Fórum témák
» Több friss téma |
Ok ezt felfogtam és ezt be is állitottam de ez kevés és a configure chip-be is be kell állitanom hogy müködjön minden és igazábol ott az állitások erdejében vesztem el nem kicsit, nagyon. Tudom hogy a hozzáértöknek mint ti is ez egyszerü de nekem ez magas mint a homalája. Van valaki aki esetleg tudna küldeni egy alapbeállitást belsö osccillátorral watch dog kikapcsolásssal. Elmondom mit szeretnék, DS höméröt szeretnék illetve delay használatát akár 30 másodpercel (ha jolgondolom ezért kell kikapcsolnom a watch dog-ot) de ez a legkevesebb mert ez a CPU system clock, 4XPLL és még sorolhatnám hogy mit nem értek. Tegnap este bujtam a leirást de a 32000 irásjellel rendelkezönép nyelvéhez tudom hasonlitami.
Nekem ilyen beállitás nincs is mint a tied (osccillator : 111EXT.......)
Te milyen verziot használsz illetve milye PIC-et (18F14K50 van nekem)?
Azt hagyd, elrontottam, most lehet jó cseréltem képet
18F14K50 5.4 verz A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Nem nekem nincs ilyen hogy INT RC mert akkor nem biztos hogy ennyire megakadok.
Sikerült frissiteni 5.5-ös verziora és láss csodát vannak ilyen menüpontok. Köszi a segitséged, este nekilátok a tesztelésnek.
Üdvözletek.
Legegyszerűbben hogyan tudok létrehozni egy SDA/SCL "jellegű" kommunikációt (csak küldés lenne)? Az I2C makró nem jó én csak simán csak 1 bájtos adatot küldözgetnék,de órajelszinkronnal.
Sziasztok
Sajna a frissités kevés mert még igy se megy a 18F és gyanitom hogy a beállitásoknál van a kutya elásva de nem jövök rá hogy mi a bibi. Ha valaki segitene esetleg egy beállitott alapprogrammal azt megköszönném mert nekem nem megy.
Közben fejlödött a dolog, a LED villogtatás megy viszont az LCD már nem söt motmár biztos mert a garázsajtorol visszapattanva a fölel ütközött illetve a talpammal igy a ráforrasztott tüske mind egy egy önállo panellal van csatlakoztatva. Ha valakit érdekel van két felesleges lcd világitásom 16x2
Szóval akkor megtapostad a cuccot lányos zavarodban ?
Ezért kezdik a matematikát az összeadásnál és nem a gyök alatt integrálásnál
Ismét tanultam valamit: elöbb olvasd el a leirást majd taposhatsz ha hülye vagy. A müködés azért hibádzott mert a PIC nem megy 5V-on hanem csak 3.3V-on. Ma megint nekiláttam de ismét érdekes dologba ütköztem, ha rádugom a PIC-re az LCD-t akkor megáll a program de ha lehúzom akkor tökéletesen fut a program. Erre valakinek valami ötlete?
Mégvalamit elfelejtettem, olvastam olyat a PIC18F14K50-ről hogy van benne egy feszültség regulátor ami leveszi az 5V-ot 3.3V-ra de nem tiszta hogy ez hogyan és mire vonatkozik. Ha ez a tápra vonatkozik akkor azt hogyan lehet müködésre birni?
Idézet: Az USB illesztő áramkörnek 3,3 V-os tápfeszültségre van szüksége (a D+/D- vonalakon 3.3 V-os a jelszint!). Ezt állítja elő a beépített LDO amikor 3.3 V-nál magasabb (pl. 5 V) a tápfeszültség (Vdd). „olvastam olyat a PIC18F14K50-ről hogy van benne egy feszültség regulátor ami leveszi az 5V-ot 3.3V-ra de nem tiszta hogy ez hogyan és mire vonatkozik.” Az LDO kimenetére (VUSB láb) egy 470 nF-os kondenzátort kell kötni. Idézet: Mármint a PIC18F14K50? Megy az 5V-ről és 3.3V-ról is! Pont ezt szeretem benne! „a PIC nem megy 5V-on hanem csak 3.3V-on.”
Akkor én nem tudom bekötni, pedig tesztpanelen van és stabil a táp. Az USB-t nem használom, föleg hogy nem is tudom mit hogyan kell. És az hogy ha az LCD-t rákötöm akkor miért fagy le a program? Ha lehúzom akkor ismét müködik. Ezt Ugy tudom hogy egy ledet villogtatok és ha nincs LCD akkor villog de amint rádugom elmegy minden.
Ha összekomolom és külön táprol hajtom akkor az ugy müködhet?
Nem mert a 16F690 viszont müködik pedig ugyan az a program van benne ugyan azon lábkiosztással.
Szia!
Láthatnánk egy kapcsolási rajzot programmal? Mert igy tuti senki nem fog rájönni mi a baja.
Most sajna nem vagyok a mühelyben de amint kijutok (kb este 6) akkor mindenképp felteszek egy rajzot illetve programot.
Sziasztok !
A V5 -ben lévő Encoder makró használható olyan PIC-nél is ,amelyikben nincs portmegszakítás ?
Szia
Létezik olyan fül hogy "új hozzászólás" ha erre klikk akkor azt mindenkinek cimzed. Ezt csak azért írom mert én egy alap alatti kezdö vagyok igy mondhatni lövésem sincs miröl van szó. Egyébként pont a portmegszakitás az én keresztem mert soha nem fogom megérteni ezt az egész megszakítást nem vágom. Szoval nem biztos hogy engem akartál kérdezni.
Sőt biztos ,hogy nem ,de mindenki láthatja így is !
"bocsásssámeg"
Kedves hozzáértők!
Hogyan bírom rá a flowcodeban a PIC-et hogy hatványt számoljon? pl: y=x^0.5895
Y változó Float (lebegőpontos) legyen. Ha az x-ben nem egész szám van, akkor az is. Arra azonban készűlj fel, hogy ez iszonyatosan zabálja a RAM-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |