NetClear 1.0.1
Protel For Windows Netlista (Protel 2) tisztítása a nem kívánatos parttype-k től!
A Protel For Windows 2.xx elvi tervezőjével kíszített és elmentett Netlista tartalmazza az alkatrészek parttype-okat (alkatrészek értékeit pl: 10kOhm, 16V, 22?F, stb.). A NYÁK tervezőbe betöltve a kötéslistát, megjelennek az alkatrészek azonosítói mellett ezek az értékek is.
Ez nagyon zavarólehet, amit esetenként egyessével kézzel kell törölni. Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehet ezt kikapcsolni, ezért inkább írtam egy netlista tisztító programot, ami kiszedi a parttype-ket. A legenerált netlistát (Protel 2 formátum) végigküldve, megszünik ez a jelenség.
Figyelem! Közölték
velem a megoldást!
Kovács Zoltán elküldte nekem mail-ben a megoldást Protelen belül:
"Ha betöltesz egy netlistát majd kijelölsz mindent (Edit/Select/All), aztán duplán kattintasz egy alkatrészre, bejön az 'Attributes' ablak rákattintasz a 'Comment'-re utána a 'Global>>'-ra, és az 'Attributes' alatti 'Show/Hide'-ot átállítod 'Hide'-ra, kattintasz az 'OK'-ra Megkérdezi 'Confirm Global Change ?' erre 'Yes' és már el is tűntek a comment-ek."
Köszönjük! Így a NetClear feleslegessé vált, de meghagytam, hogyha valaki mégis csak ezt akarná használni, megtehesse.
A letőlthető
Protel 99 SE
tippek (56
kB)
1.7 MB