Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   153 / 1171
(#) Hujikolp hozzászólása Máj 19, 2009 /

Üdv!

Monitorokban, meg nyomtatóban is láttam már ilyen trafószerűt. Megtudná mondani valaki, hogy ez mi is? Leválasztó trafó?

trafó.jpg

(#) Ricsi89 válasza Hujikolp hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Ez csak egy zavarszűrő, ha jól tudom. Szokott mellette lenni még egy pár kondi is, ami segít elűzni a nem kívánt zavart.
(#) lalipityu hozzászólása Máj 20, 2009 /

Sziasztok látom itt sokmidenre tudtok mondani valamit ezért én is kérdeznék hátha tudtok nekem is segíteni, javítok egy speciális nyomtatót kb 150w teljesítményü készülék, kapcsoló üzemü tápja van, szét égett benne egy alkatrész 230v hálózati feszültség egyik pólusa ezen keresztül megy tovább, ptc erre rájöttem de sehol nem találtam róla konkrét adatot SL12 van ráírva alatta 10006 van még rajta, formája mint egy nagy feszültségü kerámia kondi kb 1cm átmérőjű sötét barna, alap állapotban 10 ohmot tudok mérni egy másik müködö készüékben, melegítem nö az ellenállása. Ugyanilyet kellene beletennem mert szünetmentesről megy a készülék és a ptc kis védelmet nyujt a szünetmentesben levö relének a tul nagy áram felvétel miatt ha megindul a táp. Ha nem is tudom meg pontosan milyen alkatrész ez akkor segítsetek mit lehet be tenni helyette LVR100S tipust találtam TME oldalán de arról sem tudok semmit milyen feszültségü hány ohmos elöre is köszi tanácsot
(#) lalipityu hozzászólása Máj 20, 2009 /

LVR100S most meg találtam az adatait kérdés megfelel ez a célnak?
(#) Moderátor hozzászólása lalipityu hozzászólására (») Máj 20, 2009

Minden bizonnyal sokan, és szívesen segítenének - ha értenék a kérdésed. Így, tagolatlanul, egy fia írásjel, mondatvég és mondatkerzdés, egy új bekezdés nélkül ez aligha várható el valakitől.
Szépen kérlek: Előbb fogalmazd meg, amit mondani szeretnél, majd írd le. Olvasd vissza Magadnak, amit leírtál, mintha teljesen ismeretlen szöveg lenne, és ha érted, csak akkor írd be a fórumba.
Ez Neked is segítség, meg nekünk is. Neked: Mert hamarabb kapsz értelmezhető választ. Nekünk: Mert nem kell találgatnunk, vajon mit is akarhatott kérdezni ez a "lalipityu"?

Köszönöm.
(#) Poki hozzászólása Máj 20, 2009 /

Sziasztok!
Van egy zárlatos alkatrészem, UCC2807-3.
Ez lenne az:
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/texasinstruments/ucc2807-3.pdf

A problémám, hogy az általam ismert alkatrész kereskedőknél (ret,hqvideo,lomex,tme,farnell...)
nincs, és érdeklődésemre azt válaszolták, hogy nem is tudnak beszerezni sajnos.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Poki
(#) radiomano hozzászólása Máj 20, 2009 /

Sziasztok!

A minap kaptam egy EAG AE 233-as csöves erősítőt, amelyben a hangszín szabályozó potméterre ellenállás kinézetű alkatrészek voltak forasztva, a kapcsolási rajzon 100pF-os kondik vannak. Látszott rajta, hogy már nyúlt bele valaki, azt gondoltam ellenállásokat tettek be, de multiméterrel mérve szakadt.
A feliratok:100GF; 120JF
Ezek kondik volnának?
A testük egy cső.

Kép 001.jpg

(#) Ricsi89 válasza radiomano hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Ezek kondik bizony. Ellenállásra rendesen ráírják az értéket, a kondira pedig így írták már akkor is rá.
(#) radiomano hozzászólása Máj 20, 2009 /

Köszönöm a gyors válaszokat, erre nem gondoltam volna, ilyen kondikat még nem láttam.
(#) vizor válasza radiomano hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Csőkondenzátornak hívják
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 23, 2009 /

Üdv mindenkinek! Van egy pár darab modulom, és szeretném megtudni mire lehet felhasználni. Semmi pontosat nem tudok rólla, csak azt, hogy 14V -os tápról járt, és "kétvezetékes" RS485 buszon kommunikál. Ebból is van egy A és egy B portja. Aki ért hozzá, megköszöném, ha tud ebben segíteni.

Szerk.: de figyelmetlen vagyok A típusa RIR300LR

Minden jót, mindenkinek!
(#) szabi83 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Üdv

Idézet:
„Van nekem egy feketedobozom 15 voltról jár, van rajta 3 csatlakozó és még két ledje is van. Meg tudnád mondani, hogy mire használták?

esetleg :photo: ? ? ? ?
(#) _ampervadasz_ válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Tessék, itt van a kép. A sorkapocsban hagyott ellenállás a busz végét hivatot lezárni.
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Ez egy adat ismétlő. Adatvonalakba építették be, ha nagyon hosszú volt, és torzult a jel.
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Köszi az információt. Csak RS485 ös vonalon lehet használni?
(#) llaci56 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Arra találták ki. (Ezt...) Valószínű, hogy igen.
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Mindent köszönök!
(#) proli007 válasza vizor hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Hello!
Akkor azt is áruljuk el, hogy ezek kerámia kondik. (És kb. velem egyidősek..)
üdv! proli007
(#) webinas hozzászólása Máj 24, 2009 /

Sziasztok!
Van egy SMD stab. IC rajta B1184 és PY vagy BII84.
Azt nem tudtam megfejteni, hogy a 2. és 3. szám az egyes vagy pedig nagy I betű.
Azt szeretném megtudni, hogy ez vajon milyen értéket takar?
Szerény véleményem szerint 5V-os, (IN-GND-OUT) de nagyon nem vagyok biztos benne.
Látványos képet sajnos nem tudok feltenni róla.
Köszi előre is!
(#) llaci56 válasza webinas hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

A tok típust azért közölhetnéd, mert az SMD kódfejtők csak azzal működnek.
(#) webinas válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

A tokozás TO-252

Közben átnéztem egy vagonnyi oldalt. Ez valószínűleg nem is stab. IC, hanem tranzisztor...
(#) madazg77 hozzászólása Máj 25, 2009 /

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni egy alkatrész beazonosításában.
Ez van rá irva:ON R0D
A S3

Nézetem az ON gyártó weboldalát de nem találtam ezt a típust.

Köszönöm.
Üdv.

(#) diamik hozzászólása Máj 26, 2009 /

ÜDV!

Minap megkértek nézzek rá egy hordozható légkondira.
Semmi extra csak a hideg vízből csinál hideg levegőt.
Szóval kiméricskéltem, volt benne pár ellenállás, zener dióda, meg tranzisztor. Egyébként az a baj, hogy nem kapcsol be. Betáp megvan, még a pufferkondin is van feszültség. Idáig jutottam a méréssel...

Egyetlenegy Ic van benne, de semmit sem találtam rajta csak ezt:

BEC BA8207BA4KSL0703JKCN

Gőzöm sincs mi lehet, de szerintem ez lehet rossz, mert ez végezheti a bekapcsolást...

Azt kérném ha valaki tud valamit az IC-ről, vagy így láthatatlanban tud segíteni a hiba okában, írjon.

A készülék "típusa":

Orion Intelli-Cool

Előre is köszönök minden fáradozást!!
(#) patexati hozzászólása Máj 26, 2009 /

Sziasztok! Ma kértem a boltban egy 7407ic-t de mást adtak helyette egy DM74LS08n ic-t azt mondták ez is jó lesz helyette ez gyorsabb! Hát én nézegettem de nem merem helyette betenni! Szerintetek jó helyette! (egy pic programozóba lenne)
(#) kobold válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Nagyon nem lesz jó... A 7407 hatszoros nem-invertáló buffer (meghajtó), a 7408 pedig 4 darab kétbemenetű ÉS-kapu. Totálisan más a működésük, ne tedd bele.
(#) patexati válasza kobold hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Hát én is ilyesmire tippeltem! Így jártam (100ft volt)
(#) hozzászólása Máj 28, 2009 /

Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a képen látható alkatrész? Nekem van tippem, igazából csak megerősítést várnék tőletek. A felirat rajta CTC-5.
Előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol!

névtelen.jpg

(#) huba válasza hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Én GE radioaktivitásmérő csőre tippelnék.
(#) klemo86 válasza hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Ez egy jó kis orosz Geiger-Müller cső
(sugárzásdetektor)
(#) válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 28, 2009 /

Huba, Klemo, köszönöm szépen a segítségeteket! Az én tippem is ez volt, csak nem voltam benne egészen biztos
Következő: »»   153 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem