Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jól alakul a dolog, az alkatrészek beültetése meg javulni fog, ha csinálsz még hasonlóakat! Gratulálok!
Azt hiszem ezt nem nekem címezted eredetileg.
Szuperül néz ki, tetszik a hangszóró is, és az erősítő is, szép a panelgyártás. Gratulálok!
Hopsza! Tényleg, ez a hsz. a DenaturáltSas-nak ment volna! Elnézésed kérem!
Nem nagy baleset, de mégiscsak övé az érdem. Nem arathatom le helyette a babérokat.
Lehet, hogy hülye kérdés, de miért kellettek 2W-os durung ellenállások mindenhova?
sziasztok!
Építettem egy kis kompresszort, kicsit bővebbet itt találhattok róla. Ha valakit érdekel szívesen írok róla pár sort. Üdv: G
Jó ez, helyes kis gép
Ez a kis masina tökéletes és szép is valamint nagyon hasznos szerkezet.Pontosan tudom mire jó,anno én én is építettem egyet,sajnos már nincs meg,de van helyette nagyobb,amit szintén én barkácsoltam.Gratula az alkotásodhoz.
köszönöm szépen.
Ez nagyon csúnya szerelés. Miért nem RM2-es ellenállásokat használtál? 1/4W-os, azokat fektetve is lehet ültetni.
Szimpatikusabbak ezek, dobozban meg úgy sem fog látszódni, szvsz. annyira mindegy...
Értem. Hát kinek hogy, természetesen. Az igaz, hogy a dobozban úgysem látszik, csak szerintem a szerelésnek is igényesnek kell lenni. Ettől szép ez a hobbi. A negatív kritika építő jellegű, az igényesség felé fordító.
Ráérős időmben szétszedtem az erősítőmet, és a benne levő paneleket (végfok kivételével) újraterveztem és gyártottam. Kivezérlés + ventilátor vezérlő, lágyindító és a védelem. A tápról még nincs fotóm.
A forrasztási oldalról is láthatnánk képet?
A védelmet már becsavaroztam a helyére, annak forrasztási oldaláról nincs fotó. A másik kettőről pedig íme! (A lágyindító 230 V-os vezetősávjait befuttattam egy picit még ónnal, ez még nincs a képen)
A mai éjszaka eredménye. Nem szép munka, helyenként hibás is, inkább tapasztalatként mutatom be. Szerintetek mi okozza ezt a ronda, foltos marást? (Lézernyomtatós-vasalós módszerrel készült, már amikor átvasaltam a festéket, akkor furcsálltam, hogy nem volt olyan szép fekete... lehet hogy kifogyóban a patron?)
Viszont az első SMD munkám, és ilyen szempontból büszke vagyok rá
Egyrészt kifogyóban van a toner, másrészt pedig miután lesikáltad a nyákról a műnyomót akkor a panelt tedd pár percre egy talppal felfelé néző vasalóra hogy kicsit megolvadjon a festék és befolyjon a pórusokba.
Nem, nem fog. Amugy elsöre eléggé csinos lett. Sajnos az én smd-s nyákom sokhejt teljesen lemarodott.
Ha nem érsz hozzá semmivel addig míg vissza nem hűl a nyáklap, akkor nem.
Akkor megfogadom és köszönöm a tanácsot.
Mondjuk ez a Nyák Készítés kérdések fórum témába való.És sok minden kérdésedre ott már meg vannak a válaszok .Én csak egy tanácsot adnék neked , ha elfogadod , addig ne marass, amíg viszonylag nem tökéletes a rajzolat a nyákon .Esztétikailag sem szép , és neked is bajod lesz vele a következő munkafolyamatok során .Forraszthatóság , kontakt , fólia felválás stb stb stb.Inkább csináld újra , és újra nem számít , csak látszódjon rajta , hogy nem lett elkapkodva.Nekem volt olyan nyák amit 15x csináltam ura amíg elvárható minőségű lett , és nem beszélve arról , hogy a próbák során az ember mindig rájön dolgokra , hogy hol kell javítani esetleg milyen fázisokban , hogy a végeredmény szép legyen
Üdv.
Na, megjöttek az Atmega328P-k! Egyelőre egy "fapados" vezérlőpanelt tettem fel rájuk
Ezzel maximálisan egyetértek.
miután postoltam, én is rájöttem, hogy inkább oda kellett volna
Így is ötödjére vasaltam fel... dehát ebből tanul az ember. Egyébként egészen használható lett.
Sziasztok!
Elkészült a vezérlő is a pákához. Még a programja nincsen kész, de szép lassan az is meg lesz . Üdv, mate_x
Elkészült az LM317-es Feszülség szabályzóm Várom a kritikákat és észrevételeket. Tudom a potméter nem a legjobb ilyen volt itthon nem találtam tekerős 20K-at Bővebben: Link
Nekem tetszik, de nem 1,25 V-tól lehet szabályozni a feszültséget?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |