Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   602 / 1173
(#) qvasz2 válasza ttindian hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

A fesz. tűrése és a mérete együtt. Nekem 63V-osban van ekkora, bár a fénykép csalóka lehet, a pontos mérete még nem ismert.
(#) ktamas66 válasza Gránátalma hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

A fiókban én sem találtam, csak 450V-osat, de ilyet pl. rendelni is lehet (bár nem tudom pontosan hova kellene, megfelel-e az adott célnak).
(#) ttindian válasza Gránátalma hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Találtam 2db-ot , ha tovább kutakodom biztosan meg találok , bontott példányok ;
1; - M 474K 250A mérete 10mm magas , 15mm 2 láb közt .
2; - MPE 474J 100V SH mérete 10mmX10mm
(#) lukovicsek hozzászólása Szept 9, 2014 /

Sziasztok.
Van egy smd alkatrészem aminek egyik oldalán 3 a másik oldalán 2 lába van és SU van ráirva vagy 5u. kellene róla egy kis infó hogy mi ez és hogy esetleg lehet e valami mással helyettesíteni.

Kösz mindenkinek. Laci
(#) Mircsof hozzászólása Szept 9, 2014 /

Sziasztok!
Van egy BT 106 vagy BT 105 jelöléssel ellátott alkatrészem nem látszódik rendesen hogy ötös-e vagy hatos.
Megerősítést szeretnék kérni tőletek, hogy ez egy Tirisztor és 2,5A 600W adatokkal rendelkezik.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ezen a képen még a BT sem látszódik rendesen, nemhogy a számok. Rakj egy nagyítót a telefonod lencséje elé és úgy fotózz!
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ezen a képen még a BT sem látszódik rendesen, nemhogy a számok
Nem is látszódhat mivel a hideg gyantából való kibányászás közben elég megviselt lett.
De még mielőtt teljesen olvashatatlan lett, azelőtt leírtam a típust. Csak az utolsó számban nem vagyok biztos, hogy 5 vagy 6-os.
Rakj egy nagyítót a telefonod lencséje elé és úgy fotózz!
Ennek rakhatok bármit ez ettől nem lesz jobb (össze van karcolva a kamera..).
Csak az alakját szerettem volna megmutatni hátha abból kiderül az utolsó szám.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Egy alkatrésznél nyilván nem mindegy, hogy 105 vagy 106-os szám szerepel a tokozásán. Tehát ez a szám eléggé fontos lehet, és a rossz, homályos képed sajnos semmilyen támpontot sem ad a meghatározásához. A BT106-ra rákeresve egy 700V, 1A-es tirisztort lehet találni.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Köszönöm! Erre az információra volt szükségem!
700V 1A vagy 600V 2,5A tehát ha veszek egy 800V 4A tirisztort akkor nem lövök mellé.
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Valaki nem tud valamit az előbbi hozzászólásomban lévő alkatrészről??
(#) efraim válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Ha minden igaz Linear voltage regulator integrated circuit R1122N381B.
Töltsd le az adatlapot, nézd meg a lábkiosztást és mérj rá.
Én itt találtam meg.
(#) lukovicsek válasza efraim hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Szia. Ahogy nézem ez lesz az http://www.kecj.co.jp/datasheets/KIC7S14FU.pdf mer az 5 és a 3 lábra megy nekem 5v és a 2 lábára megy egy fordulatszámmérő jele, de most pontosan mit is csinál ez? ha el tudnád magyarázni.
(#) efraim válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Nagysebességű CMOS Schmitt Inverter. Ugyanaz a bekötése, mint a KIC7SU04FU-nek, de a bemenetén van 25% Vcc hiszterézis és Schmitt trigger funkció. Bemeneti védelem van statikus kisülések vagy tranziens túlfeszültség ellen.
Tápfeszültség tartománya Vcc:-0,5 -- 7 Volt 2 és 6 V között javasolt
DC bemeneti feszültség -0,5 V -- 0,5 V, DC kimeneti feszültség ugyanaz.
A lábbekötés felülnézetből (bal oldalt a három láb)
1 NC (not connected)
.......................................... 5 Vcc
2 Input
...........................................4 Output
3 GND

Tehát tkp. ennek az ötlábúnak csak 4 lába van.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
(#) lukovicsek válasza efraim hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Köszönöm a fáradtságodat de ez egy kicsit magas nekem, hiányzik egy kis alapismeret szerintem, de legalább nagyjából ki tudom mérni hogy nem e szakadt vagy nem e zárlatos a lábai.
(#) Sanyi220v válasza aramis hozzászólására (») Szept 10, 2014 /

Ha jól látom az ellső kettő relé lesz, a másik kettőt nem ismerem fel, mert elég gyenge a kép. A relé egy kapcsoló ami ha kap egy bizonyos áramot (Ami rá van írva) akkor bekapcsol. általában autómata berendezésekben használják.
(#) proli007 válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 10, 2014 / 5

Hello! Ez egy digitális logikai áramkör, neve "inverter". Elsődleges feladat a bementi jel fordítása. A digitális rendszernél, csak két állapot van, magas, vagy alacsony szint. (A "magas szint" megközelítően a tápfeszültség értékét jelenti, az alacsony pedig a 0V-ot.) Itt ha a bement magas szintű, akkor a kimenet alacsony szinten van. Vagy, ha a bement alacsony szintű, a kimenet magas szinten van. Avagy a kimenet mindig a bement ellenkezőjére vált. (Ez egyébként a tagadást is jelenti, "NOT" szóval is szokták írni.)
Kimérni úgy lehet, hogy a GND-re 0V-ot adsz, a Vcc-re +5V-ot. Ha az In-A bementet +5V-ra kötöd, akkor az Out Y kimenet 0V lesz. Ha a bemenetet 0V-ra kötöd, akkor a kimenet kb. +5V lesz.

Egy bement, egy feszültség szint felett, a jelet magas szintnek veszi. Alatta alacsony szintnek. De ez az inverter bemenete, még hiszterézises is. Vagy is más feszültségtől nézi a bementet magasnak és más szinttől alacsonynak. A két szint közötti feszültség különbséget hívják hiszterézisnek.
Az adatlapon látható, hogy a bement magas szintnek (4,5V tápfesz mellett), a 2,7V feletti feszültséget nézi. (Positive Threshold Voltage) Alacsony szintnek, az 1,3V alatti feszültséget. (Negative Threshold Voltage)
Az 1,3..2,7V feszültség különbség a hiszterézis. (Hysteresis Voltage) Ha ezen feszültségek között van a bement, akkor a kimenet olyan állapotban van, amilyen küszöbértéket lépett át előtte a bementi feszültség.
Tehát ha az invertered bemenetére nem egy határozott logikai jelet vezetsz, hanem mondjuk egy potit amivel a feszültséget 0..5V között állíthatod, akkor nulláról tekerve a potit, a következő működés lesz:
0V-nál a kimenet 5V lesz. És ez mindaddig úgy is marad, míg el nem éred a 2,7V feszültséget (Vagy fölé is mész.) Ekkor a kimenet 0V lesz. A kimenet minaddig úgy marad, míg a bementi feszültséget le nem csökkented 1,3V alá. Ekkor vált a kimenet 5V-ra.
Ez után ha ismét emeled a feszültséget, akkor a kimenet csak 2,7V felett fog 0V-ra váltani.

Hogy mire jó ez? pld. nem határozott logikai feszültséget (0/5V) határozott logikai jelszintre alakítani. Vagy pld. zajos bementi jelből, ismét "rendes" logikai szintet gyártani..
(#) lukovicsek válasza proli007 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Üdv.
Kösz az átfogó tanulmányt, már valamit kezdek kapizsgálni belőle. Ez egy mosógép paneljában van, a motoron van egy kis generátor ami fordulaszám mérőként funkcionál, egy tekercs amiben egy mágnes forog és ennek a jele megy ezen az alkatrészen keresztül a procihoz és valami végett nem érzi ezt a jelet, azért akartam kicsit többet megtudni erről az alkatrészről. Van még egy kismillió panelem de ilyen sajna egyikbe sem van, hanem egy mobiltelefonban találtam egy hasonlót de igazából hogy olyan e azt ránézésre nem tudom megmondani.
(#) ktamas66 válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Szerencsére nem egy kuriózum alkatrész (Utolsó).
(#) Sanyi220v hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sziasztok Van egy régi erősítőből egy panelem ami az áramellátásra szolgált. van rajta pár tranzisztor C547C Mire szolgálhat ez a tranzisztor?
(#) granpa válasza Sanyi220v hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

BC547C; funkció, a kapcsolás szerint.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

2SC547C
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) kadarist válasza pjg hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

BC lesz az, csak a Philipsék lespórolták a B-t.
(#) Auth Zsigmond válasza proli007 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Ritkán értékelek hozzászólásokat. Most kivételesen egy csillagos ötöst szerettem volna adni, de annyira lelassult a hálózatom, , hogy noszogatásképpen kicsit sraffozgattam az egérrel, aztán egyszer csak aktivizálódott a negatív vélemény ikon. Kérem a moderátort, ha lehetséges cserélje a negatív véleményt legalább két pozitívra. Nagyon alapos, közérthető választ kaptunk a témában proli007-től!
Köszönöm, részemről jár neki a minimum két piros pont! (A feketét kérem törölni...)
(#) Buvarruha válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Nyomj rá mégegyszer.
(#) mmajka hozzászólása Szept 11, 2014 /

Kedves Fórumtársak!

A mai napon kaptam ajándékba egy dobozkát sok tranzisztorral, csak sajnos nincsenek megjelölve (nincs típus, sorozatszám stb). A képeken láthatóak. A beazonosításukhoz kérek segítséget. Rendelkezésemre áll egy multiméter amivel tudok PNP és NPN mérni. Mindegyik TO18 as.

A segítséget előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza mmajka hozzászólására (») Szept 11, 2014 / 1

Ezek mintafélvezetők, amelyeken nincs tokjelzés. A jellemzőiket célműszerekkel lehet megismerni.
(#) mmajka válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Igazad lehet!

Na így nem jutottam túl közel a megoldáshoz. Viszont nem lehetnek rossz minőségűek mivel aranyozott a lábuk meg a tokozás alja is. Az biztos, hogy jól forraszthatóak.
(#) Szpisti válasza mmajka hozzászólására (») Szept 11, 2014 / 1

Az különösen nem jelent kiemelkedő minőséget hogy aranyozottak. Anno a magyar BC108 és társait is aranyozták, fémtokozták.
A csomagolás dátumából kiindulva nagyon nagy variáció nem valószínű.
Egy kéziműszerrel az erősítési tényezőjüket meg tudod mérni.
Ha >100 , nagy valószínűséggel hangfrekis áramkörökbe megfelelők lesznek.
Ha kisebb, lehet hogy rádiófrekis alkalmazásokra szánták.
1968-ban még nem volt divat nagyfeszültségű félvezetőket gyártani, tehát 40-50V-nál nagyobb feszre nem használnám (és túl nagy áramokkal sem).
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) moderboy hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sikerült kitörnöm egy ilyen: Bővebben: Link LED szalag vezérlő infra vevőjének az egyik lábát. Sem a nyákon sem az alkatrészen nem találtam semmi használhatót. A vevő hátulján LFN felirat van.
Valaki meg tudja mondani milyen frekvenciás vevővel tudom helyettesíteni?
(#) mmajka válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Méricskéltem egy kicsit, változóak az értékek.

Lenne egy nem teljesen idevágó kérdésem: ha a multiméteren NPN tranzisztort próbálok mérni PNP foglalatban akkor nem szabad mutatni neki semmit. Ha helyes a logikám akkor így ki tudom deríteni a polaritást?
Következő: »»   602 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem