Hirdetés

2011. január 27., csütörtök

(#919) niva70

niva70
(újonc)

Tisztelt sonique !

Kérdésem lenne! Olvastam a 7200.11 körül kialakult problémát és úgy tűnik hasonló cipőben járok mint a többiek. Összevetettem #828 hozzászólásodban közölt külföldi cikket és a #833 magyar leírást.

1. kérdés.
Ez a parancs
F3 T>m0,2,2,0,0,0,0,22 (enter)
formattálást jelent vagy rosszul értem az angol szöveget?
Ezt nem használtad a magyar leírásban, nyílván okkal, de ha elmondanád jobb lenne.
Kicsit késöbb az angol szöveg azt mondja hogy:

Partition regeneration:
F3 T>m0,2,2,,,,,22 (enter)

ez ugyan az a parancs csak más paraméterekkel, ezt a te leírásod is tartalmazza, ez most formattálást jelent vagy sem, ez azért lenne fontos tudnom mert a lemezt úgy szeretném helyre állítani hogy a lehető legtöbb adat visszanyerehtő lenne róla! Nem lenne jó ha formattálnám ha nem muszáj!

2. kérdés.
Az angol leírásban alkalmaznak egy külső áramforrást, egy gombelemet. Illetve ír arról hogy lehet a számítógép 5 voltjáról is megtáplálni, de hogy hova kell kötni azt nem mutatja. Erröl a magyar részben nem láttam semmi információt. Nyilván hogy az elektronikának kell a működéshez. De hova kössem? Illetve megoldható az hogy fogok egy külső dobozt és a tápfeszkábelével csatlakozok az elektronikához. Ilyenkor mind az 5 mind a 12 voltot megkapja. Ezt így lehet csinálni vagy csak az 5 voltot szabad neki adni?

Ha ezekben a kérdésekben tudnál segíteni, azt nagyon megköszönöm mert óvatlanul nem volt mentés a lemezről (egy éves a lemez, ki gondolta volna hogy hobbi szintü üzemeltetés mellett ilyen történik vele).

Segítséged előre is köszönöm !!!

Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.