Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3 lejátszási probláma, mikrohifi rendszerben
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kata0012 hozzászólása Júl 4, 2008 /
 
sziasztok!
(előre mondom nem vagyok egy technikai zseni )
a probléma: XA102es tipusu mikrohifi rendszerem van, 1 éve problémamentesen működik. audio és mp3 cd-t is le tudott játszani eddig-most valamiért nem képes az mp3 cédék lejátszására:S berakom ,beolvassa, de 1 zeneszámot ír ki, pl 59 helyett. az audio cd-k lejátszása problémamentes, tehát nem hiszem hogy a cd olvasóval van gond. biztos nem állítottam el, mert nem is lehet ilyet beálíltani rajta, h mit játszon le.valakinek van valami ötlete hogy mi okozhatja a problémát?
köszi előre is
(#) Kiss Gábor válasza kata0012 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /
 
Nekem is volt ilyen problémám, leporoltam az olvasófejet és utána tökéletesen működött
(#) ferci válasza kata0012 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /
 
A lencse tiszta?
(#) tepizoli válasza kata0012 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /
 
Lehet szoftver probléma is. Sajnos tapaszaltam már föleg asztali dvd irókban és lejátszokban.A gyártó hónlapján probálj utánna nézni hogy nem lehet e letölteni frissitést aztán azt kiirni lemezre és betölteni.
(#) idlob válasza kata0012 hozzászólására (») Júl 5, 2008 /
 
Csak megerősíteni tudom az előzőket, okozhatja elkoszolódott fej (az nem érdekes hogy az audio CD-t még olvassa) és szoftver hiba is. Esetleg megpróbálkozhatsz valami reset szerűséggel is, ahány cég annyiféle módszer, de kísérletképp tehetnéd pl., hogy kihúzod és úgy hagyod néhány napig (ha pl. törlődött a rádió memóriája, akkor valószínű a többi része is elfelejtette a beállításokat), ha valami szoftveres gubanc van, hátha életre kel.
(#) atya28 válasza kata0012 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Szia
Tiszta alkohollal tisztítsd át az optikát tuti működni fog.
Üdv
(#) atya28 válasza atya28 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Szia
Ha software probléma volna "egy számot sem ismerne fel"
MP 3-ban. Üdv
(#) tepizoli válasza atya28 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /
 
A sofware sérülések /nem az egész program szál el mert akkor be sem lehetne kapcsolni/ okozhatnak furcsa megmagyarázhatatlan hibákat a müködésben.
(#) Massawa hozzászólása Dec 25, 2019 /
 
Kellemes. Ünnepeket!
Már régen meg akarom kérdezni, de mindig elfelejtem.

Hangos könyveket másoltam SD kártyákra (már több mint egy tucatot az utobbi 4-5 évbena klasszikus modon W media playerben szinkronizálva. A képernyön a fejezetek szép sorrendben jelennek meg (ahogy kell, a media player még egy egy sorszámmal is ellátja a fejezeteket), amint azonban az SD kártyárol inditom a könyvet ( autoradioban, telefonon, MP3s lejátszon stb. ott az egyes fejezetek alfanumerikus sorrendben vannak. Sajnos a fájlok átnevezése sem segit, mert valami ujra fejezetnév szerint szortirozza öket. A zenei CD-n ilyen hiba nem jelentkezik. Az MP3 lejátszokon nem sok lehetöség van a lejátszás sorrendjének a befolyásolására.
Mit lehet ez ellen tenni? Kösz!
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Idézet:
„Mit lehet ez ellen tenni?”

A szoftveres kollégát jól fenéken kell rúgni...
(#) ronin75 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Lehet a sok bejgli hatása, de nem nagyon értem a problémàt. Ha megvan az, hogy az adott lejátszó miszerint sorrendizál, akkor átnevezéssel be tudom csapni.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 / 1
 
Ne a fájlokat nevezd át, hanem a fejezetek (ID3 Tag) elé rakj sorszámot. Ha adott lejátszó ABC sorrendbe rendezi, nincs mit tenni akkor sem, ha az ID3 információban van olyan adat, ami alapján megfelelő sorrendbe kellene állítania.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Ezt kerestem, de nem találtam. Hol van ez az ID3 editor?
Ha az MP3s CD/DVD-t megnyitom, ott mindig rendben van a sorrend, az SD kártyán viszont nincs.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Itt láthato a gond. A fejezetek mindenhol számozva vannak, csak a fejezet cimében nincs és ezek szerint valamennyi MP3 lejátszom pontosan a cimek szerint rakja sorrendbe és nem a számozott informáciok szerint!

mp3.jpg
    
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Vagy lehet, hogy a lemezen van valamilyen keretprogram ami utasitja a lejátszot a fájlok sorrendjében történö lejátszása ami az SD kártyábol ezek szerint hiányzik.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Passzolok, ez egy régi, ma már nem támogatott SW, Media Rage. Ha a lejátszó nem veszi figyelembe ezeket az adatokat, csak a hangfájl címét, kb. mindegy is. Csak az átnevezés marad.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Érdekelne, hogy másnak milyen tapasztalata van. Nekünk legalább 6 MP3 készülékünk van az autorádioktól kezdve a telefonokig és mindenhova nagyjábol egyszerre másolom fel a könyveket és mindenhol ugyanaz a jelenség, mig a zenei CD-ket az eredeti sorrendben adja vissza az MP3-t alfabetikus sorrendben.
Ma azt is észrevettem, hogy a W media player a zenei CD-ket felismeri az MP3 anyagokat nem ismeri fel az SD-n, csak a lemezen. A media playerben probáltam egy playlistet késziteni, de az MP3-s anyagokat fel sem kinálja erre. ( a legujjabb okos telefon sem!)
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
A zenei CD-ken a fájlok "fizikai" sorrendje nagy valószínűséggel követi a fejezetek sorrendjét. Lehet, hogy a sorrendi másolás is megoldaná a problémát. Pl. a DF Player Mini a fájlok neveit figyelembe sem veszi, az SD kártyán lévő számokat a fizikai sorrend szerint olvassa.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
A baj, hogy nem látni különbséget az MP3 tartalmazo könyvtár meg a zenei anyagot tartalmazo könyvtár között. Ugyanugy néz a számok meg vannak számolva csak a anyagok formátuma más. Az egyetlen különbség a zene számok külön vannak a cimtöl irva, mig az MP3ban a sorszám a cim része egy " _ " elválasztva.
Lásd a képet.
Megprobáltam az MP3 fájl neveket átirni - kihagytam a _ jelet a sorszám meg a név közül. Az SD kártyán megmaradtak igy az anyagok, de a lejátszo nem ismerte fel és a tulajdonságokban azt irta ki ( az elsö sorban), hogy több neve van. Valoszinü emiatt nem ismerte fel.
Igy eddig nem találtam modot a helyes sorrendü lejátszásra.

mp32.jpg
    
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem