Fórum témák
» Több friss téma |
Hali
Hasznalj linearis optot. Nagy a zavarelnyomasa, es biztos nem visz at semmi zajt. Van a Vishay-nak is. Udv Vili
Nagyfrekis szures ferrittel, kicsatolas trafoval, igy sem jobb.
noaa17_chB (A laptop tapkabel is zavar rendesen...)
Itt lehet a kutya elasva, akksirol mit csinal?
Ha ugy erted hogy a PC aksirol: Akksirol is zavarja, de nem ennyire. Ha megfelelo jel van akkor nincs gond, de ha gyengul a vetel, kemenyen bezavar a laptop, ezt forgatassal, kez/labbal torteno arnyekolassal lehet fekezni)
Azon gondolkodtam, hogy probald meg elemrol jaratni a radiot. Esetleg erdemes az egesz konstrukciora ratenni egy foldelt konyal edenyt, megnezni, hogy jobb-e.
Talán mégis az antennán megy be a zavar. Esetleg árnyékold le a számítógépet egy Faraday-kalitkával.
Érdekes eset. A laptopoknak teljesíteniük kell az IEC zavarvédelmi előírásait, az FCC -t is, tele is vannak árnyékoló lemezekkel. Nem lenne szabad zavarnia.
Esetleg a kapcsitáp, de ez akkus üzemnél nem játszik. Mindenesetre nem ártana a teljes vevőt árnyékolni, és az antennát minél messzebbre vinni a laptoptól. A leválasztó trafót megterhelni egy 10 - 100 nF kondival.
Vegulis lehetseges, mert az antenna legvonalban 15m-en belul van mindenkepp. (sacc..ez lehet 10m-en belul is)
Sziasztok ! Alakul a dobozolas, csak egy elolap es egy hatlap kell majd.Bővebben: Link
Az RF részre hajtogathatnál egy gyönyörűséges tetőt, oldalfalakkal, ugyanabból a lemezből, amiből az oldalfal van. Két lyukat a trimmerek fölé, és a nyák leszorító csavarokkal rögzíthetnéd.
Hat akkor mostanaban nem lesz HRPT vetel. (Gondoltam a korabban csatolt konvertert megepitenem LMX PLL-el.)
En is gontoltam erre. De kerdes, hogy van-e ertelme?
Amugy az oldalfalaknal szerencsem volt, mert az a lemez arra a szellessegre gyarilag le volt szabva
Hat legyen,..Vasba faragtam a nagyfrekis reszet
Bővebben: Link :smoke:
Meg nem probaltam ki (vetel). (...hogy el lehet tolteni ezzel a mechanikaval az idot...)
Bocsi ha bele vau ... de átvezető kondiról hallotál már?
Azt hiszem emlegettem már itt . Akkor az 2 koaxnak nem kell átfúrni a nagy lyukat se a ház tetején. Elég lett volna az oldal falon lévő 2 kis lyuk fúrása. Abba beleforrasztani a kodikat és meleg pontokra koax meleg ere ház oldalára a harisnya . Ha mást nem akkor átvezető gyöngyöt rakni. Pl.: régi olajkondik kitermelt érintkezőit felhasználva. De jobb esetben minden panelre és panelről menő vezetéket átvezető kondikkal gyöngyökkel meg csinálni. Ekkor teljesen körbe zárhatnád a rendszert "konzerves dobozzá" alakítva. Alkatrész elérhetőség ... régi rf dobozok bányászása vagy vásárlás.
Összesen két koax megy keresztül a dobozon. Az egyik, a VCO szabályzójele, mondjuk ezt lehetne átvezető kondin keresztül átvinni az árnyékoláson. A másik a VCO kicsatolt jele a PLL számára. Ennek az átvezetéséhez se az átvezetőkondi, sem az üveggyöngy nem jó, miniatűr koax csatlakozó kellene, de ennek hiányában megfelel az "átbújtatott" koax is. A többi hozzávezetés a nyákon történik, ehhez nem kell semmi átvezető. Lehetett volna a két jelet kellemesebb elrendezés esetén a nyákon az árnyékoláson kívülre hozni, de nem így történt, és csak ezért új nyákot csinálni nem érdemes. A gtk megoldása meglehet nem szép, de praktikus, és megfelelő.
Sziasztok ! Semmi gond a vevovel zaj szempontjabol. A laptopban kemeny zavarvedelmi kontakthibak vannak.
Itt egy mai kep. Keson kapcsoltam be, vetel kozben hangoltam a vevot, es a laptop kontakthibait haritottam elBővebben: Link
Sziasztok ! Elkeszult a hatlap. Bővebben: Link A zavart sikerult vegre nagy mertekben csokkenteni a laptopon levo csavarok megszoritasaval. Most a NOAA19-rol jott ilyen kep: Bővebben: Link Egyel odebb a normal kep. (a VCO jel - es fesz gnd-je kozben a levegoben volt, nem tudom ez mennyire volt jo hatassal ra,.. majd kovetkezo vetelkor kiderul)
Szia!
Szerintem jó lett, gratulálok! Nekem nem szoktak ilyen stádiumig eljutni a készülékeim.
Jól néz ki a vevő, és ami a legfőbb, hogy a vett kép is egészen jó.
Szia ! Koszi. Egy musorvevo valoszinu hogy nem jutna el a dobozolasi fazisba. A dobozolast meg megkovetelte a zavarerzekenyseg is. Meg egy elolap keszitese hatra van, csak vegyek feher NYAK lemezt, vagy 1.5mm alut.
Szia ! Egy regebbi hozzaszolasoddal kapcsolatosan kerdeznek:
Idézet: Tehat kovetes nelkul nincs lehetoseg nagyfelbontasu kepek vetelere ((nem elofizetos)) ?„Sajnos a Meteosat-ok analóg fax adása megszűnt, így az 1,6 GHz-es sávban csak HRPT-vételre számíthatunk (NOAA), és ott is csak műholdkövető antennarendszerrel.” Tovabba, meg erdekelne, hogy gyari fejet (antenna es kevero) lehet hasznalni, vagy muszaj epiteni? Ha lehet gyarit hasznalni, azok milyen frekire kevernek le?
Szia!
Minden bizonnyal lehet gyári vevőket (konvertert) kapni HRPT-vételre. Ennek utána kellene nézni. Az a baj, hogy az 1,6GHz már a mikrohullámú tartományba esik, és ez az utánépítésnél okozhat problémát (pontos méretek betartása). Alternatív megoldásként szóba jöhet egy analóg műsorvevő műholdvevő felhasználása konverternek. Ezek működnek 1,6GHz-en LNB bemenetről, bár az érzékenységük nem túl nagy, ezért mindenképpen előerősítővel kell dolgozni. A digitális jelek feldolgozásához speciális hardver kell, ami szintén megépíthető. A relatív nagy frekvencia és kis adóteljesítmény miatt nagy nyereségű antenna (kis nyílásszögű)kell, és ez magával hozza a követés szükségességét. A HRPT-adás nem kódolt, szabadon vehető, a képek terjeszthetőek és továbbadhatók.
Koszonom a valaszt. Ez egy (nagyon) hosszutavu projekt lenne. Egy analog musorvevo felhasznalasa sokat segitene. A dekodert megirnam FPGA-ra. A kovetes a legnagyobb problema. A NOAAkat egyaltalan nem jatszak at Geo holdakra ?
Nem játsszák át sehová sem. Az csomó plusz pénzbe kerülne, és így az ingyenesség valószínűleg megszűnne. Ha friss európai műholdképeket szeretnél nézni, akkor látogass el ide.
Meg tudnatok mondani, hogy miert esik le a terkep a keprol?>>Ma, NOAA19 HVCT<< Tole jobbra a normal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |