítani, ahogy írtad is.
Idézet: „Egyetlen dologban van igazad, az hogy valami bio minősítésű, az kb. semmit, vagy nagyon keveset jelent.” (igaz) A bio minősítés az ökológiai gazdálkodásra utal. Az élelmiszerkönyvben nem szerepel, minden élelmiszerre ugyanolyan feltételek vonatkoznak. Mint a zöld áram. Ugyanúgy 230 volt 50 hertz, csak azért drágább, mert vízerőműből származik, nem lignitből. Idézet: Illetve ha lenne, sokkal drágább lenne nem vennék, azaz piaci bukás az igazi élelmiszer. Pld.: egy disznó táppal felfújva 5 hónap alatt 100Kg., természetes kajával kb.: 15-20 hónap ugyanez a súly. Mellesleg a kistermelői "bio" disznó is táppal felfújt. „Egyszerűen azért, mert nincs annyi "egészséges" kaja, hogy elég legyen.”
És a legnagyobb gáz, amikor drágán vesznek "bio" terméket, közben pedig ugyanaz a gyorsan felfújt, mint a többi. De a lelkük nyugodt...
Hogy visszatérjünk a fórum érdekességeihez:
Szert tettem egy (állítólagosan) szivargyújtóból 12V feszültséget adó tápegységre (cigarette lighter power supply). Lásd lent a képet Namost, átlagember örömmel venné, hiszen van néhány dolog, anit autó "villanyával" nem érdemes táplálni, viszont valódi 12V-al igen (például: LED-szalag). Jól jön egy olyan tápegység, ami az autó változó feszültsége (12,6-14,4V) ellenére stabil 12V-ot ád. Hát én azért gyanúsnak találtam, hiszen csináltam már éppen LED-szalagnak stabil 12V-ot, az is talán ha beleférne egy szivargyújtóba (lehet, hogy nem is), egy 5A-es DC/DC konverter gyanús... Megmértem. Bizony a pozitív és a negatív is szakadásmentes, tehát semmi feszültségkorlát, ebből következően járó motornál ugyanaz a 14,4V szalad át. Persze, lehet mondani, hogy ez egyértelmű. De nem, hiszen nem minden ember foglalkozik elektromos dolgokkal. Csak használná, és hoppon marad. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2022
Vajon miböl gondoltad, hogy abban a dugoban stabi van?
Az autoradio is 12 V-s, ahogy az izzok is mind 12 voltosak.
Én gondoltam? Nem. Én sejtettem, hogy nem az.
Ő állítja, hogy 12V? Igen. És (ha hisued, ha nem) én tudom, hogy az autóba szerelt dolgok úgy működnek, ahogyan kell nekik. De olvasd már el, mit írtam, ne kelljen elmagyaráznom mégegyszer....
Ki az az Ö állitja. A dugora az van irva, hogy be meg a kimenet 12V.
Azaz ha 12 V a bemenet 12 V lesz a kimenet is. Abszolut korrekt. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |