Fórum témák
» Több friss téma |
A primer általában pár tized ohm. Pontosan csak miliohm mérővel tudnád megmérni, de arra most nincs szükség, ahogy írtam, csak összehasonlítani kell. Én most próbaképp megmértem egy 32" LCD TV inverterét, a primerek 0.1 ohm körüliek (a multim vezetékeit összezárva 0.5ohm-ot mutat, a primert mérve 0.6-0.62Ohm).
Találgatni lehet, de pontosan kideríteni, mi történt a készülékeddel, ahhoz mélyebben bele kellene menni.
Megmértem 1 amperrel, és mind a kettőn 32-34 mv feszültség esik, így akkor kb 0.03 ohm körüli ellenálás jön ki. Akkor nem is tudom, hogy ez most jó vagy nem jó. Mert égés nem látszik rajta, de a tized ohm-hoz képest a század ohm nagyságrend azért már talán jelentős eltérés lehet.
Abból kiindulva, hogy a kapcsoló tranzisztor ellenálása is 0,03 ohm, a tekercs ellenálása már tulságosan kicsinek tűnik. Igy akkor valószinüleg ezért melegedett túl mivel a disszipácio fele a tranzisztoron esett. Csak az a furcsa, hogy mind két transzformátor ugyan olyan mértékben megy tönkre.
A vezérlése külön van a 2 trafónak? Mármint 1 IC, de két kapcsolótranzisztor?
Igen két tranzisztor van, egyik P a másik N csatornás fet. A P csatornas égett el. A másik is melegedett mert halványan megbarnult a nyák, de az tulélte kiforrasztva müködik.
És végig követhető a nyákon melyik tranzisztor melyik transzformátort kapcsolja.
Sziasztok,
5 voltos scaler 12 voltot kapott. Azt kerdeznem, csak a scaler szallt.el, azt tudnek alirol 7000ert rendelni, de vajon vitte magaval a kijelzo eleltronikat meg az lcd-t is? A scalerrol kapja ugye a tapot. Hogy 5 vagy 3,3voltot azt nem tudom. Ha elvitte akijelzot akkor mar nem erdemes vele foglalkoznom, tesztelni viszont nem tudom.
Áramfelvétele normális? Ha igen, jó esély van rá, hogy megúszta.
Minek az áramfelvétele? A scaler az tuti kuka mert a bekapcs.led folyamatosan világít, a háttérfény folyamatosan megy csutkán, gondolom kiadja az on-off meg a brightness jeleket szerencsétlen, de kép az nincs. Csak vakító fehér lépernyő, az is a háttérvolágítástól.
A scaler adja a tápot a kijelzőnek, meg az azon lévő elektronikának, ha kiszaladt a scalerből a 12V akkor kijelző is kuka. Csak ezt nem tudom sehogyan lecsekkolni, nincs ilyen csatlakozós scalar panelom, se fordító kábelem. Nem tudom mennyi lehetett az eredeti áramfelvétel, ezért hiába mérnék.
A képernyőt kérdezted. Panelnek is hívják.
A képernyőnek van adatlapja típusszám alapján, ott a tipikus áram a leírásban. Kiosztás alapján látod, hol a táp. De a panel biztosítékánál is megszakíthatod és beteheted az árammérőt.
Sziasztok! Függőleges csíkokat el lehet távolítani valahogy(2 van)?
Sziasztok! Van egy LG W2246BF monitorom, ami bekapcsolás után pár másodperc múlva kikapcsol. Kondikat kicseréltem, nem javult meg. Kijelző háttérvilágítást lehúztam róla, de akkor is kikapcsol. A panelen feltüntetett feszkó megvannak. Kivéve, hogy ahol 5.1V-ot kéne mérnem, ott csak 3.28V van. Valami ötletetek lenne még, hogy merre vizsgálódjak?
Az 5V-os részt nézd meg, ami előállítja, hogy terhelhető 5V-ot ad-e, és azt is, ami utána van, és esetleg túl nagy áramot akar húzni.
Sziasztok!
Orion T32-DLED Típusú tévében a háttérvilágítás egy-két ledje kiment. Lehet ezt egyesével cserélni? A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2019
Szia, természetesen lehet, kérdés, hogy érdemes-e?
Azt meg tudod mondani hogy típusura kell cserélni?
Valaki tudna segíteni hogy hány mA-es ledek vannak ezeken a szalagokon?
Szia, vestel csíkon általában 3528 méretű, 3V-os, 1W-os hidegfehér ledek vannak. DE! Ebből 2 típus van, a forrpadek aszimmetrikusak, az egyiknél a nagy pad a pozitív, a kicsi a negatív, a másiknál fordítva. Ki kell egyet forrasztanod, hogy biztosan jót rendelj. Viszont a tartós javítás érdekében javaslom, komplett háttérvilágítást cserélj.
Hasonlót találtam ez szerinted jó lehet?
Kicsit sikerült életre keltenem és 0.49A-t és egy leden 3.3V-ot mértem. Nem lesz ez sok? Csak felét tudja a led. Vagy van más gond is. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2019
Inkább 1W 100 lm kell oda... Bővebben: Link
Nem szoktatok védelmi szempontból tenni egy 72V 5W zénerdiódát a bemenetre, hogy még véletlenül se legyen túlterhelés?
Én ritkán javítok ilyet...de úgy tudom az SMD LED-be be van építve antiparallel dióda, bár az más célból.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2019
Itthol kapok ilyen ledet vagy csak Alli vagy Ebay?
A gondom,
vettem használtan egy LG22MP ips monitort. Hibátlan, de nem vagyok vele megelégedve. Nehezen leírható, olyen sötét, nincs benne "graft, kakaó". Sötétebb szobába elmegy de most kinnt ülök a teraszon és a videók, filmek szinte nézhetetlenek. Pediig nincs is napsütés, fényerő 100%-on. A fehér oldalak, ablakok az még oké de a filmek sötétebb jelenetei nézhetetlenek. Mintha csillögna az egész felület és nem látok mögé a tartalomra. Egy tn kijelzős Benq eco monitorról váltottam, hát az 1000x élvezhetőbb képet produkált. Ez hiba, vagy ez a monitor ilyen, barátkozzak meg vele? A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni egy LG, 32LE5400-as TV javítás ügyében. Tisztelettel kérem, hogy csak az adjon tanácsot, aki már javított ilyen TV-t ilyen hibával. Bekapcsol a készülék de nincs fénye, sem hangja. A tápegységben( 3pagc10017a-r) azt tapasztaltam ,hogy az egyik kimeneti feszültség, ami a LED driver kimenetén lévő kondikon is mérhető, a panelon megadott 99V helyett csak 88V. Találtam egy fórumot, amin ugyanerről a hibáról van szó, ezt a linket beszúrom. https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?p=792486#post792486 Ahogy kivettem ott nem derült ki 100%-ban, hogy mi lehet a hiba oka, tippek voltak ugyan. Csatolok egy fotót is a PSU-ró.
Sziasztok,
Szintén LG Flatron w1934s LCD monitor, a háttér világítása nyűglődik. Korábban a CCFL csövek végénél a vezeték és a cső vége között szűnt meg az elektromos kapcsolat, e miatt változó idóközönként kikapcsolt a háttér világítás. Újra forrasztottam a hibás kivezetéseket. Egy darabig jó volt. Most ismét kezdte. A táp panelen az elko kondik kifogástalannak tűnnek (csak panelben mértem, kiemelve nem), a CCFL meghajtó környékén sem látszik rendellenesség. Melegedés a vezérlő paneleken nem jellemző, a CCFL csövek környékén normális kb kézmeleg. Mit lehetne még megtenni a mentésért ? A CCFL - LED cserétől a viszonylag magas fényerő igény miatt tartok. Kinek van tapasztalata TN panel LED konverzióval ?
Szia,
A fórum utolsó hozzászólásában arról ír a topic indító (ha jól értelmeztem) a processzor-t újraforrsztotta és működik neki "I just tought ... it and reflowed the processor chip and i got the tv working " üdv
Ki kellene próbálni másik csövet rádugni az elektronikára, mi történik.
Kispestre ha ki tudod hozni, vannak csöveim próbára, de lehet találunk esetleg méretben belevalót is.
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem . A képen ábrázolt hiba miből származik ? Köszönöm a válaszokat!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |