Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A belinkelt poti csak 1x100kOhm és nem logaritmikus, hanem lineáris.
Tényleg lin., érdekes mert a B-s szokott logaritmikus lenni.De a lényeg a 2x100k log.
Úgy pontosítanám, hogy gyártófüggő a "letter code".
A power kapcsolóm a primer betápot fogja fázis-nulla ágban egyaránt szakítani, a standby pedig a 600V-os és a -54-es biast egyből szekunder oldalon. Én sem értem miért így van az eredeti rajzon.
Itt miért nincs rá igény?
Idézet: „standby pedig a 600V-os és a -54-es biast egyből szekunder oldalon” A -54V feszültségét nem ajánlott bevonni a készenlét kapcsolásába. Idézet: „Itt miért nincs rá igény?” Fűtés + DC-re emelésének szükségessége, kapcsolásfüggő, ha a csövek katódfeszültsége alacsony szinten van, akkor nem kell felemelni. Akkor van jelentősége ha a cső katód és fűtőszál potenciál különbsége magas, túl lépi a cső adatlapján megadott határértékeket. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
Sziasztok!
Beruháztam 2db tda1562q ic-re. Megépítettem az erősítőket, a gyári kapcsolás alapján külön külön. PC tápról hajtottam. Jól működtek, szépen szóltak, csak egyszer nem érintkezett az audió bemeneten a föld, nagy búgás lett (kontakt hiba ugye), kikapcsoltam, megjavítottam a hibát, majd újra be és azóta kinyomja a hangszórók membránját maximumra, s nincs hang, semmi. Gondolom feszültség van a kimeneten. Újra lehet valahogy éleszteni? Nincs szaga, nem égett egyik ic sem. Köszönöm a választ.
Szia! A bemenő csatoló kondenzátort ellenőrizd zárlat szempontjából, esetleg cseréld le.
Sajnos nem zárlatos, jó a bemenő jel Valami más ötleted nincs esetleg?
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
Valószínű eltávozott az IC-d az örök elektronmezőkre
Sziasztok,
Hidalva a VF2-ből szimmetrikus 35voltról mekkora teljesítmény szedhető ki 4 ohm-om ?
A biztos halál megállapításához mérd meg testhez képest az alábbi lábak feszültségét: 1, 2, 7, 11, 14.
A hidalt kapcsolás teljesítménye jó közelítéssel megfelel az alaperősítő kétszeres tápfeszültséggel számolt teljesítményének. Pontosabb számításhoz vonj le 2-2V-ot a dupla maradékfeszültség miatt!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
Sziasztok, lenne egy nagyon alap kérdésem, de nem vagyok benne biztos, inkább rákérdezek. Ha az erősítőnek szimmetrikus táp kell, akkor a középmegcsapolt trafó nullpontját össze kell kötnöm az egyenirányítás utáni földponttal?
Szia! Össze kell kötni. Itt egy ábra a mikéntjéről.
Értem.
Azt megkérdezhetem, hogy ez a -54Vol mit is csinál tulajdonképpen a jellel? Nem igazán tudtam még rájönni, hogy miért kell negatív félperiódusokkal bombázni a végfok rácsát. Bővebben: Link
Végcsövek munkapontját lehet beállítani.., van más módja az automatikus munkapont beállítás, katódellenállásokkal. Ezért nem szabad ezt a feszültséget késleltetni, hiánya végcsövek meghibásodását okozza, felizzik az anód és vége!
Sziasztok
Van egy Denon PMA-725R típusú erősítőm amiben bekapcsoláskor egyből kimegy a biztosíték. Már az összes erősítő és más áramkör tápját leforrasztottam csak a dióda híd a két puffer,és egy külön kis táp rész maradt két diódával ekkor biztosíték megint ki. Azonban ha csak a dióda híd és a külön kis táp van rákötve akkor jó. Valamelyik 10000µF-os 56V-os elko zárlatos lehet? Multiméterrel nem zárlatos egyik sem. Minden segítséget nagyon köszönök!
Ez primer, vagy szekunder oldali bizti ami kimegy?
T-s jelölésű, lassú kioldási karakterisztikás olvadóbiztosítót próbáltál bele? Azt javaslom, hogy tegyél egy 230V/40-60W izzót a primer körbe a bizti helyére, és kapcsold be úgy. Ha az izzó csak felvillan, az után kialszik vagy parázslik, akkor kicsi vagy nem lassú biztiket próbálgattál bele eddig. Ha az izzó világít folyamatosan, akkor valami zárlat van a tápban, ez esetben addig szedd ki az alkatrészeket a tápból, amíg az izzó világítása meg nem szűnik. Az az alkatrész, amelyiknek eltávolításánál megszűnt a világítás, az volt a zárlatos.
Szia
Ez primer oldali biztosíték T2.0A-est próbáltam bele ami bele való.De van egy másik ugyan ilyen erősítőm is az T800mA-esel is bekapcsol. Ha a dióda híd után leválasztom akkor nem megy ki,csak ha az elko-k is rajta vannak. Szervizkönyve meg van.Már minden alkatrészt legalább kétszer végigmértem benne. Az izzóval kipróbálom. Köszönöm a segítséget!
Puffer nélkül ugye be lehet kapcsolni, vagy azonos feszültségű kisebb kapacitásúval?
A két puffert kivettem és beraktam két kisebb elko-t ami volt itthon most működik minden.
Megmérni nem tudom őket pontosan,de nem zárlatosak.(56V 10000uF)
Örülök akkor, hogy megoldódott.
Kipróbáltad azért, hogy izzóval mi a helyzet? Nem melegedett valamelyik régi elko?
Hagyományos izzót nem találtam itthon ,most viszont egy T630ma-esel is működik.
A kondik nem melegszenek,és nem is olyan régiek,majd keresek másik erősítőben hasonlókat és azokat belerakom,ezeket pedig megnézem máshol,kapacitás vagy ESR mérőm nincs sajnos. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Van egy erősítőm, pontosabban 4. Mind a 4-ből hhiányzik az OPA 454 műveleti erősítő. Ha a a kapcsolasban az OPA kimenetén lévő helyre jelet kapcsolok, az erősítő szól, csak nagyon halkan. Mivel lehetne az OPA-t helyettesíteni olcsón, egyszerűen? Ha egy sima előerősítőt építek, és az eredeti kapcsolasban az OPA kimeneti helyére kötöm, működhet? A vegfok vegtelensegig egyszerű, 2 végtranyo, amit meghajt 2 kisebb tranzisztor. A vegfok kimenetén - 170mV van, a tápfeszkó 1V-al tér el GND-hoz képest.
Valaki tud segíteni? Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |