Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
..és az Eredeti video - igaz az orosz "cinema" kifejezés nem mindenki számára érthető ..
Szia!
Te a "rázogatós" fém bigyulát miből oldottad meg? Illetve az idő beállítása hogy történik? A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
És vajon ezt pic-kel is meg lehet csinálni? Mármint gondolom, hogy meg lehet csak, hogy van-e hozzá program? + én pl. azt se értem, hogy hogyan írják le ezt a programban. (És hozzá teszem nem most kezdtem programozni.)
Nem véletlenül írtam a "wand clock" kifejezést van róla egy egész topic itt a HE-n. Szerintem még kávéfőzővel is tudsz ilyet csinálni. "propeller clock" néven is sok infót találsz a HE-n és a youtube-on, és a neten is.
Nekem a tiéd is tetszett. A programot másoltad, vagy programozva vetted az IC-t? Magyar feliratokkal nekem még jobban tetszene.
Félreértettél. Nem én építettem. Én propeller a négyzeten-t akarok építeni a közeljövőben. Azaz maga a mikrokontroller is propeller . Ilyet...
A ledek gyors villogtatásával (pontosan időzítve) a szemet csapják be. Keress rá az angol POV (persistence of vision) kifejezésre.
Tényleg igazad van. Régebben olvastam már de megfeledkeztem róla, hogy ilyen is létezik.
És ha mondjuk megépítem valamelyik wand clock-ot és nekem nem kell a motorikus rész ami mozgatja? Csak ilyen rázósan szeretném akkor egyszerűen kihagyom a mechanikai, motorikus dolgokat? Én még mindig nem értem, hogyan oldják meg ezt a programban. De most rábukkantam a fórumjára azt olvasgatom remélem kapok rá választ. És elnézést a moderátoroktól az offért.
Bocsánat figyelmetlen voltam, nem néztem kinek is válaszolok. azt hittem lajos1969 tette be ezt a videót is azért írtam amit.
Pedig nem egy nagy ördöngősség! A rugós motyó egy "gyorsulásérzékelő", ami jelzi a kontrollernek a kép kezdetét (azért az idézőjel, mert ez igazából inkább gyorsulásdetektor).
Elkezded rázni, erre a centrifugális erő miatt jelez a detektor. Mivel oda-vissza rázod, a két végállás között a harang nyelve oda-vissza csapódik. Ez a konstrukció csak az egyik végállást érzi, tehát két elindulást fog jelezni egymás után. Ebből már tudja, hogy mekkora a kilengés amplitúdója (időben kifejezve), hiszen a két jelzés közötti idő pont egy teljes periódus. Már csak el kell osztani a kép vízszintes felbontásával, és tudjuk, hogy az egymás utáni pixelsorokat milyen időközönként kell felvillantani. Elképzelhető olyan változat is, hogy a zárás (indulás), és a nyitás (lassulás+megállás) között eltelt idővel dolgozik, de így szerintem pontatlanabb a fentebbi módszerhez képest. Az óra beállítását meg leírja a projekt oldalán, csak a googllee fordítójával tessék megnézni! Ott van a lap alján. Természetesen meg lehet csinálni piccel is, ha az jobban tetszik.
Ha kihagyod a mechanikai részét akkor számolj azzal is hogy módosítanod kell a programban a frissítési időt. Nyílván nem tudod olyan gyorsan rázni mint a motor fordulata. Úgy működik mint egy mátrix mindig az adott pillanatban kiküldi az adott címen az adott értéket. Általában tömbökben definiálják az abc betűit.
Szia!Én is most tervezek építeni egy nagyobb végfokot.Érdeklődnék hogy a fotón látható relés panel az a védelem lenne?Ha igen elkérhetném a rajzát és esetleg egy panel tervet is?Valahogy nemigazán leletem még nekem tetsző védelemre,ezért lenne rá szükségem.
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek.
Most már értem, én marha mindenre gondoltam csak erre nem, de hogy miért nem lajos1969 megkérdezhetem, hogy hogyan oldottad meg ezt a "gyorsulásdetektort" ? Mert a képen nem igazán kivehető. (Aztán lehet, hogy csak én vagyok vak.)
Sziasztok!
Építettem egy RGB LED meghajtót (persze nem RGB-leddel,hanem 3 smd leddel- így olcsóbb volt). Elnézést a képekért de nem lettek valami jók. Egyenlőre egy pohár alá raktam be de a 6-ik képen ami látszik,egy olyanba fogom belerakni az aljában. Szépen változtatja a három szint. Most már csak a dobozolás hiányzik. Egyébként innen szedtem ha valakit érdekel Bővebben: Link Üdv! A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
A gyorsulásmérő egy hőbiztosítékból készítettem. Levágtam az egyik végét s kibeleztem raktam bele egy 3,5mm-es csapágy golyót s lezártam a végét. Röviden ennyi. Az első képen látható a nyáklemezből készült "végdugó".
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Szép nyák. Vasaló vagy UV lámpa követte el?
Nem hozzám címezted - de egy sima érintkező+ súllyal, vagy beépítve dobozba résoptóval, reedel is meg tudod oldani. Ha mindenképpen kézben akarod működtetni, akkor is jó lehet a reed, csak egy kis mágnest kell előtte mozgatni egy csőben. például olyat, mint ami a HEStore-ban van.
Egy GMP Photoart 17lsi lamináló, egy Samsung ML2580, és egy műnyomó papír voltak a tettesek.
Nekem ez nagyon bevált: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Köszönöm szépen mindenkinek
Ha lesz időm lehet nekiállok egy Pic-es verziónak. Bár ahogy látom jobban járok ha írok egy programot rá(ha már egyszer ilyen jól elmagyaráztátok)
Legújabb alkotásom: Hangrögzítő áramkör ISD1700-es icvel. A készülék négy egymástól független, üzenetet képes rögzíteni és visszajátszani. A hangerő nyomógombbal nyolc lépésben szabályozható. Egy rövid videó a működéséről: Bővebben: Link
Üdv. mindenkinek, sz_f
Na végre! Szép kütyüről éles kép. Gratulálok.
Milyen hosszú lehet egy üzenet? Tetszik amit csináltál, házasítani lehetne egy riasztóval nem kis meglepetést okozva a betörőnek. A háttérben a mV mérő is irigylésre méltó.
Egy riasztóhoz elég egy telefonhívás is, nem kell hozzá egy hang modul, szerintem úgysem hallgatnád végig az üzenetet, amit saját magad mondtál rá, elég, ha arról a számról csörögnek, ami a riasztóé.
A ,mV mérőt' egy kedves ismerősömnek köszönhetem
Köszönöm a hozzászólásokat és a Youtube látogatásokat. Így egyben válaszolok mindenkinek. Egy üzenet hossza az én készülékemben 30mp, de ezt lehet állítani 20-60mp között (20-as láb Rosc ellenállással) Részletesebben a mellékletben.
Valóban lehetne riasztóhoz is használni, főleg ha nincs elvágható telefon vezeték Rögzíteni lehetne mondjuk egy komondor morgó hagját, vagy egy kalosnyikov élesítéskor a závár hangját és evvel falhoz állíthatnánk az illetéktelen behatolót. Én a frekvencia mérőmhöz képzeltem el ledekijelzők helyett, ki-bekapcsoláskor köszönne és bemondaná az aktuális méréshatárt stb. A háttérben műszerparkom egy megbecsült darabja látható. Mégegyszer köszönöm a lájkokat. Üdvözlettel, sz_f
A mai délelőtt eredménye. Innen:Bővebben: Link
Hp41c fórumtársunknak hála magyar nyelvű!
Ez baromi jóóó!
Ilyen ötletes dolgot régen láttam |
Bejelentkezés
Hirdetés |