Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Motoros reluxa
 
Témaindító: tomi936, idő: Júl 19, 2009
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tomi936 hozzászólása Júl 19, 2009 /
 
Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a szobámba a reluxákat motorossá akarom átalakítani. Ebben kérném a segítségeteket.
Alapvétően 3 állása lenne egy függőleges lefelé, vízszintes, függőleges fölfelé. Én ezt 3 nyomógombbal gondoltam vezérelni. Gondolom PIC-el lehet megoldani.

Másik kérdés, hogy szervó motorokkal oldjam meg vagy rendes szénkefésekkel. Mert többször kell körbe fordítani a "tekerőt" ahhoz, hogy a reluxa a kívánt állásba forduljon és nem tudom, hogy a szervó tud-e ennyiszer körbe fordulni.

Minden ötletet szívesen fogadok!
Üdv tomi936
(#) Medve válasza tomi936 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /
 
Hello, én is megmutatom a magamét, itt gombnyomással inditod, és a végálláskapcsolók állítják le, de ki lehet egészíteni egy stop gombbal, a végállásokkal párhuzamosan. Motorként én is a "sima" egyenáramút ajánlom, áttétellel. Ám volna egy kérdésem, mit jelent a vizszintes állás?
(#) kovacstibor79 válasza Medve hozzászólására (») Júl 20, 2009 /
 
Szerintem a vízszintes alatt a reluxa lapátjainak a forgatását (sötétítés) értheti...
(#) tomi936 hozzászólása Júl 20, 2009 /
 
Sziasztok!

Egyszerűen én magam is meg tudom oldani. Csak pont az lenne a lényeg, hogy ha én megnyomom valamelyik gombot akkor mind1 neki, hogy hol áll ő magától odafordítsa és ne én nyomogassam csomó ideig a gombot amíg az átfordul.
(#) Medve válasza tomi936 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /
 
Remek, az én megoldásomnál nem reteszelődő nyomógombokkal történik a működtetés.
KovácsTibor: valóban, lehetséges. Ha igy van (mert a kérdező ebben még nem nyilatkozott), akkor egy másik, ugyanilyen áramkörrel az a "tengelyt" is lehet vezérelni.
(#) tomi936 válasza kovacstibor79 hozzászólására (») Júl 20, 2009 /
 
Valóban ezt értettem a vízszintes állás alatt. (Csak véletlenül kihagytam az előző hozzászólásomból )
(#) tomi936 hozzászólása Júl 21, 2009 /
 
Na szóval akkor nem tudja ezt senki megoldani PIC-cel?
(#) proba válasza tomi936 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Hátha nyomógombokkal ,(amik a pichez is kellenek) végálláskapcsolókkal (szintén kellenek a pichez) megoldható pic nélkül akkor miért oldanánk meg vele. (bár a felesleges tranzisztorokkal nem tudom mit csinálsz )
Ha valami extrát akarsz, pl: csak este vagy szikrázó napsütésben ezt és ezt csinálja azt esetleg érdemes lenne PIC-cel ,de annak a progiját sajna nem valószínű ,hogy bárki megírja helyetted.
A motorokat un. H hídba kell kötni (szerintem a kereső egy csomó alkalmazást kidob rá,ill a megfelelő fórumban utána tudsz érdeklődni) Úgy a pic kimenetével tudod őket vezérelni. (motoronként min 4 de inkább 6 tranzisztor, vagy két jelfogó szükségeltetik)
(#) tomi936 válasza proba hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Köszi akkor megpróbálom egyszerűen.(csak ki akartam próbálni h milyen lenne PIC-cel)
Majd még írok ha elakadtam.
Üdv.:tomi936
(#) Macsek71 válasza tomi936 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Hali !

Ha "csak" annyit szeretnél, hogy 1 gombnyomásra a gombnak megfelelő állásba forduljon a cucc, tökéletesen megfelelne neked az 1500 éves antennaforgatóm .

annyit tudott, hogy gomb megnyomása öntartásba vitt egy relét, ami a neki megfelelő végállás megnyomásakor oldott. Természetesen amíg a relé meghúzva volt ment a forgatómotor.

két szélső helyzetben meg egy polarizált relét rugdosott két kapcsoló, megvolt a forgásirányváltás is

Üdv M.
(#) gyizsolt hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Na most en hasonlo dolgot kezdtem el tervezni, egy par adat kell csak, es megprobalok felpakolni egy kapcsirajzot. Csak en ugy akarom megoldani a dolgokat, hogy egy fenydetektorral "figyeltetem" a szobaban a feny erosseget, es a cucc sajat maga tart egy bizonyos fenyszintet a szobaban, amit egy potival be lehet allitani. Ha sikerul, es vegre elkeszul a rajz, akkor lehet majd biralni, valamint kijavitani a gyerekbetegsegeit.
(#) gyizsolt hozzászólása Nov 17, 2010 /
 
Na megvannak a szukseges adatok, igy nemsokara megprobalom ferpakolni az oldalra a bekotest. Az egesz egy fotoellenallason alapul, ami egy LM 2904 es IC hez kapcsolodik. Ezt a reszt nem tudtam volna megcsinalni enree segitsege nelkul. Utana az egesz rakapcsolodik egy BA6209 es Icre, ami a motrot iranyitja a fenyero fuggvenyeben. Ez az elmelet, es remelem nemsokara atviszem gyakorlatba is.
(#) KissM hozzászólása Márc 22, 2018 /
 
Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek ezek közül: http://www.zugszol.hu/hirek/arnyekolas-minimal-stilusban-/ melyik éri meg a legjobban? És melyiket a legcélszerűbb motorossá átalakítani?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem