Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Helló! Djsky erősítőjében lehet, hogy így helyezkednek el a biztosítékok.
Tehát az előírt feszültségek megvannak?
- -20,4V ? - -40,2V ? - -34,7V ? A csatlakozó 2-es pontján azt a 0,5VAC -ot nem tudom értelmezni. Nem tudom, mi a szerepe. Hány Wattos az az ellenállás? Vajon miért van ott csillag?
Az az ellenállás egy kerámia kondi kinézetű dolog.
A 20,4 40,2 és 34,7V-okat nem értem.A trafóról a 2x27V a végfoké.A 2x17V meg a fesz tsabokra ahol létre jön +-12V +10v és +5V.De van ez az R ellenállás ami nagyon melegszik.A 0,5V-ot én sem értem főleg hogy az AC egy 6,2V os zenerre megy.Mi szerepe van nem tudom. A csillag ezért van mert van egy táplázat amibe benne van hogy az milyen ellenállás.Mindjárt megkeresesm. 4,7 UNF .C 1/4W.
Az valószínűleg a kijelző fűtése lesz.
peter1995, mérj feszültségeket, aztán kiderül. Lehet zárlatos a két dióda a feszültség-kétszerező részen (C777-D778-D777-C776), vagy a két kondenzátor közül valamelyik hibás. A kondik hibája idős készülékeknél elég gyakori, én elsőre azokat cserélném ki. Ha nem ezek, akkor tovább kell követni a hiba okát a rajzon balra haladva. Egyáltalán, van kijelzés? Megy a kijelző?
Ott a pont.A kijelző "süket"Ráadom a feszt(220) a ledek velvillannak van készenlét de a kijelző semmit nem csinál.A magnó rész megy a cd él de ki nem nyitja a tálcát és auxot meg rádiót nem tudok próbálni mert a kijelző nem jelez semmit.
Feszültségeket kell mérni, a rajzon fel vannak tüntetve, jobb ötlet nincs...
T osztályos erősítőben tud valaki segíteni? Nem kell csak olyan 5-10 watt körüli.
Idézet: „A 20,4 40,2 és 34,7V-okat nem értem.” Bocsáss meg, melyik részét nem érted? A kérdésem az volt, hogy megvannak-e ezek a feszültségek? Természetesen nem "+", hanem mint írtam "-" előjellel.
Bocs már látom.Holnap ha ráérek méregetek.Addig is kössz a türelmet.
Nem gondolod hogy ittléted pár, pontosan 36 napja alatt már elég erősítőt nem építettél meg amikhez segítséget kértél? Ha így haladsz, a végén beelőzöl az AEM-emel is.
Tisztelt Szamóca! Csak hogy tisztázzunk valamit, hogy eddig építettem egy Quad 405-öt egy hídba kötött sztereó tda 2009 es-t. Ma éppen tba810a9 kezdtem el csinálni , mivel volt itthon kész alkatrész. Ha esetleg kérdeztem valamiről az fülhallgatóerősítő lehetett mivel van aminek beszerzése komplikált... Gondolom kérdezni nem bűn, lehet hogy bizonyos kérdéseket több témába is feltettem, ezért szíves elnézését kérem.
Másik meg amit nem értek az emberekben egy lány mért nem forraszthat? Tisztelettel: Roberta!
Semmi gond nincs azzal ha lány vagy, sőt! Nem értem miért jössz már másodjára ezzel?
Mindössze furcsállom azt, az utolsó 100 hozzászólásodat nézve, hogy a csövestől kezdve a tranyóson keresztűl az IC-sekig, A, AB ,D, már a T osztálynál tartasz röpke jó egy hónap alatt. Nem kellene-e lassítani? Bár lehet hogy a tudástárbővítésed,és ismeretanyag memórizálásod gyorsabb mint én feltételezem. Akkor bocs.
Gyakorlatilag mindig csak egyszer olvasok el valamit...
ebből mondom 2 darab ab osztályos jött össze, szerintem ic-s erősítőknél elég a datasheet.pdf-et végigolvasni és csak fogni a pákát és összerakni. Ellenben egy csöves erősítő összerakása nagy vágyam de ahoz sokat kell tanulnom még viszont kérdezek ha valamit találtam. Van amit nem építettem mert nem láttam értelmét viszont feleslegesen kérdeztem...
Muty muty akkor.
Quad vagy a Tda 2009 kell?
holnap mid a 2őt küldöm kifogást nem keresek de a quadba még nem tettem bele a védelmet de már miden okés.
kmmmm...talán ennyire mégsem egyszerű.
Vagy mégis?Tda nem igényel szakértelmet... quadnál már figyelni kellet. Mindenkinek másmilyen a memóriája.
A TDA minden harmadik embernél tönkremegy. Igazán megmondhatnád mitől.
Szerinted ezt leírják? Amúgy rossz forrasztás vagy magában hibás a tda ic és onnantól mindegy neki. sikeresen kifogtam így egyet. másiknál meg félre forrasztottam valamit és kiégett a harmadik meg elsőre ment a negyediket meg most csinálom.
Akkor abban kellene segítség, hogy a TDA-nak 1 kHz-től az átvitele csökkenjen. Hogy lehet ezt megoldani úgy, hogy ne menjen tönkre?
Drága Roberta .
Ne haragudj meg rám de a tda is igényel ugyanolyan szakértelmet mint egy (alkatrésztemető)quad. Bár a mai világunkban már nagyon sok kit és előre megtervezett panel eljut a hobbisták kezére hála az internetnek, de hogy csak arról szóljon az elektronika hogy pákával fellapátoljuk az alkartészeket egy panelra és vagy jó lessz vagy nem azért ezt még nem nevezném tudásnak. Az elektronika ott kezdődik hogy ha egy kopasz rajzról működő készüléket tud alkotni az ember. Ott folytatódik ahol már ezt oly minőségben elő tudja állítani hogy az a gyári kivitelezést és úgymond kinézeti igényességet is túl tudja szárnyalni. Hozzáteszem nekem még tda ic egy sem szállt el csak amit direkt durrantottam el. Igényli ugyanugy az odafigyelést és a szakértelmet mint a diszkrét elemekből felépített. A problémák ott jönnek elő ha valaki nincs tisztába azzal hogy az csak azt tudja ami oda van írva és azt kell adni is neki amit az ic gyártója kiad hozzá adatokat.
Odáig kell eljutni, hogy a"kopasz rajzot" meg tudd alkotni. Addig sokat kell olvasni(tanulni).Bocs a kiegészítésért.
Idézet: „Tda nem igényel szakértelmet...” Mégis akad jópár emberke akinél elfüstöl, vagy hibásan működik, legyen az 2003, vagy 7294. Volt itt már példa mindenre. Ha valakinek hiányos a szakértelme egy feladathoz, az ne restelje megtanulni legalább az alapokat saját sikere érdekében és közben persze gyakoroljon egy kis "szakmai alázatot", máskülönben előre borítékolható a kudarc.
Hy!
la 5512-essel kapcsolási rajzot kérnék hogyha lehet. Kösz!
Az nem egy DC kisfeszültségű motorfordulatszám szabályzó?
Debizony az. (Ez meg az Erősítő mindig és mindig fórum.)
Jó, de ez nem egy erősítős topik? Úgy meg vagyok mint mágnesviharban a vasorrú banya.
Ezért nem értettem én sem, hogy, hogy kerül ide egy ilyen kérés.
Erre is van megfelelő topic. Kapcsolási rajzot keresek
Nem kimondottan neki szántam
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy vettem egy TDA7250 erősítő kit-et. Összeraktam, kipróbáltam, ment. Ezzel eddig semmi probléma, de az egyik nap hallgattam halkan és egyszer csak elkezdett nekem zúgni, ezért gyorsan lekapcsoltam.Rámértem a tranzisztorokra és az összes zárlatos volt, ezek BDW93 és BDW94-ek voltak.Ezután vettem TIP142 és TIP147-et. Összeraktam ment. Majd másnap bekapcsoltam az erősítőt és újra ugyanaz lett a problémám, az összes tranzisztorom zárlatos lett. A tápfeszültség nálam +-33 V , szerintem ez nem lehet probléma. Remélem ti tudtok segíteni, hogy miért mennek folyamatosan tönkre a végtranzisztorok. Előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |