Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   116 / 2524
(#) Robi85 válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

(#) fureszk válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Ezek a pozíciószámuk, nem a típusuk/értékük! Ez azért van, hogy ha pl megmondják egy hibás alkatrész pozíciószámát, akkor egyértelműen lehessen tudni, melyikről is van szó! Tehát az értéküket/típusukat máshol keresd.
(#) Robi85 válasza fureszk hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Ezt tudom hogy az a pozicioszáma! Megis mértem egy jót! Ott az érték az előző hszemben! Alkatrész lista nincs a rajzon sajna! ha lenne nemirtam volna!
(#) Robi85 válasza fureszk hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

megtaláltam a tipusát a diódának! OA90

Mivel lehetne helyettesiteni??
(#) pb hozzászólása Feb 26, 2008 /

hellósztok
van egy 2*20wattos quad 405-ös erőlködőm.De az lenne a kérdésem hogy szétszettem mert kellet a trafó hogy ki tudjam próbálni a tda7293-at. a panelekhez nem nyúltam csak a tüskékről forrasztottam le a vezetékeket, de amikor legelősször összeraktam a bal oldali csatorna búgott a jobb oldali pedig szólt rendesen.De mostmár ha bekapcsolom csak zúg búg a kimenet mind a két oldalon.Tettem bele 100nanos kondit a pufferekhez nagyfrekis szűrésnek de mégse lett jó.Mielőtt nem szettem le a paneleket működött most meg nem.
Itt hol lehet a baj?
jah elfelejtettem mondani hogy a vezetékeket ugyan ugy forrasztottam vissza tehát nem cseréltem össze őket. De mégse tudom hogy hol lehet a baj
(#) valve válasza pb hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

2x 20w Quad? Van olyan is? Amgy gondolom ha búg akkor a jel tápot kap vagy elszállt a végfokod,..
(#) pb válasza valve hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

mondjuk nem is inkáb búg hanem recseg de nagyon-
(#) Chokapick válasza lamalas hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

En azt olvastam 44V-ig taplalhato az ic es akkor 20W-ot kilehet huzni belole. Akkor most mi a jo?
(#) szamóca válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Az abszulult max. az adatlap szerint +-22V ahol a Ptot=20W.
Hol olvastál 44V-ot?( Vagy netán a 44V=+-22V :yes: )
(#) Chokapick válasza szamóca hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

A fent levo katalogusban irja. Nyisd meg a TDA2030 pdf -et... ott irja 44V
(#) lamalas válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Igen, szimpla tappal 44V a max. tapfesz, dupla tappal pedig +-22V. Tisztaznod kellene eloszor magadban, hogy mi a szimpla es dupla tap kozti kulonbseg. A Te tapod +-34V-os ami a foldhoz (0 pontohoz) kepest +34V-ot es -34V-ot jelent, de a pozitiv es negativ agak egymashoz kepest mar 68V-on vannak ... ez az amit nem birt ki az
erosito.

A kepen a hianyzo alkatresz 3db TDA2030A Es a tap reszen talalhato 7909,7805,7808 < am ezek az ic-k mindegyike jo,mert lemertem oket. Mostmar nagyon duhit a dolog... nincs mas lehetoseg 32V van az ic 5 es 3 mas laba kozott.>
(#) Imi65 válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Ez van az adatlapján.

TDA2030.pdf

(#) Chokapick hozzászólása Feb 26, 2008 /

Ime...

DSC03527.JPG

Álltalában nem stab.kockákról táplálják a végfokokat.(pláne3-at, -9V;+5V;+8V ról)
Úgyhogy azok lehetnek jók, de semmi közük a 2030 IC tápellátásához.(Szerintem)

nah rendezodott a dolog.Megallapitast nyert az ugy miszerint sima 32V ot kap es nem +- 32. koszonom mindeni segitseget....mostmar jobban odafigyelek ezekre a tap dolgokra

Idézet:
„32V van az ic 5 es 3 mas laba kozott.
Ebből következik, hogy +-16V a tápfeszültsége . Méőcsúcs a testre, és az 5-ös lábra, majd a 3-as lábra. IC cserék, osz döngethetsz is. .
(#) Robi85 hozzászólása Feb 26, 2008 /

Nos találtunk az OA90 helyére diódát! Méghozzá ezt:1N5822
Ez jolehet potlásnak?
(#) pb hozzászólása Feb 27, 2008 /

hellósztok
vettem megint kettő tda7293-as ic-t de ugyan úgy jártam mint előtte
hogy az ic szétduzrrant. pedig csak +-40voltot kap.Tettem bele 100nanos kondit a pufferekhez mint ahogy montátok de így is szétdurran az ic meg mellé még egy 63voltos kondi is szétdurrant a nyákon.Ez mitől lehet?
mert +-30voltos trafóval meg ment
(#) szabi83 válasza pb hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

hány ohmos a hangfalad?
(#) pb válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

4ohm de amikor nem kötöttem rá hangfalat akkor is szétdurrant az ic
am az adatlapjában 4ohmon olyan +-43 +-44voltot kell bírnija az ic-nek
(#) szilva válasza pb hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

A hűtőbordára hogy van felszerelve? Van a borda és az IC hátlapja között szigetelő? A hűtőborda testelve van?
(#) pb válasza szilva hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

helló
nincs elszigetelve a hűtőbordától,de nem is kell hogy el legyen mert semmivel sem érintkezik a borda mert csak az asztalon van összetéve.dintem ez nagy ívbe már a kukába lessz dobva mert már 4 ic-t vágtam vele haza. Tuttok olyan IC-s erősítőt aminek a tápfesze +-40voltot bírja? és teljesítménybe is legyen valami mert egy 3cm-es mnc mélynyomót hajtanák vele
(#) szilva válasza pb hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

Pedig biztos, hogy valami más lesz ott a gond, a 7293-nak a 40V-ot simán kell bírnia még üzem közben is, kivezérlés nélkül katalógus szerint +/-60V-ig jó. Már az eleve érdekes, hogy mitől pukkant ki egy elkó is, tuti, hogy valami nem jól van összerakva vagy bekötve.

Azt pedig jó, ha tudod, hogy az IC hátlapja a negatív tápon van, nem a GND-n, úgyhogy csak óvatosan azzal a szigeteletlen szereléssel... A kimeneteken van Boucherot-tag (gyári ajánlás szerint 3.9ohm / 1uF)?

(#) pb válasza szilva hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

helló
kit ben rendeltem és működött +-30voltról hiperszil trafóról. Nem nyóltam semmihez csak vettem egy +-40voltos toroidot amivel már duraant az ic. természetesen a feszek dc-k
(#) Gery hozzászólása Feb 28, 2008 /

Hello
Már egyszer írtam, de nemkaptam választ és közbe már kitaláltam mitakarok csak kérdés hogy hogyan
Ugye két külön hütöborda hőmérsékletét kéne figyelni ez a probléma. Ez a kapcsolás lenne az egyszerűsegé miatt. Arra gondoltam hogy párhuzamosan 2db 100k-s NTC ellenállást raknék bele, egyiket az egyik másikat a másik bordára. De aztán rájöttem hogy így a kettő borda összes hömérsékletét nézni tehát ha jól gondolom akkor ez nemjó megoldás. Hogy lehetne egyszerüen megoldani, hogy külön-külön is kapcsoljon ha az egyik borda meleg csak, vagy a másik, vagy mindkettő?
(#) Gery válasza Gery hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

JAh bocs még annyit is változtattam hogy inkább ezt építem mert szinte ugyanannyiba kerülnek az alkatrészek, de azt írják jobb. Csak véletlenül még a másikat linkeltem.
Nah szóval ezzel megoldani 2 külön borda figyelését?
(#) szamóca válasza Gery hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Szia!
Én nem bonyolítottam meg. Vettem a Contha-ban egy 60 fokos hőkapcsolót, és ez kapcsolgatja ventit.
A hiszterézis pedig, a venti borda felől szerelve, az érzékelő a másik oldalon.
Egyszerű, olcsó, és működik.
(#) farádiusz hozzászólása Feb 28, 2008 /

Hell.Nekem egy olyan segítőkész Máyerre van szükségem,aki megtudná nekem mondani,hogy 1 quad
mitől ad a végén -50v!

A segítséget előre is köszike!!
(#) vicsys válasza farádiusz hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

Zárlatos a - ágban lévő végtranyód.
Következő: »»   116 / 2524
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem