Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jó lett. Egyébként tesztelted is? Úgy értem, kondival és induktivitással. És nagyjából elfogadható értékeket mutatott?
Nekem kalibrálni kellett, elsőre pontatlan volt.
Az induktivitást a tied jelen állapotában milyen pontossággal méri?
Elég pontosnak tűnik, gyári tekercseket méricskéltem, melyeknek fel volt tüntetve az indutivitása. Kapacitásmérő része is frankó, egész nagy kondikat is meg tud mérni, és általában a kondikon feltüntetett kapacitásértékhez igen közeli az eredmény.
Köszönöm, erre voltam kíváncsi!
Hát tulajdonképpen csak 5-10%-os pontosságú indukciókat mértem vele eddig, azzal rendben volt, de ha lenne 1%-os akkor be tudnám lőni ahhoz, a freki az halál pontos, a kondit pedig belőttem 0,25%-os kondenzátorhoz, így azzal sincs semmi baj.
Üdv.
Hy mindenki!
Én valószínüleg a legelvetemültebb dologra kérszülök Gondolom ismeri mindenki a TDA2030-as ic-ét igen kicsi éretű és 20w a plafon, én belefogok egy hasonló IC épitésébe 2cm X 2,5cm-esébe, a mellékelt képen látható, hogy mit is akarok. Berendeltem MJ15003 és MJ15004-es tranyókból 2őt, 2-őt ezeket szétkapom és kiveszem belőlük a sziliciumkristályt, már tegnap szétkaptam 2db BD181-es tranyót is SIKERESEN az egyiket sajna nem sikerült ez nagyon törékeny és fel kell gyújtani az egyész tranyót kissé veszélyes, ha készen van dobok fel képeket és videót is 2X70V-on készülök gyilkolni 4 ohmon. Ha jól számoltam bele fog férni a kristály 6mm X 6mm-es ebből kellene 4db ennyi még belefér no meg 7db 3mmX2mmX1mm-es SMD tranyók mint feszültségerősítő. Remélem tetszeni fog mindenkinek Még jelentkezem.
Hát érdekes vállalkozás. Hűtése, és a tokozása hogyan lesz megoldva ?
Lehet, hogy nem jól értelmezem a kérdést még nekem reggel van A hűtés egy batár nagy borda 15X10X10cm-es borda. Tokozása 18X23X3mm-es rézlapra lesz 4kollektort forrasztok az emitteren megy be a feszkó így sajna a 4-es láb = tab, de dobok rá egy szigetelést és gondolom elég is
Építettem egy fénysorompót (azt hiszem így hívják).
A lényege, hogy ha az ajtóban elmegy egy valaki akkor felkapcsolja a lámpát 20 mp-re. Ha végre eláll az eső és lejutok a műhelybe bedobozolom és feltöltök róla képet, hogy milyen szép is lett . Az adó 3V-ról a vevő pedig 9V-os elemről vagy 3 cerkáról megy, most megy a teszt, hogy meddig bírja. V1.0-ban volt rajta egy hangszóró is ami csipogott. Kislányom kb 1 órát szórakozott vele, hogy ki be járkált és csipogtatta.............
Ujra összeraktam eladásra a 3-as futófényem. Fogkefe tartó doboz az elosztó alatt.
Topi!
Régebben volt egy áramkör amit Te készítettél és tettél fel képeket ha emlékezetem nem csal. Amennyiben jól emlékszek akkor egy nagy 7szegmensen kijelző volt LED-ekkel felépítve. Koffer szerűségbe volt elhelyezve valamint valamiféle időt mértél, kellet mérni vele. Vagy rosszul tudom? Egyszerűen nem találom itt a Ki, mit épített? topickban. Ha netán Te tudod hol találom akkor megosztanád velem a képeket? Egy hasonló eszközt szeretnék én is építeni. Remélem tudsz segíteni.
Erre gondolsz?
Bővebben: Link Mellesleg képkeresőt "user:topi"-val kiegészítve gyorsan megtalálható.
Jó estét, még nincs teljesen kész de nem bírtam megálni hogy ne tegyek fel róla képet, ez egy EZ80-EBL21-ECC82-vel felépített csőves erősítő. Befejezni való ,már csak annyi van hogy újra kell terveznem a nyákrajzát mert gerjed nagyon. Az éjszakai kép az telefonos, azért olyan zajos.
Köszönöm szépen erre gondoltam. Egyébként próbáltam keresni a képek között, de nem tudtam, hogy van ilyen user alapú listázás is.
Köszönöm szépen!
Nagyon szép lesz
Kimenőnek mit használtál? Ha gond van vele gyere át a csöves témába, segítünk. remélem szilícium-mentes
A kapcsolást köbzoli meg CHZ dobta össze nekem, abszolút félvezető mentes, nem szaretem ha valami ilyen is meg olyan is, a csöves topikba is rendszeresen járok, kimenőnek VT R999F-nek a kimenőjét használtam.
Sziasztok! Első művem, amit érdemesnek tartok a bemutatásra.
A lányomnak készült karácsonyi ajándéknak: 14 LEDes villogó PIC12F629-el. A LEDek "charlieplex" kapcsolásban vezérlődnek. A nyákról itt találtok képeket.
Ez atomjó! Gratulálok!
Ez mi akar lenni? Fej vagy írás "érme"? üdv!
Kösz! Inkább egy nyakba akasztható medál.
Áhá...
Értem már! Mindenesetre szép munka!
Hűű a mindenit, de jó lett a fej, vagyis ez egy jó-fej lett!
Grati!!
Elkezdtem építkezni a szilveszterre való tekintettel. Van egy zöld gyári lasershowm gondoltam jöhetne mellé egy kistesó hááát a zöld lézernek azt hiszem ez a karácsonyi ajándék
Ez már az előzőbe nem fért bele ilyen a kettő együtt , Nem a legtökéletesebb vagyis a kivágás lehetne jobb is meg a fesét de nekem akkor is tetszik
Jó lett! Milyen lézert tettél bele? Ütemre megy? Én is gondolkozok egy ilyenen mert van egy búcsús lézerem.
DVD lézer. Még nem ütemre megy majd az a jövőévi projekt, Vagyis a zöld az ütemre megy és igy szeretném a pirosat is
Akkor a zöldnek feltudnád tenni valahova majd az elektronikáját? Persze nem ide.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |