Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   83 / 83
(#) Massawa válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 28, 2024 /
 
Meg ráadásul az MM meg az MC nem is igen szereti a hosszu kábelt, ezért sokkal jobb a RIAA korrektort a pickup közelébe szerelni. A legujabb gramofonokban egyre gyakrabban be van épitve, természetesen átkapcsolhatoan.
(#) elektrorudi válasza chopper800 hozzászólására (») Júl 28, 2024 /
 
AKAI AP-D33 + MC pickup + Tuchel csatlakozó.
No, ezzel az összeállítással, még a TV Híradóba is be lehet kerülni.
(#) mek-elek válasza chopper800 hozzászólására (») Júl 28, 2024 / 2
 
Régi dolog, ha nem jól kérdezel, rád szakadhat az ég. Vagyis mindenki ad valami sajátos tanácsot. Először is mi a hosszabb terved a sasszival? Ilyen készüléket az ember az analóg hangzás miatt preferál. Kivétel, ha lemezeket akarsz digitalizálni. Ekkor viszont egy egyszerűbb készen kapható RIAA korrektor is megteszi. Ha viszont az LP-k varázsának a megélése a cél, felejtsd el a PC-t hangkártyástul.
(#) teddysnow válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 29, 2024 / 1
 
Ezt az összeállítást hívták Hi-Fi-nek a maga idejében.

Nem találtam meggyőző infót a lemezjátszó kábelének a lecseréléséről. Használtakat nézve azok vannak cserélve, amelyiken Tuchel csati volt. Az újakon azok cserélik, akiknek a kábel színe nem megy a tapétához. A nagy öregek pedig nem ajánlják a kábel cseréjét, mert a lemezjátszókat gyárilag alacsony kapacitású kábellel szerelik. Kérdésemre, hogy mennyire alacsony, a válasz "nagyon". Tehát ebből a forrásból sem lesz az ember okosabb.

Én ilyesmire cserélném.

Vagy, ha szempont a minél kevesebb szerelés és az egyszerű csere, akkor ilyesmire. Levágnám az egyik végéről a csatikat és simán beforrasztanám a gyári helyére.

Van valakinek tapasztalata a lemezjátszó kábel cserével?
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2024
(#) Massawa válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 29, 2024 / 2
 
Söt oxigénmentesre kell cserélni.
(#) teddysnow válasza Massawa hozzászólására (») Júl 29, 2024 /
 
Én a Klotzból kinézném, de nem írja.
(#) Tomi94 hozzászólása Csü, 11:23 /
 
Sziasztok!

Valahogy eltört a tű a lemezjátszómban nemrég (elég érthetetlen, mert épp majdnem egy hónapig nem is használtam, aztán legközelebb már végigfutott a barázdákon.. egyedül élek, nem piszkálta senki), és nézegetek cseretűt hozzá. AT95-ös hangszedő van rajta, ehhez még egész jó az ellátottság.

Találtam egy ilyen oldalt, ahol az összes többihez képest kb. féláron kapható (és a szállítás sem aránytalanul drága). Viszont mégiscsak gyanús picit a dolog, mert ugyan eredetinek írja, de a képen levő márkajelzés nem ismerős, illetve a listában levő VM-22xx típusú hangszedője sem volt soha az AT-nek.

Szerintetek.. átverés, vagy legalábbis ismeretlen minőségű utángyártás/hamisítvány? Magáról a cégről a Trustpilot-on egész jók a visszajelzések, szóval a csomagot megkapom valószínűleg, csak a tartalma..
(#) teddysnow válasza Tomi94 hozzászólására (») Csü, 11:58 / 1
 
Szia,
az egy kínai pickup, szerintem nincs köze az Audio Technikához.
(#) elektrorudi válasza Tomi94 hozzászólására (») Csü, 14:06 /
 
Helló!
A cseheknél majdnem minden olcsóbb.
Állítólag van 30 napos visszaküldési lehetőség. Persze a posta téged terhel.
Kicsit gyanús, hogy szerintem is a VM-22xx TESLA gyártmány és nem hasonlít erre. A képeken komplett pickup van a szövegben pedig csak tű.
Van éló chat. Próbáld meg. Szerintem beszélnek magyarul.
Én a legutóbb laser printerhez rendeltem tonert egy cseh cégtől, akinek volt magyar képviselője. A hengert takaró műanyag izé, le volt törve. Nem szállítás közben történt, mert a csomag sértetlen volt. Lefényképeztem, reklamáltam. Két nap múlva megérkezett a hibátlan toner. Mikor kérdeztem, hogy a hibásat hova küldjem vissza, mondták, hogy helyezzem el a veszélyes hulladékok között.
Következő: »»   83 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem