Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   576 / 1173
(#) doomkiller válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Köszi! Hasonlókat találtam én is. A felsőnek a száma: c145FSTESM3807V. Találtam hasonlókat azok darlington tranzisztorok 400V/100A.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
(#) elektroncso válasza doomkiller hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Amúgy ha tippelnem kellene, a négy lábút valami teljesítmény egyenirányítónak gondolnám, a három lábút pedig teljesítmény triaknak. Szerintem kérdezd meg azokat akik a értenek a védőgázas hegesztő belsejéhez, ők talán tudják. Itt a fórumon is van róla téma. Talán MIG MAG hegesztő vagy valami hasonló.
(#) autocaddriver hozzászólása Máj 13, 2014 /

Sziasztok!

Az egyik barátomnak van egy ledes lámpája, szétszedtem. 4 darab ellenálás, 1 db kerámi kondi és egy cx2829 megjelölésű 6 lábú ic van rajta.
A lámpa 3 funkciós:
1. nagy fényerő
2. csökkentett fényerő
3. villogás
A panel hasonló ehhez: KÉP (sajnos fényképet most nem tudok róla készíteni) A panel 1db power ledet hajt meg.
A kérdésem az lenne hozzátok, hogy valaki meg tudja e mondani honnan lehet adatlapot szerezni, illetve honnan lehet ilyet vagy helyettesítőt rendelni?

Köszönöm a válaszotokat
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) nedudgi válasza autocaddriver hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

A legegyszerűbb megoldás egy másik meghajtólapot venni. Feltételezem, a google ellentmondó információkat adott róla, ezért keresed az adatlapot.
(#) Janaboy hozzászólása Máj 13, 2014 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy a képen látható alkatrészt hol szerezhetném be?
Ha nem látszódna jól: HL-S18-N4NO
Természetesen helyettesítő is jó!

Köszi!
üdv
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014

IMAG0889.jpg

(#) kadarist válasza Janaboy hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Szia!
A Távol-keletről beszerezheted.
(#) Ricsi89 válasza autocaddriver hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Ez valami kínai cél-IC direkt erre gyártva. Komplett meghajtópanelt lehet venni az ebay-en, ezt javítani úgysem lehet.
(#) juicy73 hozzászólása Máj 14, 2014 1 /

Sziasztok.
Nem tudom beazonosítani egy felület szerelt alkatrészt.
Kicsit kisebb mint egy stabkocka, háta telibe fém oldalt egy láb. ez van ráírva BN27 8D05
ez egy 12V kenvood kdv-s250p dvd lejátszó táprésze.
ha tud valaki segíteni mivel lehet helyesíteni.
(#) Iceman válasza juicy73 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Szerintem BN 27 zener dióda lehet.
Valami hasonló: Bővebben: Link
(#) papus51 hozzászólása Máj 14, 2014 /

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani a BF982 dual gate fet (SOT-103) tuti bekötését? Az a problémám, hogy ellentmondó rajzokat találok a neten, illetve nem egyértelmű, hogy alul- vagy felülnézeti a rajz.
Köszönöm előre is.
(#) kadarist válasza papus51 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Szia!
Az S lábon lévő bütyök iránya megadja a lábsorrendet.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
(#) papus51 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

Köszi. Ez lehet jó. Amit vettem a LOMEX-ben annak az S lábán van egy balra mutató bütyök, ha a felirat felül van. Viszont a Gugliban találtam még vagy három teljesen más bütykökkel ellátott rajzot, fotót is.
(#) kadarist válasza papus51 hozzászólására (») Máj 14, 2014 /

A tranzisztorok bekötését az IC-kel ellentétben alulról (a felirat a túloldalon) ábrázolják, tehát ezt vedd figyelembe.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
(#) papus51 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Köszi mégegyszer! Értem én ezt, csak találtam jobbra forgó és balra forgó rajzokat is, miközben nem volt egyértelmű, hogy honnan is kell nézni az adott rajzot.
(#) kadarist válasza papus51 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Nyilván azért volt ez a különbség, mert nem minden gyártó vagy forgalmazó ragaszkodik az alsó nézethez. Ezért írtam, hogy a bütyökirány a mérvadó, amely a gate1felé mutat.
(#) Bakman hozzászólása Máj 16, 2014 /

Sziasztok! Fotós ismerősöm masináján (előhívó?) van ilyen aljzat. Ez miféle? Lehet egyáltalán dugvillát szerezni hozzá? Előre is!

dugalj.jpg

(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Megnézném, hogy mi indokolja a 3 pólust, esetleg külön földelés?
Ha semmi, akkor lehet kapni 24Voltos (régen használták autószerelő műhelyekbe steklámpához) aljzat dugóval együtt, hasonló a 220-as konektorhoz, de a pólusok a középtől eltolt (még véletlen se lehessen a 220-ba dugni)
Én ilyet raknék be.
Üdv
(#) JaniK válasza Bakman hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Szia.
Nos utánna néztem egy kicsit. A baloldali kontaktus alatt kicsit látszik is egy részlet a jelolésbol ami a kovetkezo : 10 = 10 Amper, alatta van egy tortvonal, majd 48 V.
Tehát olyan helyekre volt gyártva, ahol kisfeszultsúgu és nagyáramú táplálásra volt szukség.
Pontos típust nem tudtam kideríteni, nekem is van egy 380 V-os négy kontaktusú verzióm, sosem használtam.
Alighanem régi Tesla-Made in Czechoslovakia gyártmányok lehetnek.
Választani kell egy ma kapható megfelelo típust, persze ellendarabbal és azokkal helyettesíteni.
Amúgy nem lepodnék meg ha egy régi Meopta fotós berendezésrol lenne szó.
JaniK
(#) Szpisti válasza Bakman hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Én az ilyen spéci csatlakozókat úgy szoktam megoldani, hogy keresek sárgaréz pálcából vagy réz csavarból olyan átmérőjűt, ami az egyes hüvelyekbe passzentosan (értsd: kényelmesen ki-be mozgatható, de elég szorítóerővel hogy a 10A-t is bírja) belemegy.
Majd nyáklemezből vágok az aljzat méretének megfelelő ellendarabot. Kimarom (vagy maratom) úgy, hogy a tüskéket legyen mihez stabilan rögzíteni, de egymástól elszigetelt felületek legyenek.
A kifúrt nyákba a tüskéket beforrasztom, majd azokra a bemenő vezetékeket.
Előtte persze egy olyan méretű spray vagy pumpás dezodor vagy akármilyen műanyag kupakot kerítek, amibe az egész belefér, és a nyák pont lezárja.
Ezt forrasztás előtt ráhúzom, ha kell egy gumi törésgátlót is használok.
Majd mikor összeállt az egész, műgyantával kiöntöm.
Szerintem olcsóbb és gyorsabb megoldás, mint egy teljesen eltérő aljzat-dugó párost lecserélni.
(#) pont válasza Szpisti hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Szia! Amúgy tetszik a megoldásod, csak azt hogy oldod meg ,hogy ne csak a nyáknál az epoxi-réz közti tapadás tartson? Én elég sokat kínlódom egy mezei tüske kilazulásával is...
(#) Szpisti válasza pont hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

A nyákot lemaratom annyira hogy csak az érintkezők körül legyen réz, amire forrasztok.
Ez a forrasztott felület a csatlakozó "háza" felé befelé néz, a tüskéknek át kell fúrni a nyákot.
Legutóbb 8 érintkezős hasonlót csináltam, forrasztáskor mindent a helyére kell dugni, így precízen beállnak a helyükre a tüskék.
Mikor meg kiöntöm gyantával, akkor a kupakot színültig töltöm, és úgy megy rá a nyák belenyomva a gyantába is. Egy masszív tömböt alkot, szét sem lehet verni később.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Szia, itt van egy kép az ellenpárjáról:Bővebben: Link
Ez mint itt fentebb is írták Csehszlovák gyártmányú törpefeszültségű aljazat. Kicsi az esélyed hogy üzletben kapsz újat. Ha nekem kellene megoldanom akkor fognák egy hagyományos dugót, és formára reszelném az érintkezőket.
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Köszönöm az információkat, marad az aljzat csere, valószínűleg a ma is kapható törpefeszültségű dugvillára (olyat használtam, nem is egyet).
(#) tranyoval hozzászólása Máj 19, 2014 /

Ez a tunert csak úgy kaptam.
VHF/UHF. Valaki esetleg ráismerne, hogy milyen
TV készülékben van ilyen, mert kellene a kapcsolási rajza.
Köszönöm.
(#) kadarist válasza tranyoval hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Szia!
Ez egy csöves Orion tévé kombinált tunere. Sensorionban volt ilyen. A rajz letöltése a "Get Manual"-ra való kattintással történik. Regisztrálni nem kell. AT6461.
(#) P Jani hozzászólása Máj 19, 2014 /

Sziasztok!
most regisztráltam ide. Édesapám régi műhelyét "ganajozom ki" és van egy két cucc, ami nem tudom micsoda. Az egyik ez:
tudjátok micsoda? előre is köszi a választ.

22222.jpg

(#) elektroncso válasza P Jani hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Szia, ez egy elektroncső. Valahol az üveg búrán kellene lenni egy típusszámnak, az alapján lehet adatlapot találni. Vigyázz rá, mert a belsejében vákuum van, össze ne törjön. A régi alkatrészeket ki ne dobd azzal hogy elavult, ha nem akarod raktározni, add el vagy ajándékozd el. Sokan örülnek a régi alkatrészeknek. Sok régi alkatrész jobb mint az újak. Az elektroncsövek áráról ne is beszéljünk. A képen szereplő talán valamilyen nagyobb teljesítményű adócső.
(#) P Jani válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Köszönöm Szépen! Ennek még utána fogok nézni.
Nem tervezem kidobni a dolgokat, raktam is már fel hirdetéseket és még fogok is párat, de csak erre az oldalra, nekem ez a "hagyatékom". Van még pár antik műszer, digitális/analóg műszerek...
(#) elektroncso válasza P Jani hozzászólására (») Máj 19, 2014 / 1

A műszerekre meg nagyon vigyázz, a régi analóg műszerek nagyon jók, van ahol jobban teljesítenek mint a digitálisak. Többen már leírták, és nekem is ez a tapasztalatom hogy ha gyorsan változik a mért érték mire a digitális kiírja az értéket már el is füstölt az áramkör. Analógon sokkal jobban észre lehet venni a hirtelen változásokat.
(#) proli007 válasza P Jani hozzászólására (») Máj 19, 2014 /

Hello! Nagy azt esély rá, hogy ez egy "gatya nélküli" GU81-es lesz..
Következő: »»   576 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem