Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Valamiért nem tudtam több képet csatolni. Itt a beültetési oldal és KD mester tervezte kapcsolás, amit itt már közzétett.
Valami rémlik, mintha olvastam is volna, jó úton jársz, ha Canopust tervezel magadtól grat hozzá
Lenne pár kérdésem ehhez a kapcsoláshoz, hány V-ról járatod és milyen végtranyókat használsz, a nyákterven nem látszik?
köszönöm szépen.
Szép estét , ismét elkészült egy kis szerkezet egy jó barátom kérésére készült és natur jegyében mint mostanában nálam szinte minden .
Festék és minden vegyi anyagtól mentesen a dobozolás sima alu lemez az előlap inox ami 6mm -es / a feliratot így kérték / nem nekem kell lesnem tehát ez irányban nincs beleszólásom , de az alkatrészeket is zacskóban kaptam a feladat az az volt hogy nyákra tegyem bedobozoljam és majd a haver használja. Még több kép !
Professzionális! Nem kevesebb.
Nagyon szép lett. (Esetleg a fejhallgató aljzat kaphatna egy szebb anyát, vagy valami takarást...)
Pofás darab lett, látom, jó helyre kerültek a motorjaim
Egy takarás inox-bol egy ide illő csavar valóban jobban mutatna de most esztergályos kapacitásom nincs , majd visszatérünk rá !
Nagyon tettszik, igazán igényes lett! Gratula! :kalap:
Jelenleg egy 2x12V-os trafóról megy, névleges terhelésen +/-16V DC kerül a végfokra. Az offszet és a nyugalmi áram a B5-höz hasonlóan kerül beállításra. Pár ellenállás, valamint a középső A osztályú fokozat tranyóinak cseréje pl. MPSA42/92-re (mivel a BC546/556 max. 80V Uce értéke miatt itt már pengeélen táncolna), a végtranyók cseréjével, valamint az erősítés növelésével +/-40...45V-ra terveztem felvinni a tápfeszültséget, ez 0,1% körüli torzítással 70W körül eredményezhet (ez is szimulációs előkép.. ami azért a valóságban kicsit nőhet). Cserébe az A osztályú középső fokozatot jobban ki kell kompenzálni, legalább 100..120p kondi kell a C-B lábuk közé (míg a BC-knek 82 is elég volt), hogy megfelelő legyen a fázistartalék (durván 45 fokra lőttem be). Ezeket szimulációkra alapoztam (a PSpice-nak nagyon jók a félvezető modelljei), és ami ott jól működött, az a valóságban is stabil volt. Kíváncsi leszek én is a nagyobb "tesóra". Jelenleg egyszerű BD241/242 párral üzemel, a meghajtás BD139/140, a többi BC546/556. Nem volt egyelőre időm és anyagi keretem egzotikusabb alkatrészekkel kísérletezni.
Ennek a fajtának azonban a legnagyobb hátránya, hogy a visszacsatoló ág duplázva van, és azok ellenállásait illik jól összeválogatni páronként, különben (KD nyomán) a bemeneti fokozaton közös módusú áramok indulnak meg, amik rossz esetben egy nagyságrenddel is megugrasztják a torzítást. Ez egyébként kiküszöbölhető, ha a két emittert egy kb. 680u-s kondival összefogjuk. De az plusz még egy elkó.. és én a hangján fülre nem igazán vettem észre változást. Valamikor előkeresem a kapcsrajzot is. Egyébként a Canopus gyanítom, jóval kifinomultabb tervezés és alkatrészkészlet.. de nagyjából ez a topológia, ahogy emlékszem.
Szia. Gratulálok! Szép munka lett ismét.
Igényes, korrekt hangfalpár lett. Sok örömteli zenehallgatást velük.
Köszönöm a részletes leírást. Nem új a topológia ez tény, már a Canopusnál sem volt új, csak sokan ezt ismerik, én egy 89-es RT cikkben találtam rá először erre a felépítésre és ki tudja mióta megalkották már.
Jah, ha már említetted az összeválogatást BC, BF tranyókból dupla annyit vettem, boltban nem akartam válogatni és sikerült is megtalálni a párokat, nagy mákom volt velük, mivel csak multiméterem van különböző hőmérsékleteken vizsgáltam és már az is meglepő volt, h 2 BC tranyó teljesen egyezik, hát még azt, hogy 60 fokon is ugyanakkora volt a bétájuk. Tervbe van véve valami jó kis Hfe teszter építése vagy kiegészítő multiméterhez, amivel különböző feszeken tudom őket vizsgálni
Koszi! Tenyleg jo vele zenet hallgatni, de valoszinu eladasra kerul mert ez egy kiserleti hangdoboznak keszult. Sajat hasznalatra masikat tervezek
Vagy 20 évvel ezelőtt építettem erősítőket és mindig a dobozolással volt a legnagyobb gondom. Ezt a gyönyörűséget látva olyan érzésem van, hogy hozzá se fogok. Ez olyan lenne, mint Paganini után fellépni egy hegedűversenyen... Mindezt úgy, hogy nem tudok hegedülni. Gratulálok!
Látom már találtál is helyet a 6,3-as jack aljzatnak. A műanyag anyáját már a pici csöves gitár erősítőmnél is leszólták pedig állítólag Neutrik.
A véleményemet sejtheted a szerkezetről ha visszatekintesz az elmúlt öt munkámra amiben jócskán volt részed
Ez az aljzat nem az az aljzat ezt is készen kaptam mint a többi alkatrészt .
Sajnos előre nem láttam az anya kérdést de két hét mulva pótolom , fog kapni egy inox anyát / már most nem mert pont most vitték el ./
Sziasztok!
Elkészítettem a szilva féle pickit2 klónt. Igen tudom jó nagy a tekercs, de ilyen volt éppen, elfér benne. Az ellenállásokból kisebb kellett volna, mint kiderült, ezért állítva tettem be, a ledek pedig azért ilyen hosszúak, mert a doboz miatt megvártam mekkorára kell majd vágni. A doboz nyák lapokból van összeforrasztva. Sajnos telefonnal készültek a fotók.
Sziasztok,
a középsugárzó*k bedobozolása elkészült, ez sem lett valami szépség, de szintén szép a hangja. A belsejéről nem csináltam fényképet, mert addigra már összeragasztottam. *A két közép hangszóró, bedobozolás után válik közép sugárzóvá.
Köszönöm a felvilágosítást az illetékes moderátornak.
Végre egy értelmes, fogékony, és nem durcás ember!
Köszi!
Egy kicsit ráértem! A poti gombok nem véglegesek de csak ilyen volt itthon!
Sziasztok!
Ma készletem az előerősitőmel müködik remekül itt van a képmár csak dobozolás.
Kivulrol nagyon jol nez ki. Belekukkanthatnank?
555-ös és bc547-es áramgenerátor légvezetékeléssel Holnap készül a nyák is.
Örülök ,hogy működik ,na de szegény alkatrészek... De ahogy "ismerlek" a nyákra épített áramkör kárpótolni fog minket .
Bocs, de ha a rajzon lévőt építetted meg, akkor annak köze nincs az áramgenerátorhoz. Az csupán egy PWM-es szabályozó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |