Fórum témák
» Több friss téma |
Igen segíthet ... írtam hogy milyen van benne , de az eredeti ?
Nem tudom hogy milyen lenne ami jó bele .+-50 Volt kb .
Ha működik a másik fele, akkor annyira nem nyúlhatsz mellé azokkal a Darlington-tranzisztorokkal.
Mo.-on vásárolható kellene és hestore előnyben .
Hazai webáruház: Bővebben: Link.
Tehát darlington TO3/TO204 tokos párt keresel, valami például valami ilyesmit?
Igen ezekre gondoltam . Jó ? Ha nem akkor miért ?
Sziasztok! Régebbi panasonic akkus fúró töltőjében lévő kicsi piros zéner dióda értékét szeretném megtudni a jele A36 .Előre is köszönöm!
Ha az akku érintkezőkkel van párhuzamosan, akkor 36V.
Egy fotó nem ártana a panelról,és az alkatrészről. Pici piros... szuperjó leírás
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy a képen a pirossal jelölt alkatrész mi lehet? Ha rákapcsolom a tápot a kameramodulra, az az alkatrész felforrósodik, ellenállásmérővel mindkét irányban csak néhány ohm az ellenállása.
Szia! Túlfeszültségvédő szupresszordióda.
Szia! Köszi a választ! Küldök fotót! A driver Ic (AN8026)feletti fekete elko közvetlen mellett balról lévő piros dióda ,most 5,6 voltos zéner van a helyén. Talán ez lehet ,amit találtam?A töltő fordított polaritású akkutól ment tönkre amit kínából rendeltem és én dobozoltam a régi házába.De sajnos fordított polaritással küldték amit én nem figyeltem.
Ez a szürke korong mi lehet?
Az egy PTC vagy NTC pasztilla lesz.
A rajta átfolyó áram hatására változtatja az ellenállását. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
Akkor ez lesz az a képen balra. A tda3640 viszont nem tudom mi mert nem találtam datasheetet csak kész rajzot.
Nem az áram, hanem a hőmérséklet...
...Ami a rajta átfolyó áram hatására változik... (vagy rosszul tudom?)
Így pontos. Tehát az áram hőhatása a kulcsfogalom.
Szia!
Tápmeghajtó Ic. https://www.eurobeat.hu/elektronikai-alkatreszek/felvezetok-bontott...da3640 Itt megnézheted.
Szia! Köszönöm a választ, az alkatrészt kiforrasztva is megmértem és úgy már nagyobb ellenállást mértem rajta, és kiderült hogy igazából a képen a felette lévő dióda forrósodott, az alkatrésztől balra lévő kondenzátor zárlata miatt.
Sziasztok! A képeken látható Beag toroid tipusát szeretném megtudni. Előélete ismeretlen, viszont az állapotát tekintve még használva sem volt. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok
Először is mindenkinek nagyon szépen köszönöm ,a hozzászólásokat és a segítségeket. Az volna még a kérdésem, hogy mi alapján tudnám az alkatrészeket pontosabban beazonosítani ? Tulajdonképpen minden hozzászóló más típusú alkatrészt ajánlott illetve, több SMD kódlistát megnéztem és sosem találtam 2x ugyanazt a típust. Csak, hogy pontosítsak , hátha az is közelebb visz a megoldáshoz, ezek a tranzisztorok amiket keresek egy Toyota Yaris Belső órájához tartoznak , illetve ezen keresztül tud még kiírni pár információt mint például az átlagfogyasztást és hasonlóakat, és normál esetben ezen keresztül mutatná az időt is. Úgy hallottam , hogy ez ennél az autónál amolyan típushibának számít. Az interneten is találni róla infót de, hogy konkrétan milyen tranzisztort kellene hozzá vásárolnom , az még nincs meg. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2019
Itt vannak még hozzá a korábbi képek is.
korábbi képek
Az általam tippelt vonalon nem mentél végig? Úgy gondolom/tam, hogy ezek Hall érzékelők, és valamilyen mágnes mozog előttük. Ha tudnál képet küldeni a Yaris műszercsoportjának a helyéről (tehát az üregről, ahonnan az "óra" ki lett véve), talán okosabbak lennénk. Ha akarod, hozd el, és kimérjük. Szeretem az ilyen kihívásokat...
Sziasztok.
Találkozott már valaki a mellékelt képeken látható orosz (CCCP - 1989) műszerrel? Feszültség stabilizátor?, inverter?? Szeretném kideríteni, használható-e valamire. Ha tápra dugom, (220V), a fok. kapcs. 4. állásában a 250V - ig skálázott műszer már kiakad. A trafón kívül mindössze egy tranzisztor, 2 db dióda, egy zener, egy ell. állás és egy elkó képezi az "elektronikát".
Ez egy többcélú tápegység; de hogy mihez?
Устройство питающее многоцелевого назначения КАСКАД - 1
Azaz többcélú tápegységnek irják: Bővebben: Link There are nozzles for burning wood. It can be used for welding of polyethylene film, for soldering wires and small parts.
köszi, közben nekem is újból bebizonyosodott, hogy a gugli a legjobb barátunk, most már csak valami használható leírást, (netán rajzot) kellene találnom, de mindenütt csak a КАСКАД - 2 - höz vannak, ami nem teljesen ugyan ez, bár nagyon hasonló az elv, trafó megcsapolás, fokozat kapcs., stb...
"- akár 60 Ah kapacitású autók és motorkerékpárok akkumulátorainak feltöltésére;
- a televíziók és más, 250 VA kapacitású rádióberendezések névleges tápfeszültségének fenntartása a tápfeszültség 150 és 250 V közötti tartományban történő változása esetén; - háztartási teher szállítása javított feszültséggel; - váltakozóáramú háztartási teher szállítása; - égő minták, díszek, feliratok és minták fa és rétegelt lemezen; - forrasztás vékony huzalok és kis alkatrészek ónvezetékkel; - polietilén fólia hegesztése. Gyártó Minszki Elektrotechnikai Üzem a VI. Kozlov. Belarusz Köztársaság. " a fordításért én kérek elnézést...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |