Szia! Én csak egy műkedvelő vagyok ebben a témában. A ventilátor és a kollektor között van egy keverő egység a gáz membránnál. Nem tudom, hogy annak meghibásodása, csere intervalluma vagy a membrán elöregedése mennyire ismert ennél a típusnál, hogy okozhat e ilyen tüneteket. A ventilátor inverteres fordulatszabályzású de annak is van csapágyazása ami miatt a fordulata az adott üzemhez képest esetleg nem kielégítő ha a csapágyak ki vannak száradva vagy kopottak (hiába golyós, abból is készülnek rövid élettartamúak). A ventilátort azért említeném, mert a fordulata lényeges a főégő működésében a lassú gyújtáshoz de erre a kérdésre egy ezzel foglalkozó szakember tudna megválaszolni, hogy az üzemállapotokhoz (fűtés ill. HMV) milyen "felfutási sorrendben" fordulatváltozásokkal kell működnie a ventilátornak.
Szia!
A ventilátor az PWM vezérlésű és a vezérlőpanelnek küld vissza fordulatszám információt,úgyhogy szerintem kizárható a ventilátor hiba.Inkább a gyújtószikra energiája lehet gyenge.Ellenőrizni kellene az elektródát,gyújtókábelt illetve a csatlakozásait,gyújtótrafót,ha az külön egységként van szerelve.Égő tisztítás nem tudom volt-e.Lehetne még csinálni egy füstgáz elemzést,hogy milyenek az égési paraméterek és ha kell azokat bekalibrálni a gyári értékekre.