Fórum témák
» Több friss téma |
PEBKAC mert olyan tévéket veszel amik nem tudják azt amit szeretnél, hogy tudjanak.
Az általad megadott információhalomból csak azt lehet 100%-os biztonsággal állítani, hogy lehet. De az is lehet, hogy csak "leh", "et" nélkül. Ha a TV nem tudja akkor elé köthetsz egy okos konnektort ami beállítható a kívánt módon. De annak érdemes lenne elolvasnod a használatiját még a vásárlás előtt, hogy valóban tudja e.
Szia! Szervizmenüben ki lehet kapcsolni az automatikus kikapcsolás funkciót.
Egyébként az pontosan mit jelent, hogy "szinte rendszeresen kikapcsol"? Nem mindig kapcsol ki 4 óra után (egyáltalán) vagy csak később kapcsol ki vagy ... ?
LCD TV LED HáttérviládításSziasztok!Van egy Hyundai LCD TV-nk LED-es háttérvilágítással. A probléma az vele, hogy időnként lekapcsol a háttérvilágítás. Van, hogy ki be kapcsoljuk aztán visszajön. Van hogy csak 1-2 nap elteltével akar újra működni. Ha visszajön, akkor van, hogy hónapokig semmi gond vele. Mire szedném szét, a hibát megkeresni, mindig megjavul. Először arra gondoltam, hogy valamelyik LED gyengélkedik. De már a tápegységre is gyanakszom. Sötétebb foltot nem látok a képernyőn, hogy valamelyik LED zárlatos lenne. Milyen táp hajtja a LED-eket? Milyen feszültségű lehet? Lekapcsol, ha nincs terhelés? Találkoztatok-e már hasonlóval? Mi lehet a gond? A hozzászólás módosítva: 14:59
Szia!
Mi a TV pontos modellszáma? Sok minden okozhatja az egyszerű kontakt hibától kezdve a vezérlésig, vagy a védelem tilt le mert valami nem tetszik neki.
Ez bizony lehet beteg LED. Sőt, leginkább az. Szoktak ilyet csinálni, hol világít, hol nem -pedig az ember azt hinné, a LED nem csinál ilyet.
Érdekes volt, mikor szétszedtem, és tiszta disco-t játszott.
DLH 32285 Smart.
Most is bekapcsoltuk pár másodpercig megint ment. De utána hiába kapcsolgattam ki-be. Fel se villant. Már eleve így kaptam kb. 3 éve ezt a TV-t. Akkor szétszedtem, nem találtam semmi rendellenest. A LED-eket nem bontottam akkor meg. Hogy lássam van-e elszíneződött közte. Csatlakozót azt lehúztam, az meg lett mozgatva. De 2 évig simán ment utána.
Csak, ha beteg LED és bújócskázik, akkor mit tudok tenni? Hány Voltról mehet? Leold, ha nem érzékel terhelést? Mennyi mA-esek ezek a ledek? Kínai ledszalagból pótolhatóak? Vagy rövidre zárhatom? Áramszabályzós a tápegység?
Gondoltam vezetek ki egy mérőcsonkot, hogy lássam, hogy-mint kapnak feszültséget a LED-ek. A hozzászólás módosítva: 17:13
Érdemes megvenni a hozzávaló készletet, és beletenni, pótolgatni kevésbé jó, állandó szétszedegetés lesz belőle.
Talán ez hozzávaló (legalábbis azt írja): LEDSOROK de érdemes előbb megnézni, milyen is van benne. A hozzászólás módosítva: 18:48
Idézet: „Hány Voltról mehet?” 3 vagy 6V-ról. A link szerint 6V, de szétszedés nélkül ne rendeld meg. Idézet: „Leold, ha nem érzékel terhelést?” ha nincs terhelés, akkor nincs háttérvilágítás (szakadás). Túlterhelésnél (zárlat) "letilt" -hat. Idézet: „Mennyi mA-esek ezek a ledek?” 300mA körül általában. 1W-os a 3V, 2W-os a 6V-os. Idézet: „Kínai ledszalagból pótolhatóak?” Nem tanácsolnám (mint fent) Idézet: „Vagy rövidre zárhatom?” Próbára igen, tartósan kár.
Márcsak auzért is érdemes szétszedni (de legalábbis a hátlapot levenni), mert nézelődtem neked. Azt láttam egy helyen, hogy VES315WNDA-01 a display. Abba pedig ez a fajta való:
LEDSOROK Persze olcsóbban is van ennél, én ennyiért 5 készletet kaptam, kis kereséssel.
De gondolom, hogy ezek a LED-ek sorba vannak kapcsolva, mint a karácsonyfa izzók? Tehát ha 2x6 LED van benne, akkor egy 36-72 V-os tápegység jár hozzá.
Ha párhuzamosan, vagy vegyesen vannak kötve. Akkor egy része mindenképpen kellene, hogy világítson. Akkor inkább zárlatot kéne keresnem. Most akkor, hogy lehetnek kötve? A hozzászólás módosítva: 19:15
|
Bejelentkezés
Hirdetés |