Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   138 / 360
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Ok ezt felfogtam és ezt be is állitottam de ez kevés és a configure chip-be is be kell állitanom hogy müködjön minden és igazábol ott az állitások erdejében vesztem el nem kicsit, nagyon. Tudom hogy a hozzáértöknek mint ti is ez egyszerü de nekem ez magas mint a homalája. Van valaki aki esetleg tudna küldeni egy alapbeállitást belsö osccillátorral watch dog kikapcsolásssal. Elmondom mit szeretnék, DS höméröt szeretnék illetve delay használatát akár 30 másodpercel (ha jolgondolom ezért kell kikapcsolnom a watch dog-ot) de ez a legkevesebb mert ez a CPU system clock, 4XPLL és még sorolhatnám hogy mit nem értek. Tegnap este bujtam a leirást de a 32000 irásjellel rendelkezönép nyelvéhez tudom hasonlitami.
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Szia
Akkor ujra, ....

capture.jpg

(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Nekem ilyen beállitás nincs is mint a tied (osccillator : 111EXT.......)

Te milyen verziot használsz illetve milye PIC-et (18F14K50 van nekem)?

Azt hagyd, elrontottam, most lehet jó cseréltem képet

18F14K50
5.4 verz
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013

Nem nekem nincs ilyen hogy INT RC mert akkor nem biztos hogy ennyire megakadok.
(#) Kovabe hozzászólása Márc 13, 2013 /

Nekem 5.1.0.0.0 ás verziom van.

Érdemes lenne frissíteni

Küldtem PÜ-t

Sikerült frissiteni 5.5-ös verziora és láss csodát vannak ilyen menüpontok. Köszi a segitséged, este nekilátok a tesztelésnek.
(#) Szamy hozzászólása Márc 14, 2013 /

Üdvözletek.
Legegyszerűbben hogyan tudok létrehozni egy SDA/SCL "jellegű" kommunikációt (csak küldés lenne)? Az I2C makró nem jó én csak simán csak 1 bájtos adatot küldözgetnék,de órajelszinkronnal.
(#) Kovabe hozzászólása Márc 14, 2013 /

Sziasztok
Sajna a frissités kevés mert még igy se megy a 18F és gyanitom hogy a beállitásoknál van a kutya elásva de nem jövök rá hogy mi a bibi. Ha valaki segitene esetleg egy beállitott alapprogrammal azt megköszönném mert nekem nem megy.
(#) Kovabe válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Közben fejlödött a dolog, a LED villogtatás megy viszont az LCD már nem söt motmár biztos mert a garázsajtorol visszapattanva a fölel ütközött illetve a talpammal igy a ráforrasztott tüske mind egy egy önállo panellal van csatlakoztatva. Ha valakit érdekel van két felesleges lcd világitásom 16x2
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Szóval akkor megtapostad a cuccot lányos zavarodban ?
Ezért kezdik a matematikát az összeadásnál és nem a gyök alatt integrálásnál
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Ismét tanultam valamit: elöbb olvasd el a leirást majd taposhatsz ha hülye vagy. A müködés azért hibádzott mert a PIC nem megy 5V-on hanem csak 3.3V-on. Ma megint nekiláttam de ismét érdekes dologba ütköztem, ha rádugom a PIC-re az LCD-t akkor megáll a program de ha lehúzom akkor tökéletesen fut a program. Erre valakinek valami ötlete?
(#) Kovabe hozzászólása Márc 15, 2013 /

Mégvalamit elfelejtettem, olvastam olyat a PIC18F14K50-ről hogy van benne egy feszültség regulátor ami leveszi az 5V-ot 3.3V-ra de nem tiszta hogy ez hogyan és mire vonatkozik. Ha ez a tápra vonatkozik akkor azt hogyan lehet müködésre birni?
(#) icserny válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Idézet:
„olvastam olyat a PIC18F14K50-ről hogy van benne egy feszültség regulátor ami leveszi az 5V-ot 3.3V-ra de nem tiszta hogy ez hogyan és mire vonatkozik.”
Az USB illesztő áramkörnek 3,3 V-os tápfeszültségre van szüksége (a D+/D- vonalakon 3.3 V-os a jelszint!). Ezt állítja elő a beépített LDO amikor 3.3 V-nál magasabb (pl. 5 V) a tápfeszültség (Vdd).

Az LDO kimenetére (VUSB láb) egy 470 nF-os kondenzátort kell kötni.
(#) icserny válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Idézet:
„a PIC nem megy 5V-on hanem csak 3.3V-on.”
Mármint a PIC18F14K50? Megy az 5V-ről és 3.3V-ról is! Pont ezt szeretem benne!
(#) Kovabe válasza icserny hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Akkor én nem tudom bekötni, pedig tesztpanelen van és stabil a táp. Az USB-t nem használom, föleg hogy nem is tudom mit hogyan kell. És az hogy ha az LCD-t rákötöm akkor miért fagy le a program? Ha lehúzom akkor ismét müködik. Ezt Ugy tudom hogy egy ledet villogtatok és ha nincs LCD akkor villog de amint rádugom elmegy minden.
Ha összekomolom és külön táprol hajtom akkor az ugy müködhet?
(#) kaqkk válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Nem lehet hogy hibás az lcd bekötés?
(#) Kovabe válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Nem mert a 16F690 viszont müködik pedig ugyan az a program van benne ugyan azon lábkiosztással.
(#) kokozo válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Szia!
Láthatnánk egy kapcsolási rajzot programmal? Mert igy tuti senki nem fog rájönni mi a baja.
(#) Kovabe válasza kokozo hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Most sajna nem vagyok a mühelyben de amint kijutok (kb este 6) akkor mindenképp felteszek egy rajzot illetve programot.
(#) slogan válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Sziasztok !

A V5 -ben lévő Encoder makró használható olyan PIC-nél is ,amelyikben nincs portmegszakítás ?
(#) Kovabe válasza slogan hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Szia
Létezik olyan fül hogy "új hozzászólás" ha erre klikk akkor azt mindenkinek cimzed. Ezt csak azért írom mert én egy alap alatti kezdö vagyok igy mondhatni lövésem sincs miröl van szó. Egyébként pont a portmegszakitás az én keresztem mert soha nem fogom megérteni ezt az egész megszakítást nem vágom. Szoval nem biztos hogy engem akartál kérdezni.
(#) slogan válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Sőt biztos ,hogy nem ,de mindenki láthatja így is !
"bocsásssámeg"
(#) Kovabe válasza slogan hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Semmi baj.
(#) attis71 hozzászólása Márc 17, 2013 /

Sziasztok!

Bele kezdtem egy projektbe DS18B20 jelét alakítom át RS232-re egy PIC16F877A típusú pic-el.
Szimulációban jól müködik, de azért megnézné egy szakosabb is.
A max232 még nincs a kapcsolásban.
Előre is köszi.

attis71
(#) kiskata hozzászólása Márc 17, 2013 /

Kedves hozzáértők!
Hogyan bírom rá a flowcodeban a PIC-et hogy hatványt számoljon?
pl: y=x^0.5895
(#) Bakman válasza kiskata hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Y változó Float (lebegőpontos) legyen. Ha az x-ben nem egész szám van, akkor az is. Arra azonban készűlj fel, hogy ez iszonyatosan zabálja a RAM-ot.
Következő: »»   138 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem