Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm a válaszokat!Esetleg kapcsolási rajzokat valaki tudna nekem mutatni??
Nézd meg a másik 100µF (gondolom az van a negatívon) polaritás helyesen van-e beültetve.
Hangját hallgattad? A BD139 Uce mennyi? (A mérőcsúccsal óvatosan)
Valamilyen trafód vagy tápegységed van már?
Áhh egyszerre csak egyet
szóval. A potit merre fordítsam el? mert akárhogy nézem nemértem...most a poti középsőjén van a 470 ohm egyik fele ami megy a poti másik lábára A másik kondi nem lett bántva de megnézem A kondi jó. A poti meg lehet hogy csak én nem látom de jól áll.
Van tápom 1 potméterrel szabályozható 0-12 v ig és 1 választható 1,5/3/4,5/6/9/12 V
de ha kell hozzá valami jobb akk tudok szerezni
Azt a "középsőt" kell a 470ohm másik lábához forgatni. A rajz segít megérteni.
Sziasztok!
Szerintetek hány Wattos lehet Grundig R 4200 MK II tipusu erölködőm mert nincs ráirva.
Na mégegyszer megnéztem ha minden igaz jobbra kell eltekerni. el is forgattam. Primer izzó bent a vékony dtrót bizti helyett bent lássuk...
A rajz alapján rájöttem.
Ez a témája. Ezt a kapcsolást ajánlom. A tápfeszültség a kezdeti 12V-ról a későbbiekben növelhető.
Elfogattam a potit és nem csinál semmit. Ha a hansgzórót rékötöm halkan susok egyet és utána semmi adtam rá jelet de semmi...
Köszönöm a választ majd ha következőnek rendelek akkor rendelek 1 párat és akkor megcsinálom.Még egyszer köszönöm
Ha előtét izzóval, hangszóróval megeszi az egyik tápot akkor van még rossz feted.
BD139 Uce?
Közben mikor jelet adtam volna neki nem reagált rá. Elkezdtem tapizni a csatit semmi majd pukkant egyet a hangszóró felizott az égő. Lehet hogy féltápfeszt kapott.... Viszont most susog a hangszóró és ütemre pattog...
Mindjárt megmérem a bd139-et. A C-és E között folyton változik a feszültség. 0-tól 0,35V-ig.
Mathyas kolléga kérésére felteszem a PA-300 új nyák tervét
Gainclone-ra keress rá.
Az a kollektor-emitter feszültség nagyon kevés. Mérés közben volt +/- táp? Találtál rossz fetet a negatív tápoldalban? Annak a 0,22ohm-ján esik feszültség ilyenkor a többién nem.
A mérés közben megvolt a tápfesz. Az összes fetet kivettem tegnap és átmértem 2 volt zárlatos. A többi nem zárlatos így visszatettem...
Komolyan mondom annak örülnék a legjobban ha az egész felrobbanna aztán le lenne a gonnd róla. Amióta ez a panel megvan ismerősömnek csak a baj van vele... Persze a használat miatt. Az összevissza hangszórók párhuzamos rákapcsolása erősen megterheli a kapcsolást...
Ezzel a BD tranzisztoros gate előfeszültség állítással ki lehetne húzni a méregfogát. A BD139-et jól kötötted be?
Igen megnéztem az adatlapját és az általad jelölt helyekre kötöttem az adott lábakat.
De holnap megnézem mégegyszer hogy minden oké-e.
Kicsit becsapós melyik szélén van a bázis, a diódavizsgáló megmutatja.
Igen tudom a számozás is 321. az adatlapban. Holnap le ellenőrzöm a egészet. Addig is köszönöm a segítséget.
Szevasztok,nem tudom,hogy jo hejen járok e,de fontos volna ha segitenétek.Van egy ANALOGIC márkáju végfokom,amiben,elko-kat kéne cserélnem.Eredetileg,4db.10000uf 63v-os van benne,én kaptam 22000uf 63v-os at.bele rakhatom annélkül,hogy bármi problémát okozna?Előre is köszönöm a választ.
Igen sőt ajánlott is.
Rövidzár ellenőrzővel nézd végig.
Pontosabban mit? az egesz panelt?Vegig neztem mar sehol nincs oszeerve,nameg miutan lemartam es gyanus volt kessel megkapargaltam hogy meg veleltelnul se erjen oszze.Halkan szepen megy semmi bugas nincs,de mikor adok ra jelet nem sokal nagyobbat,elkezd baszus helyett recsegni..ez miert lehet? pedig a hangszorokat,jel gnd jet egybekotve tettem a kondi gnd reszere...vagy ez a baj?
Nagyon szépen köszönöm!
Igaz, hogy már pár hete nekiálltam egy négy modulból álló Pa 300-nak, de a te verziód sokkal helytakarékosabb.
Szia, igen mert nekem a doboz adott ezért kellett át terveznem az egészet. De a tied is nagyon szép munka gratulálok hozzá.
Udv mindekinek!Epitettem egy tda2005-os icel erositot,mukodni mukodik,de ha nagyobb jelet adok,elkezd nagyon torzitani/recsegni,a tap pedig birja,mert a tapfeszultseg nem esik vissza.Valaki tudna mondani valamit,amit kikene javitsak?A gyari alapkapcsolast csinaltam meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |