Fórum témák
» Több friss téma |
A fesz. tűrése és a mérete együtt. Nekem 63V-osban van ekkora, bár a fénykép csalóka lehet, a pontos mérete még nem ismert.
A fiókban én sem találtam, csak 450V-osat, de ilyet pl. rendelni is lehet (bár nem tudom pontosan hova kellene, megfelel-e az adott célnak).
Találtam 2db-ot , ha tovább kutakodom biztosan meg találok , bontott példányok ;
1; - M 474K 250A mérete 10mm magas , 15mm 2 láb közt . 2; - MPE 474J 100V SH mérete 10mmX10mm
Sziasztok.
Van egy smd alkatrészem aminek egyik oldalán 3 a másik oldalán 2 lába van és SU van ráirva vagy 5u. kellene róla egy kis infó hogy mi ez és hogy esetleg lehet e valami mással helyettesíteni. Kösz mindenkinek. Laci
Sziasztok!
Van egy BT 106 vagy BT 105 jelöléssel ellátott alkatrészem nem látszódik rendesen hogy ötös-e vagy hatos. Megerősítést szeretnék kérni tőletek, hogy ez egy Tirisztor és 2,5A 600W adatokkal rendelkezik.
Ezen a képen még a BT sem látszódik rendesen, nemhogy a számok. Rakj egy nagyítót a telefonod lencséje elé és úgy fotózz!
Ezen a képen még a BT sem látszódik rendesen, nemhogy a számok
Nem is látszódhat mivel a hideg gyantából való kibányászás közben elég megviselt lett. De még mielőtt teljesen olvashatatlan lett, azelőtt leírtam a típust. Csak az utolsó számban nem vagyok biztos, hogy 5 vagy 6-os. Rakj egy nagyítót a telefonod lencséje elé és úgy fotózz! Ennek rakhatok bármit ez ettől nem lesz jobb (össze van karcolva a kamera..). Csak az alakját szerettem volna megmutatni hátha abból kiderül az utolsó szám. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
Egy alkatrésznél nyilván nem mindegy, hogy 105 vagy 106-os szám szerepel a tokozásán. Tehát ez a szám eléggé fontos lehet, és a rossz, homályos képed sajnos semmilyen támpontot sem ad a meghatározásához. A BT106-ra rákeresve egy 700V, 1A-es tirisztort lehet találni.
Köszönöm! Erre az információra volt szükségem!
700V 1A vagy 600V 2,5A tehát ha veszek egy 800V 4A tirisztort akkor nem lövök mellé.
Valaki nem tud valamit az előbbi hozzászólásomban lévő alkatrészről??
Ha minden igaz Linear voltage regulator integrated circuit R1122N381B.
Töltsd le az adatlapot, nézd meg a lábkiosztást és mérj rá. Én itt találtam meg.
Szia. Ahogy nézem ez lesz az http://www.kecj.co.jp/datasheets/KIC7S14FU.pdf mer az 5 és a 3 lábra megy nekem 5v és a 2 lábára megy egy fordulatszámmérő jele, de most pontosan mit is csinál ez? ha el tudnád magyarázni.
Nagysebességű CMOS Schmitt Inverter. Ugyanaz a bekötése, mint a KIC7SU04FU-nek, de a bemenetén van 25% Vcc hiszterézis és Schmitt trigger funkció. Bemeneti védelem van statikus kisülések vagy tranziens túlfeszültség ellen.
Tápfeszültség tartománya Vcc:-0,5 -- 7 Volt 2 és 6 V között javasolt DC bemeneti feszültség -0,5 V -- 0,5 V, DC kimeneti feszültség ugyanaz. A lábbekötés felülnézetből (bal oldalt a három láb) 1 NC (not connected) .......................................... 5 Vcc 2 Input ...........................................4 Output 3 GND Tehát tkp. ennek az ötlábúnak csak 4 lába van. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
Köszönöm a fáradtságodat de ez egy kicsit magas nekem, hiányzik egy kis alapismeret szerintem, de legalább nagyjából ki tudom mérni hogy nem e szakadt vagy nem e zárlatos a lábai.
Ha jól látom az ellső kettő relé lesz, a másik kettőt nem ismerem fel, mert elég gyenge a kép. A relé egy kapcsoló ami ha kap egy bizonyos áramot (Ami rá van írva) akkor bekapcsol. általában autómata berendezésekben használják.
Hello! Ez egy digitális logikai áramkör, neve "inverter". Elsődleges feladat a bementi jel fordítása. A digitális rendszernél, csak két állapot van, magas, vagy alacsony szint. (A "magas szint" megközelítően a tápfeszültség értékét jelenti, az alacsony pedig a 0V-ot.) Itt ha a bement magas szintű, akkor a kimenet alacsony szinten van. Vagy, ha a bement alacsony szintű, a kimenet magas szinten van. Avagy a kimenet mindig a bement ellenkezőjére vált. (Ez egyébként a tagadást is jelenti, "NOT" szóval is szokták írni.)
Kimérni úgy lehet, hogy a GND-re 0V-ot adsz, a Vcc-re +5V-ot. Ha az In-A bementet +5V-ra kötöd, akkor az Out Y kimenet 0V lesz. Ha a bemenetet 0V-ra kötöd, akkor a kimenet kb. +5V lesz. Egy bement, egy feszültség szint felett, a jelet magas szintnek veszi. Alatta alacsony szintnek. De ez az inverter bemenete, még hiszterézises is. Vagy is más feszültségtől nézi a bementet magasnak és más szinttől alacsonynak. A két szint közötti feszültség különbséget hívják hiszterézisnek. Az adatlapon látható, hogy a bement magas szintnek (4,5V tápfesz mellett), a 2,7V feletti feszültséget nézi. (Positive Threshold Voltage) Alacsony szintnek, az 1,3V alatti feszültséget. (Negative Threshold Voltage) Az 1,3..2,7V feszültség különbség a hiszterézis. (Hysteresis Voltage) Ha ezen feszültségek között van a bement, akkor a kimenet olyan állapotban van, amilyen küszöbértéket lépett át előtte a bementi feszültség. Tehát ha az invertered bemenetére nem egy határozott logikai jelet vezetsz, hanem mondjuk egy potit amivel a feszültséget 0..5V között állíthatod, akkor nulláról tekerve a potit, a következő működés lesz: 0V-nál a kimenet 5V lesz. És ez mindaddig úgy is marad, míg el nem éred a 2,7V feszültséget (Vagy fölé is mész.) Ekkor a kimenet 0V lesz. A kimenet minaddig úgy marad, míg a bementi feszültséget le nem csökkented 1,3V alá. Ekkor vált a kimenet 5V-ra. Ez után ha ismét emeled a feszültséget, akkor a kimenet csak 2,7V felett fog 0V-ra váltani. Hogy mire jó ez? pld. nem határozott logikai feszültséget (0/5V) határozott logikai jelszintre alakítani. Vagy pld. zajos bementi jelből, ismét "rendes" logikai szintet gyártani..
Üdv.
Kösz az átfogó tanulmányt, már valamit kezdek kapizsgálni belőle. Ez egy mosógép paneljában van, a motoron van egy kis generátor ami fordulaszám mérőként funkcionál, egy tekercs amiben egy mágnes forog és ennek a jele megy ezen az alkatrészen keresztül a procihoz és valami végett nem érzi ezt a jelet, azért akartam kicsit többet megtudni erről az alkatrészről. Van még egy kismillió panelem de ilyen sajna egyikbe sem van, hanem egy mobiltelefonban találtam egy hasonlót de igazából hogy olyan e azt ránézésre nem tudom megmondani.
Szerencsére nem egy kuriózum alkatrész (Utolsó).
Sziasztok Van egy régi erősítőből egy panelem ami az áramellátásra szolgált. van rajta pár tranzisztor C547C Mire szolgálhat ez a tranzisztor?
BC547C; funkció, a kapcsolás szerint.
2SC547C
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
BC lesz az, csak a Philipsék lespórolták a B-t.
Ritkán értékelek hozzászólásokat. Most kivételesen egy csillagos ötöst szerettem volna adni, de annyira lelassult a hálózatom, , hogy noszogatásképpen kicsit sraffozgattam az egérrel, aztán egyszer csak aktivizálódott a negatív vélemény ikon. Kérem a moderátort, ha lehetséges cserélje a negatív véleményt legalább két pozitívra. Nagyon alapos, közérthető választ kaptunk a témában proli007-től!
Köszönöm, részemről jár neki a minimum két piros pont! (A feketét kérem törölni...)
Nyomj rá mégegyszer.
Kedves Fórumtársak!
A mai napon kaptam ajándékba egy dobozkát sok tranzisztorral, csak sajnos nincsenek megjelölve (nincs típus, sorozatszám stb). A képeken láthatóak. A beazonosításukhoz kérek segítséget. Rendelkezésemre áll egy multiméter amivel tudok PNP és NPN mérni. Mindegyik TO18 as. A segítséget előre is köszönöm!
Ezek mintafélvezetők, amelyeken nincs tokjelzés. A jellemzőiket célműszerekkel lehet megismerni.
Igazad lehet!
Na így nem jutottam túl közel a megoldáshoz. Viszont nem lehetnek rossz minőségűek mivel aranyozott a lábuk meg a tokozás alja is. Az biztos, hogy jól forraszthatóak.
Az különösen nem jelent kiemelkedő minőséget hogy aranyozottak. Anno a magyar BC108 és társait is aranyozták, fémtokozták.
A csomagolás dátumából kiindulva nagyon nagy variáció nem valószínű. Egy kéziműszerrel az erősítési tényezőjüket meg tudod mérni. Ha >100 , nagy valószínűséggel hangfrekis áramkörökbe megfelelők lesznek. Ha kisebb, lehet hogy rádiófrekis alkalmazásokra szánták. 1968-ban még nem volt divat nagyfeszültségű félvezetőket gyártani, tehát 40-50V-nál nagyobb feszre nem használnám (és túl nagy áramokkal sem). A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Sikerült kitörnöm egy ilyen: Bővebben: Link LED szalag vezérlő infra vevőjének az egyik lábát. Sem a nyákon sem az alkatrészen nem találtam semmi használhatót. A vevő hátulján LFN felirat van.
Valaki meg tudja mondani milyen frekvenciás vevővel tudom helyettesíteni?
Méricskéltem egy kicsit, változóak az értékek.
Lenne egy nem teljesen idevágó kérdésem: ha a multiméteren NPN tranzisztort próbálok mérni PNP foglalatban akkor nem szabad mutatni neki semmit. Ha helyes a logikám akkor így ki tudom deríteni a polaritást? |
Bejelentkezés
Hirdetés |