Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   216 / 564
(#) kralikandras válasza kralikandras hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

T.mpisti! SOS ! az FCA 47N60F szuperfette édemes ráugrani! 4db elvisz egy gépet!?
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Válasz ment PÜ-ben.
(#) madazg77 hozzászólása Aug 5, 2011 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az újabb Colt rajzon jobb oldalt alul az a két áramkőr azokat mi helyett lehet betervezni? Van egy rajz amin valamennyire látszik de az meg túl kicsi, hogy értelmezhető legyen. Ha esetleg valakinek megvan jobb minőségben a másik rajz azt megköszönném. Miért van két ventilátor meghajtás?

Köszönöm.
Üdv.
(#) mpisti válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Melyik rajzról is van szó?
Feltennéd?
(#) madazg77 hozzászólása Aug 5, 2011 /

Csak tömörítve engedi feltenni.
(#) mpisti válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 5, 2011 /

Az a két rajzrészlet azt ábrázolja,hogy rajzon ábrázolt meghajtón kívül még ezzel a két féle meghajtással is készítik a gépet. Ha megnézed a két kis rajzrészletet,akkor láthatod,hogy az U1 PWM IC két kimenete, a 11. és a 14. láb szerepel csatlakozási pontként. Azok a rajzrészletek általában teljes hidas gépeknél megszokottak. A baloldalinál valami utalás van Bolsakovra, a jobboldalinál a SKIFA nem tudom mit jelenthet. Talán van a fórumon valaki, aki tudja mit is takar e kért hivatkozás.
(#) mpisti hozzászólása Aug 6, 2011 /

Szervusztok!
Valaki tudna nekem segíteni a FIMER T142 szervizdoksijával vagy a rajzával?
(#) erdgab válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 6, 2011 /

Ez egy eléggé "összetett" rajz,több megoldást mutat a kivitelezésre pl. a ventilátoroknál azt mutatja,hogy hogyan legyen egy 12V és hogyan egy 230V AC ventilátor bekötve.A két jobboldali alsó áramkör,mint ahogy mpisti is írta,a végfokok meghajtásának módjait taglalja.A PWM IC kimenetére kötendők.Egy megoldás a teljes rajzon ábrázolt 2 tranzisztoros nyitó elrendezés,de a mellékelt áramkörökkel is megvalósítható,ha azok in1 és in2 bemeneteit összekötjük ez megy a PWM out A (11 láb) kimenetére szintén kéttranzisztoros nyitó kapcsolást kapunk,van más meghajtó IC-vel kivitelezett meghajtás is még ezeken kívül.Egy másik lehetséges megoldás a PWM IC mindkét kimenetét felhasználva,azokat helyesen összekötve a jobboldali ábrákkal,kapunk teljes hidas meghajtást,megoldást, egy gép elkészítésére.Mindezek mellett megmaradnak a vezérlő rész nyújtotta "kényelmi" funkciók,szolgáltatások is.A rajz fölötti utalások Bolsakovra és egy SKIFA gép megoldására utal,nincs fontosabb jelentősége.
(#) madazg77 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Köszönöm a válaszokat. Nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik gépnek építsem meg (maci,colt). Van egy doksi amiben a kapcsolási rajz nagyon hasonlít a coltéra. Mind kettőt a Cemont cég gyártja. Csatolom a fájlokat. Háta van benne használható. A crc-re kattintva egyesítődnek a fájlok.

Üdv.
(#) lonewolf hozzászólása Aug 7, 2011 /

szevassz Gabor! En volnek a kulhoni ahogy te neveztel... sajna elkestem/megkestem 1 kicsit, "sorry" eddig jutottam, rakok fel par fotot...vegigolvastam a forumot 160.oldalig, erre nem kapok valaszt, dscf6947... sarga/feher feriten csak 10 koruli uH! Kozben javitok 1 harmadik "kinait"... arrol is rovidesen foto...

itt a "kinai"-rol par foto, MMA160, erdekes szakadt halozati kondi feltolto ellenalassal javitottam... a vezerlo panelen minden kicsiszolva/azonosithatatlan, kozben megragta 1 kiseger ... nincs benne halozati parazita szururo! sem kondi, sem tekercs...
ezert kertem toled Gabor mejik a helyes/megkozelito ertek?

ismeros valakinek a fenti eger/ragott vezerlo panel? mukodik a gep de nem szeretem a hangjat van1 cirrippelo hangja a fotrafonak! szerintem rovidesen valami purcan belole... kosz a segitseget..
kellemes 7vg-et mindenkinek!
(#) erdgab válasza lonewolf hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Örömmel látom,hogy itt vagy,nem baj,ha megkéstél.Látom,a rajz kinyomtatva,mindig látható helyen van.Tetszik a panelod,stimmel a zénereken mért feszültség is.A meghajtó áramkörökbe valamilyen IRF fetet tettél az IRFD 120 helyett,remélem nem feledted és a G lábon lévő 1k ellenállás helyett 2-2,2k értékűt tettél be (nem keverni az IRFD120 D-S lábán lévő 1k ellenállással,az továbbra is 1k).Pontosan melyik magra gondolsz,ha a 230V AC bemeneten lévő toroidra,melyre a leírásnak megfelelően tekersz 2x 7-10 menetet és sárga egy oldalon fehér átmérő kb. 30mm magra gondolsz,ennek ne méregesd az induktivitását,az úgy jó ahogy van.Az a kinai érdekes,kispórolva a bemeneti szűrő,végül is nem létfontosság,de jó ha van.
(#) dara válasza madazg77 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Ha vélemény kell,COLT.Van előző verziója itt a fórumon,olvass vissza.Ez egy gyári gép kompletten,minden féle védelemmel.Én már többször megépítettem remekül működik.
(#) madazg77 válasza dara hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Akkor neki állok a Coltnak.

Üdv.
(#) lonewolf válasza erdgab hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

szia Gabor. most kerultem haza, ejszakas voltam. Igen IRF540 es 630 kerult a panelra, ez volt a fiokban, bontott monitorokbol, az ellenallasokat persze lecsereltem 2k-ra, potit nem kaptam csak 5K-t, lecsereltem a tapasztalatod szerint a ket szelso ellenallast is... kozben keszul a trafo meg a folyto is... meg1 kis segitseget legyszi! Lattam az altalad es Tubi forumtars U57-re epitett trafokat. Legres csak cigipapir? Ha elindul az en macim is, engedelyeddel publikus lesz a panel, eagle-ben tervezve... Kellemes 7-et minden forumozonak! Jujj! Ez lemaradt! Kossz a rapid valaszt!
(#) Ge Lee hozzászólása Aug 8, 2011 /

Nagyjából 21%-al nőttek a talis árak másfél év alatt. A járulékos költségek meg 50-el.

tali_rend.jpg

(#) kralikandras válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Elég gyorsan megkaptad.Akkor nembeszélt félre az informátorom 30%-ot mondott - köszi végre valami,mer szeméjesen sem adnak árjegyzéket a neten meg nincs - ez legalább egy támpont. :yes:
(#) erdgab válasza lonewolf hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Idézet:
„Lattam az altalad es Tubi forumtars U57-re epitett trafokat. Legres csak cigipapir?”

Igen.
(#) Temela hozzászólása Aug 9, 2011 /

Üdv!

Lenne valakinek ötlete, rajza a vezérlést illetően ehhez az AC szaggatóhoz? (a forrás már többször megjelent a fórumon)

köszönettel!

DC-AC.gif

(#) erbe válasza Temela hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

A meghajtást változtatható frekvenciájú és kitöltésű 555-ös áramkörrel meg lehet oldani. Az egyetlen gond, ami miatt nekem hiányos ez az áramkör, hogy nincs nagyfrekis gyújtás, lehet koppogatni. Vagy utánakapcsolni még egy nagyfrekis adaptert.
(#) Jazzman válasza Jazzman hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

Üdvözletem Kedves Fórumozók!
Még januárban tettem fel egy kérdést hegesztőinverterrel kapcsolatban, miszerint gyakran megszakadt az ív, de újra is gyújtott utánna.
Kérdésemre mpisti, és staci123 fórumtársak reagáltak jótanácsaikkal, és ígértem, ha lesz fejlemény beszámolok az eredményről. Mivel a készülék Édesapámé, nem lett nagyon elkapkodva a dolog, de végre eredmény született! A gép a munka és testkábel csatlakozásoknál volt kontakt hibás. E hibákat kiküszöböltük, és a hibajelenség megszűnt - a gép tökéletesen működik.
Mégegyszer köszönöm a segítőkész hozzászólásokat staci123, és mpisti!
Üdvözlettel :
Jazzman
(#) pokpeti hozzászólása Aug 12, 2011 /

Üdv mindenkinek. Mostanában nem jártam erre. Csak érdekesség képpen mutatnék meg egy pár képet, egy közben elkészült gépről. A doboz egy Miller Goldstar-é volt. A kihívás az volt hogy a Maci beleférjen egy ekkora dobozba. Ez már a sorozatgyártás jegyeit hordozza magán, 2 pár IGBT, 4 helyett csak 3 db 470µF-os kondi, stb. Próbáltam a főtrafót a nyákon rögzíteni a két hűtőbordával együtt. Nem sikerült egyben ekkora nyákot tervezni, ezért kettőből lett összeépítve, de végül is elfért, és még hűtése is lett mindennek.
(#) kralikandras válasza pokpeti hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Szia ! Az eredeti MILLER cuccal mit csináltál?-márha megvolt?
(#) Ge Lee válasza pokpeti hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Lomex-ben szokott lenni olcsón 680uF, azzal tudsz még helyet spórolni. A két db kapacitása kis híján annyi mint a 3db 470µF-é, amennyire emlékszem talán még az ESR-jük is jobb valamivel.
(#) (Felhasználó 56240) hozzászólása Aug 13, 2011 /

Sziasztok
Tudtok olyan hegesztő inverter kapcsolást, ami tud 130-150A
És tesztelve is volt az lenne a legjobb
Vagy kisebbet, de kis módosítással feljebb tornázható?
(#) Tubi56 válasza (Felhasználó 56240) hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

De még mennyit! Csak olvass vissza!
(#) Tubi56 válasza pokpeti hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Határozottan nem rossz! Szép munka! De én hűteném az egyenirányítót is, a bekapcsolási idő miatt nagyobb bordákat alkalmaznék és azt a sok tűző csatlakozást, ami megviccelhet kontakt hiba esetén bizony fixre forrasztanám be!
Egyébként tök jól néz ki! Ügyes vagy!
(#) pokpeti válasza Tubi56 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Köszi, igyekeztem. A Graetz hídra még tettem hűtést. Sajnos a hűtőbordák mennyisége, a doboztól függött. Esetleg annyit tehettem volna, hogy közelebb tervezem őket a ventillátorhoz.
(#) Tubi56 válasza pokpeti hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Fordítsd meg a ventit szívóra és nézd meg így mennyire melegszik!
Következő: »»   216 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem