Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1262 / 2523
(#) highand válasza reloop hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Már bocsánat, de az eredeti rajz is működőképes lehet. Szerintem.
(#) reloop válasza highand hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Próbálom magam beleélni, de bázis-emitteráram nélkül nem megy.

A BE dióda helyett a BC dióda nyit ki. Az izgalmas az, hogy a BE dióda záróirányban van előfeszítve és az alagút effektus miatt GHz tartományú rezgés keletkezik, amit a meghajtó Millere simít ki. Az iparban akkor használják így a BC307-et, BC308-at, ha nagyon alacsony beta-jú tranzisztor kellene brutális Ftr-el, ami nincsen ugye.

Szóval szerintem működőképes.
(#) (Felhasználó 46585) válasza reloop hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Ha jól gondolom, a tranyók inverz üzemben működnek. Analóg felhasználást még nem láttam így, kapcsolóüzemben már használtam, a lényeges az bennük, hogy csak néhány mV esik ilyenkor rajtuk. Tehát nagyon jó analóg kapcsolót lehet belőlük csinálni.
(#) reloop válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Az elvi működést már belátom. Vajon milyen hatással lehet a linearitásra?
(#) (Felhasználó 46585) válasza reloop hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Nem t'om. Tekintve, hogy fordítva van a tranyó, nem lehet túl nagy fesz rajta, hiszen a b-e dióda visszafelé nem tud túl sok feszt. Ettől még lehet jó... Ki kell próbálni, de ez megint az a kategória, ahol szubjektív benyomásokra hagyatkozunk.És ez nem a végfok, hanem csak a bemenet, úgyhogy túl sok jelentősége szerintem nem lehet.
(#) reloop válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Párszor megesett velem, hogy mellényúltam a CBE <> EBC lábkiosztású tranzisztornak, hasonló funkcióban, nem igazán működött

Észnél kell lenni, ha ilyen üzemű tranzisztort akarsz helyettesíteni, mert a BE dióda záróirányú letörési feszültsége nagyon alacsony. Ebben a kapcsolásban a tervező észnél volt, mert be van tervezve egy 47k ohm-os ellenállás sorban, így a letörés nem jár meghibásodással, viszont lehet vagy 50-60mV nagyfreki rajta, ami persze nem tud továbbmenni a következő tranzisztor Millere miatt. Kb úgy simítja a hangot, mint a magnófej és szalag hiszterézisét az előmágnesezés.

Jó ez a rajz, adott egy ötletet, ilyennel kell hajtani nagy bemeneti kapacitású kapcsoló eszközöket. A negatív ellenállású szakasz miatt irgalmatlan kapacitásokat lehet utána kötni.
(#) reloop válasza highand hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Belenéztem a BC307 adatlapjába emitter-bázisa 5V-ot tűr. Az áramgenerátor több mint szokatlan.

Nem tudjuk mekkora tápfeszültségről jár.
(#) highand válasza simoniotto hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Azt hiszem tudom mitől serceg. Mérd meg a tápfeszültséget. Nem tettél rá egy nagyobb feszültségű transzformátort amikor átdobozoltad? Mert nem szabad!! Ez a kapcsolás csak kis tápfeszültséggel működik úgy, ahogyan kell.

Önmagában az 5V nem baj, mert nem tud meghibásodni a 2µF-on keresztül. Biztosan lesz még a bemenettel sorban egy 10k ohm körüli ellenállás. Letörik, telítődik, elzáródik, kiürül - szóval felrezeg jó nagy frekvencián. Ezzel a uV-os vezérlő tartomány helyett néhány 10mV-os tartományt fog át, hát nagyon lineáris lehet. ( és nagyon-de nagyon mély tónusú a hangja) Én inkább a differősítő másik tranzisztoránál hiányolok egy ellenállást a negatív táp felé. Ott kell annak lennie az emitter és a táp között.
(#) Haliapu válasza reloop hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Szia, így tán már nekem is sikerül ki maratnom a panelt, még valami hová lettek a trimmer potik ? Most vettem észre, hogy a 7812-nek elrontottam a láb ki osztását de itt ki is javítottam és a leválasztó kondi lábát is módosítottam a meglévő alkatrészeimhez. Most, hozzá is fogok az új nyák hoz és nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Majd beszámolok a kész technikáról.

Haliapu_5.lay

(#) reloop válasza Haliapu hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Közvetve tettem fel a kérdést.
Nem reagáltál rá, így Zoli ki is vette. Szeretnéd a két fajta kimenet arányát ilyen módon állítani?
(#) padarnorbi hozzászólása Márc 13, 2013 /

sziasztok volna 1 olyan kérdésem van 1 jvc márkáju 5.1 em de nincs meg a gyári dvd je és sajnos a dvd kapcsolná be az egészet 1 8 pin es csatlakozón keresztül esetleg lenne valakinek ötlete hogy hogy lehet ezt kiiktatni vagy átalakitani hogy a dvd nélkül is tudjam használni? előre is köszönöm
(#) reloop válasza padarnorbi hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Szia! Egy ilyen probléma megoldását megtalálod a hozzászólásaim között. Ha belinkeled a rajzát, vagy megadod a típusát akkor jelölöm mit kell összekötni a működéshez.
(#) padarnorbi hozzászólása Márc 13, 2013 /

hello a típusa SP-PWA10
http://www.ebay.com/itm/JVC-SUB-WOOFER-SP-PWA10-AMP-ONLY-/230841903264
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
(#) reloop válasza padarnorbi hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

A megoldása némi szakértelmet igényel. A mini DIN 8-as csatlakozójára +12V-ot kell kötni. A test a csatlakozó ház, vagy a 4-es láb lehet.
Erre szükség lehet. 74. oldal, 6A mező.
Ha önjáróvá szeretnéd tenni, az RY400 relét váltsd ki kapcsolóval. A csatlakozó 8-as lábát a saját tápjáról húzhatod így fel 11-12V-ra.
(#) szilva hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok,

Lenne egy erősítős problémám, ide feltettem. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) mraulajos hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok!
Legyen szíves valaki bólintson már rá erre. (LM1036) Köszönöm!
Bővebben: Link
(#) Beringer 600 hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok! Gyerekek valakinek ismerős ez a fajta erősítő modul?köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013

181817.jpg

(#) Beringer 600 válasza szilva hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Heló! először is meg kellene győződnöd,hogy táp ellátás van-e a készülékben.Ha esetleg a trafó meg kapja a 220v-ot,és mégsem jön ki belőle feszültség.akkor minden bizonnyal a trafóddal,vagy jobbik esetben csak a trafóba el helyezett hőkioldó kapcsolt szét.lényegébe javítható,ha az alábbi a hiba,de pepecs munka kissé.Van benne super-A jelzésű alkatrész?Ezt az alkatrészt,VC5022-es néven találod.
(#) Beringer 600 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Ez az IC intézi az A és AB osztályú üzemmód vezérlést a végfokban.
A JVC saját szabadalma ez a Super-A kapcsolás
(#) blasz hozzászólása Márc 13, 2013 /

Sziasztok cseréltem egy ic-t LM3886 most szól de labor tápról próbáltam szól rendesen de a saját trafója 2x42vDc az sok lesz neki igaz?
Köszi
(#) Gabó válasza blasz hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Már ki lett tegnap fejtve, hogy sok.
(#) blasz válasza Gabó hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Az igaz,de nem tudom kössem e vissza saját tápra,reloop szerint 16ohm-ra jó lenne a fesz,de nem szeretnék megint IC-t venni
(#) Gabó válasza blasz hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Hány ohmon akarod járatni? Gondolom 4 vagy 8. Ha Megoldható, letekersz pár menetet a trafóról és kész.
(#) blasz hozzászólása Márc 13, 2013 /

Szerintetek ez gyári QUAD lenne?
(#) blasz válasza Gabó hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Találtam 2x26vAc trafót azt kapja meg
Következő: »»   1262 / 2523
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem