Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Lapozás: OK   57 / 107
(#) katona.t válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Az adón nincs set gomb, csak az a kettő amivel nyitom. Illetve az egyikkel nyitom, a másikra nem csinál(t) semmit soha. Asszem két csatornás, ha esetleg lenne egy másik garázskapum...
Próbáltam már mindenféle kombinációt, nyomom, nyomva tartom, az a dón a vevőn a gombokat, áramtalanítom és vissza... De semmi.
Gyanítom, hogy a vevő SET gombjával kell valamit kezdeni (ezzel kipróbáltam amit írtál), mert ha nyomom akkor villog a rádió feliratú led mellette. De az sem segít semmilyen kombinációban. Aki beszerelte az már nincs meg, típusa rá sincs írva... Ilyenkor mi van? 2 táv van hozzá, csak az egyikkel próbáltam eddig. Nincs erre valami általános módszer?
(#) katona.t válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Nem tudom mit jelent a régebben, de ez is itt van már vagy 5 éve. Mindenesetre ez így elég idegesítő, hogy kifele megnyomom a "down" gombot, majd kiszaladok amíg kiférek.
(#) suno hozzászólása Dec 21, 2011 /
 
Hello.

Lehet hülyeséget kérdezek de olyan létezik hogy gombnyomásra is működik és kilinccsel is lehetne használni? mert kocsiban ülve kényelmesebb lenne csak egy gombot megnyomni de gyalog is járkálunk.

Előre is kösz.
(#) nemgyuri válasza katona.t hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Szia!
Általános módszert én sem tudok. Az én vevőm tanítása a következő: "SET" gomb megnyomása után kb 30 sec-ig világít egy LED, ekkor kell a távirányítón megnyomni a nagyobbik gombot. (az összes távirányítón egymás után!)
Miután elaludt a "tanuló" -LED, lehet használni. Ha megtelt az "agya" újabb távirányító kódot már nem fogad el, ilyenkor törölni kell, és kezdeni elölről. (a törlés módjára most nem emlékszem) PROFITECH honlapján érdemes körülnézni, esetleg beszélni velük. Rendesek, segítőkészek!
(#) zsoltee0001 válasza suno hozzászólására (») Dec 22, 2011 /
 
Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben?
Egy sima bejárati ajtót akarsz működtetni?
üdv
(#) suno válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /
 
Egy bejárati kaput szeretnék először így megcsinálni ha lehetséges utána jöhetne az ajtó. Csak nem tudom hogy kivitelezhető-e ha rajta van a kapunyitó berendezés akkor kilinccsel lehet-e nyitni? Kb. 70 % gyalogosan közlekedünk ezért azért kimenni de ott a 30% amikor kényelmesebb lenne a kocsiban ülve kinyitni a kaput ajtót.
(#) kameleon2 válasza suno hozzászólására (») Dec 22, 2011 /
 
SZia!
Miért nem jó a standard elektromos zár-ellenoldal megoldás, mint a kaputelefonoknál? Bár van - talán a FEB-nek elektromos zár is, ami mechanikus zárral is mozgatható.
(#) suno válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /
 
Én épp azért kérdeztem mert nem vagyok benne a témában. De akkor ezek szerint kivitelezhető.
(#) teodor válasza katona.t hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Szia, foto jol jonne, a panelon szokot lenni valamilyen iras tipusszam.
(#) kameleon2 válasza suno hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Itt nézz körül például.
(#) Szabi1 hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
Megjött a a távirányitó modul. Be is kötöttem működik csak lenne egy kérdésem: A tápegység 32v os és van három 24v os motrom és rászabad-e kötni?
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Nah működik a távirányitós modul de kéne valami relés megoldás hogy ne fogyasszon állandóan a motrok tápja, mit lehet kitalálni?
(#) Szabi1 válasza suno hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Szerintem ha a garázs kapuja távirányitós akkor nem kell becsukni addig amig ki nem jövünk a garázsból és megvan oldva
(#) suno válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Jó de mi a garázson keresztöl járunk naponta vagy 20x ki van nyitva az ajtó amikor gyalog használjuk + a garázson keresztül járunk a lakásba is.
(#) poros válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
A távirányító jelére egy relével kapcsold a motorok ellátását biztosító trafót. Az állandó tápellátást elég ha csak egy nyák trafó biztosítja.
(#) poros válasza suno hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
A garázskapuknál gyakran látni azt a megoldást hogy készítenek rá egy kisebb ajtót . Azon ki-be járkálhatsz anélkül,hogy motorizálni kellene. Ha az egész kaput nyitod az már lehet motoros.
(#) Szabi1 válasza poros hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Van egy led benne ami fel-fel villan ha a távirányitón megnyomomok valamit, de a led mellet van anyákon hagyva lednek hely az nemtom mire van és van 4 érintkező ami a nyák szerint kapcsolo mehetett oda azt sem tudom mire van. Ahonnan rendeltem nemirnak semmi infót rólla és a kódszámok alapján amit találtam nincs semmi a neten.
(#) poros válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Tegyél fel róla képet.
(#) Szabi1 válasza poros hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Hát a lényeg az hogy a motorokhoz volt egy tápegység meg egy kábeles vezérlőpult, hogy milyen irányba hajtsuk a motorokat, de ezt kiiktattam a fekete dobozban csak egy sima 24v os tápegység van meg 3 jack amivel csatlakoznak a motorok, azon kivul egy 12v os táp a vevőegységnek. Hát kint elég hideg van, reszketett a kezem és a képek a vevőegységről nem valami tiszták, de igy sikerült levennem őket.
(#) poros válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Korábbi hozzászólásodban írtad van egy olyan kimenet a vevő modulon ami addig tart zárva egy relét amíg a végálláson ki nem kapcsol a motor. Ezzel a relével már lehetne a motorok tápellátását biztosító trafót kapcsoltatni. Vég állás kapcsoló úgy is minden képen kell.
(#) Szabi1 válasza poros hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
A vevő modulon van 2 kimenet ami nemtudom mire van. A panelon rá van irva Sw de nincs ott nyomogomb, mellettuk van 1-1 gnd erintkezes. Egyebkent hogy a motrok aktivalva legyenek tartva kell nyomni a távirányitón a nyomógombot.
(#) poros válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Ez így számomra egy kissé zavaros. Van egy vezérlő modulod. Ezt szétszedted csak a motorok ellátását biztosító trafót és egyenirányítót hagytad meg? Az a modul mire szolgált? Ha kimondottan kapunyitó vezérlő akkor miért szedted szét? Most a távirányító vevő moduljáról kap egy relén keresztül tápfeszültséget? Mert mint írod addig működik míg nyomod a távirányító gombját. Csak a távirányító modulról nem fog működni az csak az indításra szolgál. Persze így is maradhat , de nem sok értelme lenne. Ha az eredeti modul kapunyitó vezérlő elektronika, akkor csupán újra összerakod és megkeresed az indítására szolgáló bemenetet valamint a végállások bemeneteit és már teheted is a helyére. Ha a modul mégsem kapunyitó vezérlés akkor építened kell egyet.
(#) Szabi1 válasza poros hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Na m1 nekem igy jol van ahogy van most csak még végállás kapcsolókat iktatok be és kész. Az a fekete motrokat vezérelt, és volt egy csatlakozója ahova ment a távvezérlő. De csak a dobozt kaptam üressen. Van benne jelenleg 24v os és 12v os táp meg 3 nagy jack a motrok csatlakozásához.
(#) poros válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Elgondolásod szerint addig nyomod a távirányítót amíg be nem csuk,vagy ki nem nyit? Ha neked így megfelel nekem jó.
(#) Szabi1 válasza poros hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Nem nekem kell hanem apámnak de neki megfelel.
Csak kellene valamit kitalálni hogy a motor tápja ne menjen állandóan. Relére gondoltam, csak nemtudom hova kössem a tekercsét.
(#) zsoltee0001 válasza suno hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Nálunk ez így van megoldva:
Kilincs kívülről le van véve , mágneszár oldja a zárat.
A mágneszárat meg ugrókódos vevő kapcsolja.
Léteznek olyan ugrókódos vevők (ha érdekel privátba megírom a tipusát) tud step-by-step funkciót, valamint programozható ideig kapcsol, ez ilyenkor jól jön.
Üdv
(#) zoltanbraun válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Üdv !

Én is készen vagyok a nyákrajzzal, de egy dologban nem vagyok biztos.,hogy a rajzon jobb oldali CD4093 melyik lábára kell tennem negatívot.
Most a 7-es (VSS)re húztam.
Sajnos a CMOS-hez nem értek, kérem aki tudja írjon.

Nagy hoho kapcsolásáról van szó.

Köszönettel:Zoltanbraun
(#) zoltanbraun válasza zoltanbraun hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
A TX-4MDIL lábkiosztásában is segítségre szorulok.
Lehet,hogy csak nekem nem egyértelmű a datasheet-je, de én nem látom a képen, hogy a panelt felülre vagy alulról nézve számozza a lábakat.
Tudja valaki,hogy kell nézni, és (2)Data inputon mit kell kapnia? Simán feszt egy nyomógombról?

Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) zoltanbraun válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséget.
A TX data input lábára esetleg tudod mit kell kapnia?
Még nem volt dolgom ilyen rf modul párossal kapcsolatban, ezért nem tudom,hogy hogyan működnek.

Üdv!
(#) nagy hoho válasza zoltanbraun hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Elnézést a felületes rajzért, annak idején belső használatra készült.Aztán valaki keresett egy egyszerű kapcsolást és akkor tettem fel a fórumra. Azóta terjed mit a kerge marha kór.
A választ Zoli megadta.
Következő: »»   57 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem